Web Analytics
More
    Reklāma

    Baltijas Ilgtspējas inovāciju balva jau trešo gadu aicina pieteikt sasniegumus visā Baltijā

    Jaunākie raksti

    Jau trešo gadu pēc kārtas inovāciju vadības uzņēmums “Helve” un balvas vadošais partneris “Rimi Baltic” aicina pieteikt ilgtspējīgus inovāciju projektus un iniciatīvas Baltijas ilgtspējas inovāciju balvai. Pieteikties sešās kategorijās aicināti uzņēmumi, zaļo tehnoloģiju jaunuzņēmumi, organizācijas un ilgtspējas vēstneši Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Balvas mērķis ir cildināt tādas ilgtspējas inovācijas, kas kalpo kā spožs piemērs ceļā uz zaļāku un ilgtspējīgāku nākotni.

    Sešas balvas kategorijas aptver visas nozīmīgākas ilgtspējas jomas – no tehnoloģiju sasniegumiem un inovācijām, līdz iedvesmojošiem ilgtspējas līderiem. Savukārt 7. decembrī, kinoteātrī “Splendid Palace” norisināsies balvu pasniegšanas ceremonija, kā arī konference, sadarbībā ar ilggadējo pasākuma vadošo partneri Rimi Baltic, metodoloģijas partneri EY un partneriem Luminor un Rīgas Dome.

    Reklāma

    Uzņēmumi, jaunuzņēmumi, organizācijas un vēstneši ir aicināti pieteikties šādās kategorijās:

    • Klimanta inovācijas – inovatīvi risinājumi, kas samazina siltumnīcu gāzu emisijas, mazina klimata pārmaiņu ietekmi un veicina noturību pret klimata izmaiņām.
    • Aprites ekonomika – projekti, kuru fokuss ir resursu efektivitāte, nākotnes pārtikas inovācijas, atkritumu un piesārņojuma samazināšana, produktu un materiālu ilgmūžība, un vides atjaunošanās.
    • Enerģētikas tehnoloģijas – inovatīvi risinājumi, kas veicina pāreju uz tīru enerģiju, izmantojot tehnoloģijas, kas samazina siltumnīcefekta gāzu emisijas, palielina energoefektivitāti un sekmē atjaunojamās enerģijas avotu izmantošanu.
    • Sociālās iniciatīvas – sasniegumi un projekti, kuru mērķis ir uzlabot sabiedrības labklājību, risinot sociālās un vides problēmas, veicinot sociālo vienlīdzību, iekļaušanos un kopienu atbalstu.
    • Pilsētvides attīstība – programmas, kas paredz zaļākas pilsētas, vidi un mobilitāti, attīstot ilgtspējīgus urbānos risinājumus, veicinot zaļo infrastruktūru un palielinot bioloģisko daudzveidību pilsētās.
    • Ilgtspējas vēstnesis – persona, kas iestājas par ilgtspējīgu dzīvesveidu, veicina tā praksi un, rādot piemēru, iedvesmo arī citus būt ilgtspējīgiem.

    Pieteikumu vērtēšanā piedalīsies īpaši atlasīta ekspertu žūrija no visas Eiropas, savukārt vērtēšanas procesu vadīs balvas metodoloģiskais partneris un vadošais biznesa konsultāciju uzņēmums Latvijā EY Baltic.

    “Inovācijas un spēja sadarboties ir galvenie stūrakmeņi, kas mums visiem kopā palīdz veidot uz nākotni vērstu sabiedrību. Neatsverama nozīme ilgtspējīgu risinājumu attīstībā ir tieši inovācijām,” uzsver Annija Emersone, Baltijas ilgtspējas inovāciju balvas vadītāja. “Mēs sagaidām, ka šī gada balvas pretendentu vidū būs gan nozarē pieredzējuši biznesa līderi, jaunuzņēmumi un organizācijas, gan arī kopienu iniciatīvas no visas Baltijas, kas spēj demonstrēt savu apņemšanos ieviest ilgtspējas tehnoloģijas vai procesus, kā arī iedvesmot ar savu darbu citus!”

    “Jau trešo gadu pēc kārtas ar nepacietību gaidām, kad uz lielās Baltijas ilgtspējasinovāciju balvas skatuves cildināsim Igaunijas, Latvijas un Lietuvas ilgtspējas inovācijas iniciatīvas, diskutējot par izaicinājumus un veidiem, kā tos kopā pārvarēt Baltijas valstu ceļā uz labāku rītdienu,” uzsver Zanda Šadre, Rimi Baltic Korporatīvās atbildības un komunikācijas direktore.

    2022. gadā tika saņemti vairāk nekā 240 pieteikumi ar 32% pieteikumiem no Latvijas, 29% no Igaunijas un 33% no Lietuvas, un 6% no Baltijas līmeņa iniciatīvām. Pērnā gadu finālistu vidū ir tādi ilgtspējības līderi kā Aterones Engineering, Tet, UP Catalyst, Oxylabs un citas nozīmīgas iniciatīvas.

    Pieteikumu iesniegšana ir atvērta no 12. septembra līdz  8. oktobrim. Piesaki savu inovāciju projekta mājas lapā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma