Web Analytics
More
    Reklāma

    Satechi USB-C Wireless Charging Dock apskats

    Jaunākie raksti

    Jau drīz riņķī būs gads kopš aizsāku savu Apple iPhone 8 Plus eksperimentu un joprojām šo telefonu lietoju ikdienā kā manu galveno sakaru ierīci. Esmu apradis ar dažiem tā trūkumiem (piemēram, lēna uzlāde un viduvējas kameras) un apaudzis ar dažiem citiem Apple produktiem – Apple Watch un Apple AirPods Pro bezvadu austiņām ar kurām nomainīju sākotnēji nopirktās un iemīlētās “parastās” AirPods austiņas. Tāpēc šobrīd aktuāli man ir dažādi Apple produktu aksesuāri un HomeKit viedās mājas ierīces.

    Pēdējā gada laikā esam testējuši vairākus Satechi produktus – Satechi Trio Wireless Charging Pad (šo tagad izmantoju ikdienā arī pats) un Satechi Dual Smart Outlet viedo rozeti, tāpēc šis zīmols ir pazīstams un uzticams. Pavasarī rakstījām, ka Satechi ir radījis pavisam miniatūru AirPods austiņu lādētāju un nu jau kādu laiciņu šis produkts ir nonācis mūsu testu laboratorijā.

    Savā būtībā tā ir pagalam vienkārša ierīce, kas pilda tikai vienu konkrētu funkciju. Tas ir mazs bezvadu uzlādes paliktnis, ko varam iespraust savā datorā vai planšetdatorā, lai uzlādētu AirPods vai AirPods Pro austiņas. Satechi mājaslapā tas maksā ap 30 ASV dolāriem, taču vēl tik pat būs jāsamaksā, lai to atsūtītu uz Latviju. Vietējos veikalos Satechi USB-C Wireless Charging Dock cena ir 45-55 eiro.

    Ierīce ir tieši tik maza, lai uz tā varētu novietot AirPods austiņu uzlādes un pārnēsāšanas kārbiņu – 5.79 x 4.44 x 1.21 cm un sver nieka 34 gramus. Lādētāja augšpuse veidota no baltas plastmasas, bet apakšai izmantots alumīnijs. Gan pēc skata, gan uz tausti varam sajust gana kvalitatīvi izstrādāta produkta sajūtu.

    Pie enerģijas avotiem (dators, planšetdators vai ārējais akumulators) ierīci pievienojam izmantojot USB-C portu un otrpus ierīcei ir maza gaismas diode, kas parāda, ka tā ir pieslēgta enerģijas avotam un darbojas. Tieši tik vienkārši!

    Kā redzam attēlā zemāk, lādētājs ir pievienots pie datora un ir iedegusies baltā gaismas diode, kas liecina, ka ierīce darbojas. Virsū esmu uzlicis AirPods Pro kārbiņu un pēc oranžā indikatora varam secināt, ka kārbiņa veic uzlādi. Paeksperimentēju un secināju, ka uz šī lādētāja varam uzlikt arī telefonu un tas lādēsies. Ļoti, ļoti lēnītēm, bet lādēsies.

    Šis mazais lādētājs spēj nodrošināt 5W uzlādes jaudu un tas varētu šķist pagalam maz. Tomēr, kā noskaidrojis kāds Reddit lietotājs, AirPods austiņas uzlādējas ar vēl mazāku jaudu (tikai ap 2.5W). Viņš gan ir analizējis “parastās” AirPods 2 austiņas, taču es šaubos, ka AirPods Pro lādējas kaut kā būtiski citādāk.

    Tā kā lādētājs ir uzlādējamo austiņu platumā, ņem vērā, ka tas var traucēt blakus piespraust citus kabeļus. Piemēram, mana ikdienā izmantotā Lenovo ThinkPad E490 datora gadījumā es nevaru vienlaicīgi uzlādēt datoru un izmantot šo aksesuāru.

    Vai tu pirktu šādu lādētāju?

    Ierīce ir vienkārša un tā vienkārši darbojas. Šis, manuprāt, ir īsākais Kursorā publicētais apskats, jo, atklāti sakot, man vairs nav ko teikt par šo produktu. Mēs gan varam padiskutēt vai tu šādu lādētāju iegādātos. Ja, jā, tad kādu naudas summu būtu gatavs/a par to atdot? Es pats neesmu drošs, ka varu vērtēt to kā 50 eiro vērtu un man ikdienā trakoti noderīgu produktu.

    Starp citu, Satechi piedāvā vēl kādu ļoti līdzīgu produktu – USB-C Magnetic Charging Dock For Apple Watch. Jau pēc nosaukuma varam saprast, ka tas ir tāds pats USB-C lādētājs, taču paredzēts tieši Apple Watch viedpulksteņa uzlādei. Piezīmēšu, ka Apple šo pulksteni ļoti kontrolē un tu to nespēsi uzlādēt uz jebkāda bezvadu lādētāja.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    08.10.2020 17:11

    Sauciet mani par stubu, bet es nesaprotu, kāpēc kāds grib nēsāt līdzi ķīniešu rīsu bļodiņu (kas jāštepselē pie kompja, jo sienas lādētāja viņa nestrādās), bet negrib iemest somā mazu usb-c vadiņu, ar kuru pat var telefonu ātri uzlādēt, ja savajagās. Gan jau arī austiņas ap vadu lādēsies ātrāk kā pa pazvadu. #apgaismojietmani

    Edgars Briedis
    11.10.2020 15:29

    Sūdiņš

    Reklāma