Web Analytics
More
    Reklāma

    NIU iepazīstina ar futūristiska izskata elektrisko mopēdu

    Jaunākie raksti

    Ķīniešu elektromobilitātes uzņēmums NIU iepazīstinājis ar futūristiska, bet lieliska izskata elektrisko SQi mopēdu, taču sapriecāties par iespējām tādu nopirkt ir pāragri – tas vispirms tiks piedāvāts Ķīnā un tikai vēlāk tiks piedāvāts citviet pasaulē.

    Mopēda dizainā izceļas NIU raksturīgais apaļais priekšējais lukturis, savukārt pārējā konstrukcija veidota asām līnijām, kas ir atkāpe no NIU ierastā stila. Ķīniešu versijā tas gan ir drīzāk elektriskais velosipēds – vietējie likumi paredz, ka šādu transportlīdzekļu maksimālais ātrums ir ierobežots līdz 25 km/h, tāpēc arī šis SQi būs tieši tik ātrs/lēns.

    Patiesībā pie rāmja tiešām ir piestiprināti pedāļi, taču tie izskatās novietoti patālu uz aizmuguri un neparocīgi lietošanā. Iespējams, tas darīts tieši ar domu, lai šis transportlīdzeklis tiktu klasificēts tieši kā elektriskais velosipēds nevis motocikls. Visā visumā ļoti izdevīgi, jo tas aiztaupa klapatas ar apdrošināšanu, reģistrēšanu un pārējām lietām, kas jāveic motocikla īpašniekam.

    Arī pārējie parametri liecina, ka tas ir drīzāk velosipēds/mopēds nevis motocikls – aizmugurē novietotais elektromotors attīsta 400 W jaudu, savukārt pieejamas divas bateriju versijas, kas nodrošina 65 vai 75 kilometrus ar vienu uzlādi. Baterijas iespējams noņemt un lādēt atsevišķi. Tāpat SQi atbalsta NIU lietotni, ļaujot sekot līdzi baterijas uzlādes līmenim, atrašanās vietai, kā arī diagnosticēt problēmas, ja tādas rodas.

    Ķīnā šis modelis maksās ap 1300 dolāriem, savukārt starptautiskā versija varētu būt ātrāka, jaudīgāka, saglabājot šo pašu dizainu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Bats
    05.08.2022 12:45

    Akumulatora kastes gabarīti izskatās krietni iespaidīgāki nekā 65-75km @ 25km/h. 400W motors veloceliņu ātrumos 75km var mērot ar ~1,2-1,4kWh. Tātas ietilpības akumulators salīstu rāmī + zem sēdekļa bez izvirzījumiem.

    Piu
    05.08.2022 15:41
    Reply to  Bats

    Tā ir kaste ķiverei un aliņam 😝

    Kartupelis3
    05.08.2022 17:16

    Pirms 2 gadiem solīja pēc gada (2021) el. moto ar Vmax~110kmh.. atnāca šis WTF.. :(

    Kartupelis3
    08.08.2022 09:08
    Reply to  Rudolfs

    Nav gluži tas, bet labs!

    Reklāma