Web Analytics
More
    Reklāma

    Segway ASV tirgū sāk piedāvāt savus elektriskos mopēdus

    Jaunākie raksti

    Jūlija mēnesī Rīgu sāka pārpludināt sarkani pārvietošanās līdzekļi no servisa “RIDE”, kuri izskatās gan pēc mopēdiem, gan ir aprīkoti ar pedāļiem, padarot tos par hibrīdveidojumu starp šiem transporta līdzekļiem, un tagad šādu pat braucamo ASV tirgū sāk piedāvāt arī uzņēmums Segway.

    Elektriskais mopēds C80 pirmo dienas gaismu ieraudzīja Ķīnā 2019. gadā, taču tagad notikusi tirgus paplašināšanās, un tas būs pieejams gan ASV, gan Kanādā. Salīdzinot ar konkurentiem – NIU U-sērijas mopēdiem, Segway ražojums būs tehniski spēcīgāks, jo tas būs aprīkots ar 740 W motoru, un maksimālais ātrums sasniegs 32 km/h. Baterijas ietilpība būs 1152 Wh, kas ļaus elektrisko piedziņu iegūt 85 km garam braucienam.

    Reklāma

    Avots: Segway

    Pēc ASV klasifikācijas šis joprojām skaitīsies elektriskais ritenis, ļaujot tam braukt gan pa ietvēm, gan speciālajiem velo celiņiem. Pedāļus gan ir iespējams ātri un ērti noņemt, ja nav vēlme tos izmantot. Segway C80 būs aprīkots ar lielu centrālo displeju, kurš rādīs aktuālo ātrumu, kā arī vadība būs pavisam vienkārša ar vienu pogu. Par braukšanas režīmu liecinās pie labā roktura novietots krāsu aplis, kurš norādīs uz dažādiem statusiem, kad mopēds ir gatavs braukšanai vai ir ieslēgta kruīza kontrole.

    Avots: Segway

    C80 būs iebūvētā arī reģeneratīvā bremzēšana. Mopēds tiks atslēgts izmantojot NFC sistēmu, ļaujot šim procesam izmantot arī telefona lietotni, līdz ar to tas vienmēr būs gatavs braucienam, kad īpašnieks tuvosies braucamrīkam. Elektriskajam mopēdam būs GPS izsekošanas sistēma, ļaujot ziņot par tā atrašanās vietu nozagšanas gadījumā. Papildus šīm tehnoloģijām, īpašais sēdeklis sapratīs, kad braucējs būs uz tā uzsēdies un automātiski ieslēgsies braukšanas režīmā.

    Avots: Segway

    Šobrīd notiek iepriekš pasūtīšana Indiegogo platformā, un elektriskā mopēda cena ir sākot no 1899 USD. Paredzams, ka pie klientiem C80 nonāks novembra mēnesī.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    0927
    02.10.2020 10:39

    Policija aptur auto vadītāju, kas brauc pa veloceliņu. Vadītājs atbild – viss ir likumīgi, manam TL arī ir pedāļi, gluži kā elektromopēdam. Un tie divi riteņi aizmugurē ir tikai stabilitātei, galvenie riteņi ir tikai divi – priekšā.

    Jurčiks
    02.10.2020 22:27
    Reply to  0927

    Kāpēc ir auto vadītaju kasta, kas ļoti pārdzīvo un, šķiet, jūtas apdraudēti, par jebkuru ziņu kurā pieminēts transports bez četriem riteņiem?

    0927
    02.10.2020 11:13

     īpašais sēdeklis, jēē!

    Krotow
    02.10.2020 21:27
    Reply to  0927

    … ar naglu.

    spriidiic
    02.10.2020 11:28

    Kārtējie elektroštrunti uzcepti .

    Reklāma