Web Analytics
More
    Reklāma

    No ELKO noliktavas notikusi liela apmēra IT produktu zādzība, izsludināta ievērojama atlīdzība

    Jaunākie raksti

    Aizvadītajās brīvdienās notikusi liela apmēra zādzība Baltijā lielākā IT produktu un risinājumu izplatītāja AS “ELKO Grupa” noliktavā Rīgā. Noliktavā uzglabātās preces bija pilnībā apdrošinātas, tāpēc neradīs būtisku ietekmi uz uzņēmuma darbību, tomēr, ņemot vērā noziedzīgā nodarījuma apmērus, ELKO izsludinājis līdz pat 200 000 eiro lielu atlīdzību par informācijas sniegšanu, kas varētu palīdzēt atklāt noziegumu.

    Noziedzīgais nodarījums organizētā grupā izdarīts aizvadītajā nedēļas nogalē, ELKO Grupa noliktavas telpās, biznesa parkā “Lidostas Parks”. Ielaušanās notikusi no blakus esošās noliktavas.

    Reklāma

    “Prognozējam, ka Baltijas un Austrumeiropas valstu tirgos šobrīd varētu ieplūst liels daudzums noziedzīgā ceļā iegūtas preces: mobilie tālruņi, portatīvie datori, procesori, video un atmiņas kartes. Aicinām nekavējoties atsaukties visus nozarē strādājošos partnerus, ja rodas aizdomas par kādas preces izcelsmi. Pēc pieprasījuma varam sniegt nozagto preču sēriju numurus salīdzināšanai, tāpat arī jābrīdina, ka nozagtās preces tālākpārdošana ir nelikumīga un šo preču pārdevējiem vai pircējiem tā var tikt atsavināta,” informē ELKO Grupa direktors Svens Dinsdorfs.

    Lai atklātu noziedzīgo nodarījumu, sadarbībā ar uzņēmumu pie izmeklēšanas aktīvi strādā Valsts policija, kā arī apdrošinātāju nolīgtie izmeklētāji. Prece noliktavā bija pilnībā apdrošināta, tāpēc notikušais neradīs būtisku ietekmi uz uzņēmuma darbību. Tomēr, ņemot vērā ievērojamo zādzības apjomu, ELKO nolēmis izsludināt līdz pat 200 000 eiro atlīdzību par informācijas sniegšanu, kas palīdzētu atklāt nozieguma īstenotājus, pasūtītājus un atbalstītājus. Atlīdzība ir spēkā gan Latvijā, gan ārpus valsts robežām.

    ELKO lūdz sniegt jebkādu informāciju, kas saistīta ar nozieguma pasūtītāju, izpildītāju un atbalstītāju identitāti, atrašanās vietu, preču pārvietošanas maršrutu un preču piedāvājumiem no neautorizētiem izplatītājiem.

    Personas, kuru rīcībā ir jebkāda veida informācija, tiek aicinātas sazināties pa epastu: reward@elkogroup.com. Anonimitāti garantējam.

    AvotsELKO
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    r/funny
    13.05.2020 09:55

    Tagad pa lēto no facebook marketplace vares kompim detalas dabut :D

    Čiekurs
    13.05.2020 14:45
    Reply to  r/funny

    Šitas ir riktīgi rēcīgi līdz brīdim, kad fakbūka marketpleisā tirgo tavu laptopu neizjauktā stāvoklī ar svaigi nokasītām uzlīmēm.
    Tie kas kaut reizi ir apzagti sapratīs šo sāpi kā savējo.

    Krotow
    13.05.2020 18:19
    Reply to  Čiekurs

    Patīkami nav. Tāpēc neskādē piefiksēt ne tikai uz korpusa uzrakstīto sērijas numuru, bet arī visu adapteru sākotnējās MAC adreses, u.c. specifiskos ciparus lai ir ko ierakstīt iesniegumā policijai.

    Edgars K
    13.05.2020 15:55
    Reply to  r/funny

    Njā, stulbs joks nevietā.

    digitalk
    13.05.2020 16:46
    Reply to  Edgars K

    kurš teica, ka tas ir joks? varbūt tas ir sludinājums ;)

    Krotow
    13.05.2020 14:41

    Lai veicas meklēšanā. Caur legālajiem veikaliem zagto preci noteikti netirgos. Taču caur lombardiem, eBay, Facebook, SS.com u.tml. pārdošanas sludinājumu vietnēm – mierīgi. Telefonus IMEI dēļ gan laikam iztirgos Krievijā un Āzijā.

    Andron MacBeton
    14.05.2020 18:45

    Nekas tur nav apzagts, paši nostirījuši dēļ apdrošināšanas. Prasiju, sērijas nummuru nozagtam CRS tikšķim nedošot.
    A kā tad lai viņu atrod?

    Roberts
    10.03.2022 13:40

    Elko group nav pametusi Krievijas tirgū. Un interesanti ka uzņēmuma FB lapā protams ir nulle nosodījuma putlera karam.

    Reklāma