Web Analytics
More
    Reklāma

    Satechi Trio Wireless Charging Pad bezvadu lādētāja apskats

    Jaunākie raksti

    Jau trešajā mēnesī iesoļoju ar savu Apple iPhone 8 Plus eksperimentu un šajā laikā esmu “apaudzis” arī ar Apple Watch 5 viedpulksteni un AirPods bezvadu austiņām. No sākuma nopirku “parastās” AirPods austiņas un pirms dažām nedēļām beidzot tiku pie AirPods Pro austiņām par kurām puspasaules jūk prātā. Var pat teikt, ka tagad es izmantoju Apple produktu trīsvienību un tas ļauj sasniegt šī eksperimenta galveno mērķi – atkal iepazīt Apple ekosistēmu.

    Kad decembrī meklēju iPhone, ko iegādāties šim eksperimentam, secināju, ka negribu būtiski pārmaksāt par ierīci tikai tāpēc, ka tā ir svaigāka. Tomēr pavisam arhaisku ierīci pirkt arī nevaru, tāpēc bija jāatrod zelta vidusceļš un man likās, ka iPhone 8 Plus ir tieši tāda ierīce. Pietiekami lēta, taču piedāvā vairumu no iespējām, ko varam saņemt 2-3x dārgākos jaunākos iPhone telefonos. Tā kā iepriekš lietoju Samsung telefonus, biju pieradis pie bezvadu uzlādes un tā bija viens no svarīgiem ierīces izvēles aspektiem.

    Reklāma

    Pērkot AirPods austiņas, izvēlējos parasto kārbiņu bez bezvadu uzlādes iespējas, jo tobrīd gribēju maksimāli pa lēto tikt pie AirPods austiņām. Pēc tam nomainījos uz AirPods Pro modeli un tur bezvadu uzlādes kārbiņa jau bija iekļauta komplektā.

    Ar Apple Watch viedpulksteņa uzlādi pirmajās dienās man sanāca misēklis. Piektdien dabūju ierīci, izpakoju un sagatavoju lietošanai. Devos uz mājām un tikai pusceļā atcerējos, ka man darbā uz galda palika tā lādētājs. Nodomāju, ka tā nav liela bēda, jo man taču mājās ir šādi tādi prastāki bezvadu lādētāji, kas noteikti noderēs. Es, protams, maldījos, jo Apple Watch pa lielam var uzlādēt tikai ar paša Apple izstrādātu lādētāju un tas maksā diezgan vājprātīgus nepilnus 40 eiro. Lieliski, visas brīvdienas līdz pirmdienai pavadīju skatoties uz izlādējušos pulksteni.

    Apple trīsvienības uzlāde

    Nu, tāda diezgan čakarīga. Somā vienmēr līdzi telefona lādētājs, pulksteņa lādētājs un vienīgi AirPods Pro pietiek uzlādēt reizi nedēļā. Lietojot aktuālus Samsung telefonus biju jau piemirsis, cik tomēr iPhone ātri izlādējas un lēni uzlādējas. Savu iPhone 8 Plus es lādēju darbā pa dienu un arī vakarā, kad tieku mājās. Arī pulksteni ir jāuzlādē katru dienu, jo pie manas lietošanas aktivitātes, tas nespēj izvilkt divas pilnas dienas. Baigā krāmēšanās ar vadiem un lādētājiem!

    Satechi Trio Wireless Charging Pad

    Kā būtu, ka šīs trīs ierīces varētu uzlādēt vienlaicīgi? Forši būtu un to saprata arī Apple, kas izziņoja… taču tā arī neizlaida AirPower bezvadu lādētāju uz kura vienlaicīgi varētu uzlādēt telefonu, pulksteni un austiņas. Redzi, tehniski nav nemaz tik vienkārši visas daudzās uzlādes spoles novietot tā, lai gala produkts atbilstu augstajiem Apple kvalitātes standartiem.

    Par laimi ir uzņēmumi, kam ir savādāka attieksme un šī gada pašā sākumā CES 2020 tehnoloģiju izstādē Satechi izziņoja Trio Wireless Charging Pad bezvadu lādētāju, kas dara tieši to, ko mums vēsta produkta nosaukums. Proti, spēj nodrošināt vienlaicīgu bezvadu uzlādi trīs ierīcēm – telefonam, pulkstenim un austiņām. Izklausās pasakaini, vai ne? Pāris nedēļas ikdienā lietoju šo produktu un vēlos par to pastāstīt arī jums.

    Glīta un vienkārša ierīce

    Šis produkts ir tas gadījums, kad ražotājs nav mēģinājis tajā iestrādāt kaut ko lieku. Lādētājs ir plakana un ap 370 gramiem smaga plāksne, kas krāsota tumši pelēkā krāsā. Apmale ir gaiši pelēka. Tādējādi šis lādētājs ir pietiekami neitrāls un neizleks integrēts dažāda veida interjeros. Kopējie lādētāja izmēri ir aptuveni 11.5 x 22 x 1.3 cm, kas principā ir pats minimums, lai uz lādētāja varētu normāli novietot visas trīs uzlādējamās ierīces. Zem lādētāja ir četras gumijas strēmeles, lai nešļūc nekur prom un neskrāpē galda mēbeli uz kuras novietots. Gumijas riņķīti atradīsim arī lādētāja augšpusē, tas palīdzēs vietā noturēties telefonam, kamēr to uzlādējam. Tāpat gumijas gabaliņš uzlīmēts arī pie pulksteņa lādētāja un tas tur ir ar zināmu domu – lai pulkstenis neskrāpējas, kad lādētājs ir piepacelts.

    Vienīgā “sarežģītā” ierīces detaļa ir nolokāmais pulksteņa lādētājs, tomēr labi, ka tāds ir. Tas mums ļauj lādētājam pulksteni uzlikt virsū plakaniski vai leņķī, lai, piemēram, tas rāda laiku mums uz naktsskapīša. Mazliet nejēdzīgi, ka pulksteņa lādētājs ir balts nevis tumši pelēks, kā viss ierīces korpuss, taču man izskatās, ka tas ir tāpēc, ka Satechi šajā lādētājā ir iestrādājuši parastu Apple Watch lādētāju un tie visi ir tikai balti. Kad meklēju šāda lādētāja alternatīvas, atradu līdzīgu produktu no Prestigio un arī tajā, manuprāt, ir iestrādāts Apple Watch lādētājs. Tajā ir iebūvēts magnēts un uzreiz sajutīsim, kad pulkstenis pie tā “pielīp” un uzsāk uzlādes procesu.

    Iegādājoties šāda veida lādētāju, pievērs uzmanību tam kā uz tā tiek novietoties ierīces. Šajā gadījumā tās guļ uz lādētāja, bet varbūt tev vairāk gribas slīpi novietotas ierīces, lai, piemēram, ērtāk redzētu telefona informāciju un lasītu svaigi pienākošos paziņojumus.

    Lādētāja aizmugurē atradīsim vienu vienīgu USB-C pieslēgvietu, kas nodrošina lādēšanai nepieciešamo elektroenerģiju. Produkta komplektācijā ir iekļauts USB Power Delivery standartu atbalstošs 24W jaudīgs sienas lādētājs un 1m garš USB-C kabelis. Sienas lādētājs ir diezgan paliels, taču tas ar komplektā iekļautajiem uzgaļiem ir izmantojams ASV, Lielbritānijā un Eiropā.

    Qi bezvadu uzlādes iespējas

    Ja runājam par pašu uzlādi, tad šis lādētājs vienlaicīgi spēj uzlādēt Apple Watch, AirPods austiņas un mobilo telefonu, kas atbalsta Qi bezvadu uzlādes standartu. Tas ir plaši izplatīts standarts, tāpēc šis lādētājs spēs vienlīdz labi uzlādēt kā iPhone, tā Android telefonus.

    Lādētājs nodrošina līdz 7.5W jaudu telefona lādēšanai, 5W jaudu AirPods austiņām un 2.5W jaudu Apple Watch lādēšanai. Šādi jaudas raksturlielumi nenodrošina nekādu diži ātru uzlādi, bet no bezvadu lādētājiem to arī neviens nesagaida. Te galvenais ir ērtība, jo atliek ierīces uzlikt uz lādētāja un varam par tām aizmirst. Dažu stundu laikā tās būs uzlādētas.

    Satechi norāda, ka lādētājs spēs uzlādēt telefonu pat, ja tam būs uzvilkts līdz 5mm biezs vāciņš. Galvenais, lai vāciņā nav metāla detaļu vai uz telefona nav uzlīmēta metāla plāksne, piemēram, izmantošanai ar magnētisko auto turētāju. Tie bloķē uzlādes signālu.

    Kā redzam attēlā zemāk, tad lādētāja apakšpusē ir trīs gaismas diodes, kas uzskatāmi parāda, ka notiek uzlādes process. Gaismiņas ir neuzkrītošas un netraucē.

    Satechi šajā produktā ir iestrādājis vairākas noderīgas drošības funkcijas. Lādētājs pats atslēgsies, ja tā temperatūra sasniegts noteiktu nedrošu līmeni un tas nemēģinās lādēt pilnīgi visu, ko tam uzliksim virsū. Nesatraucies, lādētājs nesāks uzlādēt kāmīti, kas sadomās pārskriet pāri šai ierīcei.

    Cik šāds lādētājs maksā?

    Diezgan padārgi. Satechi Trio Wireless Charging Pad bezvadu lādētājs maksā ap 119 eiro un tas nav maz. Ja par Satechi zīmolu dzirdi pirmo reizi, tad nebīsties – tas ir cienījams aksesuāru ražotājs, kas prot ražot pietiekami kvalitatīvus produktus.

    Ja aplūkosim Latvijas internetveikalu piedāvājumu, redzēsim, ka ir ļoti maz šādu lādētāju, kas spēj vienlaicīgi uzlādēt trīs Apple ierīces. Ir daudz un lēti lādētāji, kas to dara pa vienai ierīcei, ir daži, kas vienlaicīgi spēj uzlādēt divas ierīces, bet Apple trīsvienības apkalpotāju ir ļoti maz.

    Prestigio ReVolt A1

    Krietni lētāks un diezgan sakarīgs izskatās Prestigio ReVolt A1. Latvijas interneta veikalos tā cena sākas no aptuveni 70 eiro. Mophie ražotā alternatīva maksā ap 140 ASV dolāriem. Ļoti līdzīgu produktu par mazliet augstāku cenu piedāvā Nomad. Protams, brašākie lasītāji var doties iekšā AliExpress džungļos medīt savu īsto un vienīgo 3-in-1 bezvadu lādētāju. Es Aļiku nelietoju, man par to nav komentāru.

    Skaidrs ir viens, ja lieto vairākas Apple ierīces, tad šāda lādētāja izmantošana ir ļoti ērta. Pie tā pierod un vairs negribas krāmēties ar vadiem. Atliek vien saprast, vai par šo ērtību esam gatavi maksāt >50 eiro.

    Varbūt tu izmanto kādu 3-in-1 bezvadu lādētāju? Kuru tieši un kāda ir pieredze? Pamēģināsim pie šī apskata savākt informāciju par labiem šīs kategorijas produktiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    19 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    trel
    15.02.2020 21:46

    Es laikam tomēr labāk spraužu vadus un izmantoju ātro uzlādi nekā lēno bezvadu uzlādi. Pa nakti varbūt var atstāt lēnām lādēties telefonu, bet, ja pa dienu to ir nepieciešams lādēt, tad labāk to uzlādēju maksimāli īsā brīdī un turpinu lietot nevis ievelku to procesu uz 2 stundām. Nemaz nerunājot par to, ka telefonu lādēšanās laikā ir diezgan sarežģīti izmantot. Cik tad labi baterijai ir tas, ka lādēšana tiek vairākkārt pārtraukta un atsākta?

    Jānis Bukovskis
    16.02.2020 09:21
    Reply to  trel

    Manam bezvadu lādētājam ir ātrā uzlāde un starp vada lādētāju nav laika starpības.

    Jānis Bukovskis
    16.02.2020 10:45

    Telefons S10e, lādētājs ebay ķīnietis(nopirku testa nolūkos, jo ebay dēva 5€ atlaidi), kas pieslēgts pie S6edge ātrā uzlādes lādētāja.
    Bilde ar ātro uzlādi uz bezvada lādētāju. -> https://1drv.ms/u/s!AjTgdPvvo2PwggmmFUXRJQHI_qyI?e=bt0d6A

    trel
    16.02.2020 13:09

    S10e pēc datiem ir 15w bezvadu/vadu lādēšana. Aifoniem 7.5W wireless charge un 18w caur vadu. Tas ir 2.5x ātrāk. Man jau nav nekas pret wireless charging, bet, ja man nepieciešams lādēt iphone diennakts gaišajā laikā, kad var zvanīt klienti, radi,draugi un tiek regulāri saņemti e-pasti + sociālie tīkli, tad nedaudz sāpīgi ir pārtraukt telefona lādēšanos, jo vajag paņemt telefonu rokā. A tā vads iesprausts un to telefonu tā pusmetra-metra rādisuā liec, kur gribi.
    Ja būtu Iphone fast wireless charging, tad varētu arī to izmantošanu lādēšanas laikā optimizēt.

    Jānis Bukovskis
    16.02.2020 13:28
    Reply to  trel

    Kad sēžu pie pc tad nolieku, tā visā citā laikā ir vada lādētājs.

    Jānis Bukovskis
    16.02.2020 13:23

    Un kas tad tas ir? Maģija? 😀

    Jānis Bukovskis
    16.02.2020 14:02

    Un kādēļ tad rāda ātrā bezvadu lādēšana?

    Čiekurs
    16.02.2020 14:32

    Uzlādes jaudas ar katru brīdi iet uz augšu un izpratne par to, kas ir ātrā uzlāde arī mainās, bet tāpēc jau veco drapaku specifikācijas nesāksim pārdēvēt tikai tāpēc, ka nu jau tirgū ir citas jaudas. 10e tīri labi ierakstās pie ātrās uzlādes.

    Agris
    16.02.2020 15:35

    Man vēl šķiet, ka Apple kaut ko softiski bloķēja neatbalstītiem ātrajiem bezvadu lādētājiem un tāpēc dažiem max dod iekšā 5W pat ja tehniski var dot 7.5W un vairāk, bet tehniski laikam Apple produktiem tā ir maksimāli iespējamā jauda
    Man ir šitāds – https://s.click.aliexpress.com/e/_rJ4ylG, tas laikam tāds pats kā Jānim. Darbojas izcili

    KKTK
    15.02.2020 21:50

    Pamērīsi cik elektrību rij tas bezvadu lādētājs tukšgaitā?

    KKTK
    17.02.2020 12:50

    Á, tad labi. Man bija aizdomas, ka šitie bezvadu arī tukšgaitā rij tik pat daudz kā lādējot. Bet tāpat – gluži kā reiz ar parastajiem lādētājiem mācija, ja gribi taupīt elektrību, tad rauj ārā kad nelādē!

    Gastons Gašpuitis
    17.02.2020 16:57

    Normāls appel fanboy komplekts :D

    Reklāma