Web Analytics
More
    Reklāma

    Android lietotājiem tiek gatavota AirDrop alternatīva – Fast Share

    Jaunākie raksti

    Apple ierīču lietotāji visai bieži failu pārsūtīšanai izmanto AirDrop funkciju, jo tā ir vienkārša lietošanā un darbojas bez problēmām. Ar AirDrop mēs varam, piemēram, ātri pārsūtīt failus no iPhone uz Mac datoru vai otrādi. Izskatās, ka līdzīga failu pārsūtīšanas funkcija tiek gatavota arī Android.

    9To5Google jaunākajā Android Q operētājsistēmas versijā uz Pixel 3 XL viedtālruņa ir atklājuši funkciju Fast Share ar ko var ātri starp Android telefoniem, viedpulksteņiem, Chromebook datoriem un pat iPhone telefoniem pārsūtīt dažādus failus, kā arī tīmekļa saites un tekstu. Pie tam, datu pārsūtīšanai nav nepieciešams interneta pieslēgums.

    Reklāma

    Jaunā funkcija atrodama Android sistēmas dalīšanās (Share) sadaļa vai arī iestatījumu sadaļā (Settings > Google > Fast Share). Aktivizējot šo funkciju, nepieciešams ievadīt ierīces nosaukumu un to ieslēgt. Lai Fast Share darbotos, nepieciešams Bluetooth savienojums un atrašanās vietas noteikšana. Kad tas ir ieslēgts, sarakstā tiks attēlotas blakus esošās ierīces un tām varēs nosūtīt datus.

    Saņemošajā ierīcē tiks parādīts paziņojums, ka tiek uzsākta datu pārsūtīšana un to varēs vai nu akceptēt, vai noraidīt. Tām ierīcēm, kas biežāk mums sūta datus, varam iestatīt, lai tie mūsu ierīci automātiski redz, kad esam tuvumā. Tas atvieglos datu nosūtīšanu.

    Jāgaida, kad jaunais Android Q nonāks mūsu ierīcēs un varēsim izmantot šo jauno un noderīgo datu pārsūtīšanas funkciju. Iepriekš līdzīgu darbu veica Android Beam, taču Google to likvidēja. Šobrīd datus varam pārsūtīt ar Files lietotni, kas iepriekš tika dēvēta par Files Go.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    01.07.2019 12:11

    Un ātrums solās būt tikai Bluetooth ātrums?

    Reklāma