Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple atzīst sakāvi, atceļ AirPower bezvadu uzlādes ierīci

    Jaunākie raksti

    Beidzot tas ir oficiāli! Iegrauztā ābola kompānija ir publiski atzinusi savu sakāvi. 18 mēnešus pēc AirPower bezvadu uzlādes ierīces publiskās izziņošanas uzņēmuma “dzelžu” divīzijas vecākais viceprezidents tehnoloģiju medijam TechCrunch ir atzinis, ka Apple inženieri tomēr nav spējuši veiksmīgi izstrādāt šo produktu, lai tas atbilstu augstajiem Apple kvalitātes standartiem. Viņš arī atvainojies tiem Apple klientiem, kas gaidīja šo produktu. Tomēr neskatoties uz šo sakāvi, Apple joprojām uzskata, ka nākotne ir iezīmējusies bezvadu zīmē un uzņēmums strādās pie bezvadu risinājumu izstrādes.

    Paga, paga, paga. Pirms sāc spurgt par šo Apple neveiksmi, apskaties, ko tieši Apple vēlējās panākt ar AirPower.

    Reklāma

    Attēls no Apple pieteiktā patenta uzskatāmi parāda, ka uzņēmums mēģināja vienā uzlādes paliktnī iebūvēt lielāku skaitu ar spolēm, lai lietotājs uz šī paliktņa varētu uzlādēt vairākas ierīces uzreiz un pie tam, īpaši nedomāt par precīzu to novietojumu. Fizika gan šoreiz ņēma virsroku un šādi uzbūvēts un no vairākām spolēm sastāvošs uzlādes paliktnis ļoti karsa un izskatās, ka Apple izlēma atcelt produktu pirms tas kādam nodedzināja mājokli.

    Citu ražotāju uzlādes paliktņos parasti ir viena spole un uzlādējamā ierīce ir diezgan precīzi jānovieto uz paliktņa. Eksistē arī uzlādes paliktņi uz kuriem var uzlādēt vairākas ierīces vienlaicīgi, bet tad uzlādes apgabali (spoles) ir novietotas krietni patālu viens no otra.

    Lai arī Apple ļoti reti pieļauj šādas kļūdas izziņojot produktus, ko tā arī nespēj pabeigt un piegādāt klientiem, AirPower gadījumu mēs atcerēsimies vēl ilgi. Jācer gan, ka Apple turpinās sekot līdzi tehnoloģiju attīstībai un ne pārāk tālā nākotnē būs praktiski realizējama šāda Apple ideja. Turam īkšķus!

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    REALAIS
    30.03.2019 14:34

    Runā, ka tajā paliktnī Apple vēlējās ievietot 20-30 spoles nevis 3.

    30.03.2019 15:37
    Reply to  REALAIS

    Gribēt jau var daudz, bet pareizi Kristaps raksta – fizika ņem virsroku :)

    Krotow
    31.03.2019 01:55

    Būtu iebūvējuši uzlādes paliktnī šķidruma dzesēšanu ar kārtīgu radiatoru un tirgojuši kā telpu sildītāju ar bezvadu uzlādes iespēju.

    Uldis Krastiņš
    01.04.2019 19:28

    Maksāt royalties negrib un paši izgudrot neko nemāk – Apple.

    Reklāma