Web Analytics
More
    Reklāma

    Jaunie Rimi pašapkalpošanās skeneri tagad arī tirdzniecības centrā Alfa

    Jaunākie raksti

    Viens no Latvijas lielākajiem mazumtirgotājiem – Rimi – paplašinājis savu pašapkalpošanās skeneru tīklu, piedāvājot tos lielajā Alfas Rimi. Tas ir nākamais solis pēc veiksmīgā skeneru projekta Rimi Valdemārs, kur vasaras izskaņā tika aizsākta to izmantošana.

    Rimi aktīvi turpina savu tirdzniecības servisu attīstību, pircējiem piedāvājot arvien ērtākas un mūsdienīgākas iepirkšanās metodes. Novembra sākumā, atverot savu internetveikalu, ar iespēju pasūtītās preces saņemt Rimi Drive auto kasē tirdzniecības centrā Ozols, kā arī ar piegādi, sastādot konkurenci Barborai. Šobrīd Alfā uzstādīti 90 skeneri un 4 kasu termināli.

    Reklāma

    Pēc pirmajiem datiem, šo pašapkalpošanās sistēmu izmanto cilvēki, kuri veic lielākus pirkumus, kā arī 67% lietotāju vecumā no 26 līdz 45 gadiem. Skeneru sistēmas princips ir pietiekami vienkāršs. Pirmais solis ir reģistrēt Mans Rimi karti un paņemt skeneri. Pēc tam likt preces grozā vai uzreiz maisiņā tās noskenējot, un, beidzot iepirkšanos, kases terminālī nepieciešams nolasīt pirkumu sarakstu no Rimi kartes un norēķināties.

    No janvāra paredzēts piedāvāt risinājumu, lai skenerus aizstātu ar Mans Rimi aplikāciju, caur kuru jau šobrīd iespējams noskenēt QR kodu pie pašapkalpošanās kasēm. Principā Rimi iespējams iepirkties vien ar telefonu, ja veic bezkontaktu maksājumu caur to. Domājot par ierasto iepirkšanās kārtību veikalā, tieši skeneri var būt liels laika ietaupījums, jo preces paņemšanas brīdī to jau iespējams pievienot rēķinam, lai pēc tam ātri samaksātu. Šis ir kaut kas līdzīgs Amazon plānam nolasīt cilvēka pirkumus vien ar kameru palīdzību, kas jau tiek testēts.

    Vai kāds no lasītājiem ir izmēģinājis šos skenerus un vēlas padalīties savā pieredzē?

    AvotsRimi
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    15 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Klāvs
    05.12.2019 11:51

    Esmu izmēģinājis šos skenerus vairākas reizes. Pirmajā reizē ir diezgan liels apjukums vai pēc iepirkšanās skeneris ir jānes līdzi uz kasi vai jānoliek. Ar pārējo gan problēmu nebija. Ir vēl daži visnotaļ interesanti secinājumi, bet tam nepieciešams garāks apraksts.

    Aigi
    05.12.2019 14:38

    esam 2x izmantojuši. Man patīk, sievai riebjas, jo viss uzriez jākrāmē maisiņos, lai nav lieks darbs pēc samaksas un te rodas problēma, jo viņai ir īpaša kārošanas kārība.
    Un ar bērniem ir nedaudz mocības, jo visi grib noskanēt un rodas bardaks.

    Bet iepērkoties vienam ir ļoti ērti.

    Valoda :(
    05.12.2019 14:42

    a) – Rimi -;
    b) atverot savu internetveikalu, beidzot iepirkšanos, tās noskenējot, beidzot iepirkšanos kases terminālī – divdabja teiciens nav atdalīts vai nav pilnībā atdalīts ar komatu;
    c) ar janvāri – no janvāra (ar janvāri malku cirtu, no janvāra sāku iet skolā).

    KKTK
    05.12.2019 15:25
    Reply to  Valoda :(

    c) Pa lielam, tobišs, karoč, ķipa tāpat saprati domāto :D

    Astro
    06.12.2019 00:30
    Reply to  KKTK

    1) Pa lielam – var aiziet tikai uz poda.
    2) Gribētos masu mēdijos dzirdēt un lasīt tīru valodu tieši tāpat kā dzert alu no tīra trauka nevis no atkritumu urnas.
    3) Izskatās, ka latviešu valodā ir palicis tikai viens darbības vārds – veikt.

    digitalk
    06.12.2019 03:39
    Reply to  Astro

    “pa lielam iet uz poda” ir tā pati netīrā sarunvaloda, kas tev tā riebj, tā ka piever savu gružkasti un nemāci citiem dzīvot.

    milkj
    05.12.2019 20:21
    Reply to  Valoda :(

    gaidīju šo komentāru. teikumi ar mazo burtu. zinu.

    KKTK
    06.12.2019 14:29

    Tad obligāti jāņem līdzi kādas filologs. Man reāli ir reizes, kad pilnīgi viss, kā salieku komatus, liekas nepareizs :o

    Kaspars
    05.12.2019 16:35

    Lietoju šo pakalpojumu no paša sākuma, kad rimi to ieviesa Valdemāra rimi – vispār neredzu argumentus pret, ļoti ērti un ātri var iepirkties. Uzreiz krāmē maisā, ejot ārā samaksā un viss. Tajā pašā laikā bieži redzams, ka skaneri stāv daudzi neizmantoti, bet pie parastajām kasēm stāv garas rindas, acīmredzot, kā vienmēr, cilvēkiem nosacīti bail no jaunām tehnoloģijām.

    Emīls
    09.12.2019 09:03

    Ar sveramajiem produktiem ir interesanti. Obligāti nepieciešams izdrukāt uzlīmi, ko var uzrei noskenēt un atstāt pie svariem. Dīvaini, ka nepiedāvā noskenēt ekrānu, lai nav jātērē papīrs. Viņiem pat ir speciāla vieta pie svariem, kur var atstāt neizlietotās uzlīmes.

    azad
    05.12.2019 16:54

    Uzskatu, ka ja tu pats sevi apkalpo, tad būtu jāpienākas atlaidei – pats atnācu, paņēmu, noskenēju, samaksāju, aizgāju. Veikalam mazāk darba, cilvēks izdara pats, tāpēc jābūt būtu lētāk.

    Šādu neesmu vēl izmantojis, bet tikko parādījās pašapkalpošanās kases, ta eju praktiski tikai uz tām.

    digitalk
    06.12.2019 13:06

    preces pašas maisiņos nesakrāmējas un nebrauc ar brīvbiļeti sabtransportā. tā ka pārdevēju algas aiziet citiem izdevumiem.

    Reklāma