Web Analytics
More
    Reklāma

    ELKO ievieš tiešās piegādes (dropshipping) pakalpojumu

    Jaunākie raksti

    Izplatītājs ELKO nupat ir uzsācis tiešās piegādes pakalpojumu (dropshipping), solot samazināt pārkraušanu skaitu, izlaist pārpakošanu mazumtirgotāja pusē un veikt piegādes ātrāk.

    Pateicoties IT un sadzīves elektronikas piegādes nozares tehnoloģiskajai modernizācijai, tagad ir iespējams atteikties no nevajadzīgām darbībām, kļūstot ilgtspējīgākiem un efektīvākiem.

    Reklāma

    “Paku termināļu tīkla paplašināšana samazina nepieciešamību apmeklēt veikalu. Virtuāla noliktavas integrācija starp partneriem, izmantojot mūsdienīgu API tehnoloģiju, vairs nerada nepieciešamību mazumtirgotājam uzturēt lielus preču krājumus. Tas nozīmē, ka tagad, pie mazumtirgotāja iegādāta prece var tikt piegādāta pircējam pa tiešo no vairumtirgotāja, to saņemot pakomātā vai ar kurjera piegādi. Svarīgi – tirgus un partneri tagad ir gatavi to novērtēt,” Andrejs Gavrilovs, ELKO Tirdzniecības biroja direktors Baltijā un Polijā skaidro jauno pakalpojumu.

    Pašlaik ELKO sadarbojas ar DPD, izmantojot to paku saņemšanas punktus, automatizētos paku termināļus un kurjera pakalpojumus. Norit sarunas arī ar citiem pakalpojumu sniedzējiem, lai uzlabotu pakalpojuma pieejamību.

    “Katru gadu gan biznesa klientu, gan mazumtirdzniecības segmentā pieaug pieprasījums pēc paku piegādēm, izmantojot automatizētos paku termināļus jeb pakomātus. DPD pētījumi liecina, ka 75 % regulārie tiešsaistes veikalu pircēji izvēlas saņemt savu sūtījumu pakomātos. Šis pakalpojums lieliski atbilst mūsdienu dinamikai, sniedzot iespēju klientam saņemt sūtījumu sev ērtā laikā. Esam gandarīti par plašo tīklu, ko esam izveidojuši, – Eiropā ir jau 58 000 DPD Pickup punkti. Sūtījumu saņemšana Pickup tīklā ir arī videi draudzīga, jo ļauj uz vienu adresi nogādāt sūtījumus vairākiem adresātiem,” norāda Jānis Grants, DPD Latvija valdes priekšsēdētājs.

    Virtuālo noliktavu integrācija apvienojumā ar izplatītāja sniegto tiešo piegādes pakalpojumu var būtiski mainīt mazumtirgotāju darbību.

    “Iedomājieties, cik daudz jūs varat ietaupīt, ja jums vairs nav jāuztur lielas noliktavu telpas, jāgādā par lēnas aprites precēm, jānodrošina darbinieki, kas organizē pārkraušanu un veic pārpakošanu? Tā vietā varat pievērsties pamatdarbībai – attīstīt savu tiešsaistes veikalu vai tirdzniecības vietu. Mēs ceram pārņemt arvien vairāk ar loģistiku saistītu funkciju, sniedzot pakalpojumus, kas ļauj ietaupīt naudu un palielina pievienoto vērtību visai piegādes ķēdei,” piebilst Andrejs Gavrilovs

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jānis
    18.01.2022 07:51

    Kuri veikali izmanto ELKO noliktavas?

    Kārlis Rozenbergs
    18.01.2022 08:37
    Reply to  Jānis

    Visi. :D

    Biteme
    18.01.2022 08:59

    Sen jau darbojas drag-and-drop sūtījumu veids. Kad no vilktiem ratiņiem lidostā izkrīt kaste)

    Hax
    18.01.2022 09:19

    Kas ir “pakamotātos.”??

    Kursors.lv
    18.01.2022 09:35
    Reply to  Hax

    Paldies, salabots!

    Pigors
    18.01.2022 14:47
    Reply to  Hax

    Slinkums lietot ctrl+enter?

    digitalk
    18.01.2022 15:36
    Reply to  Pigors

    to šobrīd nereklamē, cilvēks var nezināt, ka tāds ir.

    digitalk
    18.01.2022 13:32

    par bezjēdzīgiem tēriņiem un resursu izniekošanu derētu izdrāzt Saeimu un VID, jo Elko (un arī citi likumu ievērojoši tirgotāji) ir spiesti drukāt sūtījuma pavadlapas, bezjēdzīgi tērējot drukas resursus. valstī ir aizliegti epasti?

    vismaz viena (biežāk divos eksemplāros) papīra lapa ar lāzernieka apdruku + pašlīmējoša plastmasas kabata. pareiziniet uz piegāžu skaitu gadā no visiem vietējiem vairumniekiem.

    Last edited 2 years ago by digitalk
    Reklāma