Web Analytics
More
    Reklāma

    Amazon grasās atvērt 2000 pašapkalpošanās pārtikas veikalus

    Jaunākie raksti

    Amazon ambīcijas ir nebeidzamas – jaunākā tiešsaistes mazumtirgotāja ideja ir izveidot ASV teritorijā 2000 veikalus bez kasieriem. Amazon varētu kļūt par lielāko mazumtirgotāju ASV, aizsteidzoties garām tādiem gigantiem kā Target un Walmart.

    Amazon pirmais veikals bez kasieriem Amazon Go ir atvērts Sietlā, tas ir aptuveni 170 kvadrātmetrus liels. Amazon Go tiek izmantoti dažādi sensori un mākslīgais intelekts, lai pirms maksāšanas pircējam nenāktos “nopīkstināt” katru preci. Tādējādi tiek taupīts laiks un cenas ir ļoti konkurētspējīgas, jo nenākas algot kasierus.

    Reklāma

    Amazon no Amazon Go veikaliem iegūst papildus informāciju par pircēju ieradumiem, atrodoties īstos veikalos. Sagaidāms, ka Amazon Go veikalu tīklu papildinās nelieli veikali, kuros varēs iebraukt ar automašīnām, kā arī plānos esot lielāki noliktavu tipa veikali, kas aizņems aptuveni 4000 kvadrātmetrus.

    amazon-go-store-no-registers-or-lines

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    20 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Lapsinieks
    07.12.2016 10:16

    Strādāt vairāk. Iepirkties vairāk. Ēst vairāk. Skatīties teļizātoru vairāk. Domāt mazāk. Ideāli! Kamēr Amazon noliktavā vergu jūra raujas par minimālo samaksu, citi savu tauku kārtu audzēs ar mašīnu iebraucot veikalā.
    Interesanti, no cik kasierēm LV ir atbrīvojušies rimi un maxima un uz ko tās sievietes ir pārkvalificējušās?

    Kaspars Vjaksa
    07.12.2016 10:43
    Reply to  Lapsinieks

    To sauc par progresu – ja patērētājs prasa ērtāku, ātrāku un galvenokārt lētāku iepirkšānās veidu, tad tas arī attiecīgi tiks piedāvāts. Ir naivi domāt, ka šis progresa vilnis apstāsies. Agrāk vai vēlāk lētais darba spēks tiks aizstāts ar robotiem vai autonomām iekārtām.
    Tavs jautājums par kasierēm rimi vai maxima – savā laikā visi zirgkopji bija noraizējušies ko darīt ar automašīnu parādīšanos ielās, beigās visi pielāgājos situācijai un gāja uz priekšu. Pastāvēs, kas mainīsies.

    Lapsinieks
    07.12.2016 10:56
    Reply to  Kaspars Vjaksa

    patreizējā pašapkalpošanās kase rimi/maksimā nav ne ērtāka, ne ātrāka. Ja ir rinda – tad tā virzās uz priekšu pat daudz lēnāk, kā pie parastās kases. Likvidējot “lēto darbaspēku” cilvēki tiek izmesti uz ielas. Visi nekad nespēs strādāt par menedžeriem ātro kredītu kantoros. Neaizmirsti, ka tie uz ielas izsviestie automātiski NEZAUDĒ TIESĪBAS PIEDALĪTIES VĒLĒŠANĀS UN LEMT PAR TAVU BĒRNU NĀKOTNI. (es gan vienmēr esmu teicis, ka vēlēšanu tiesības būtu jādod tikai nodokļu maksātājiem)

    Kaspars Vjaksa
    07.12.2016 11:02
    Reply to  Lapsinieks

    šajā gadījumā jau neiet runa par pašapkalpošanās kasēm, Amazon go variantā kases vispār nav, paņem ko vajag un ej prom, pēc tam atnāk rēķins uz telefonu. Varētu plaši un gari diskutēt par to ko darīt ar “lēto darbspēku”, bet viens ir skaidrs, agri vai vēlu nepieciešamība pēc lētā darba spēka gandrīz izzudīs, šeit ir tikai jautājums par to kad tas notiks nevis vai tas notiks. Tas notiks iespējams pēc 10 gadiem vai 30 gadiem. Iespējams atkārtojos, bet progresu neapstādināsi!

    KKTK
    07.12.2016 11:10
    Reply to  Kaspars Vjaksa

    Runa tiešām nemaz nevar neiet, Amazon go arī :D
    Agrāk bija miljoniem strādnieku/kalpu, kas pat savu vārdu nespēja uzrakstīt. Ko darija tas lētais darba spēks laika gaitā – iemācījās. Tāpat būs arī ar tagadējo lēto darbaspēku, dzīve piespiedīs mācīties ko noderīgu.

    Lapsinieks
    07.12.2016 11:16
    Reply to  Kaspars Vjaksa

    nu Tavi spriedelējumi balstās uz dažām grīļīgām māla kājām, kuras mums ir iepotētas vēl no ļeņiniskā marksisma laikiem: ļoti maldīgi ir domāt, ka pieprasījums rada piedāvājumu. ir taisni otrādi – piedāvājums, apbruņojies ar spēcīgu mārketingu, rada atkarību raisošu pieprasījumu. No otras puses – pieaug cilvēku vēlme pēc maziem veikaliņiem, tirdziņiem, vēlme dzīvot laukos, pašam audzēt utt. Amerikā ĻOTI strauji aug amišu kopiena, ja kas.

    Kaspars Vjaksa
    07.12.2016 11:22
    Reply to  Lapsinieks

    tik pat labi varu teikt, ka tavs teiktais ir tikai spriedelējumi un balstīts uz teoriju un pieņēmumiem, taisnība katram sava.
    Domāju šajā gadījumā teiciens “dzīvosim, redzēsim” ir atbilstošs.
    p.s. un kāds gan sakars ļeninismam un marksimsam ar brīvo tirgus piedāvājumu pieprasījumu mijiedarbību!

    Lapsinieks
    07.12.2016 11:26
    Reply to  Kaspars Vjaksa

    sakars vistiešākais: frāzi, ka “pieprasījums rada piedāvājumu” izdomāja Marks. Tā arī dzīvojam, domājot, ka viss kas ir veikalu plauktos ir mums vajadzīgs.
    Bet es noteikti piekrītu frāzei “dzīvosim – redzēsim”.

    Skābene
    07.12.2016 12:38
    Reply to  Lapsinieks

    Uztver to kā kārtējo kafijas automātu, kurā iemet kapeiciņu un paņem savu kapiju.
    mani izbrīna kā cilvēki ir gatavi strādāt rimi un maxima par minimālo algu! Būtu visi vienā dienā uztaisījuši streiku kā lufthanza piloti un viss, jautājums būtu atrisināts.
    Kaut gan Amozon veikalos tāpat preces plauktos kraus meksikāņi!:)

    Lapsinieks
    07.12.2016 13:03
    Reply to  Skābene

    nevaru to tā uztvert. Laba kafija nozīmē labas svaigi maltas pupiņas, tīru, noteiktas temperatūras ūdeni, spiedienu un visu pārējo procesu.

    x
    07.12.2016 13:58
    Reply to  Lapsinieks

    …pupiņas (nu, ogas, ja esam precīzi) kas izaudzētas bez pustonnas pesticīdu, laicīgi novāktas, nesačakarētas apstrādē, nesapelējušas transportējot/glabājot un grauzdētas max mēnesi pirms samalšanas….tālāk jau kā raksti….

    ek, ja automatizētu tikai noteiktas sfēras, bet ja visu pēc kārtas, tad dzīve ne obligāti uzlabosies. es negribu robotizēto kafiju.

    Lapsinieks
    07.12.2016 14:10
    Reply to  x

    Neiet ar to nākotnes paredzēšanu tik viegli. Savā laikā Back to future 2jā daļā varēja redzēt fantāzijas “kas būs pēc 30 gadiem” – ikurāt 30 gadu pagāja un nekas no tā nav piepildījies. smieklīgi.

    digitalk
    08.12.2016 04:23
    Reply to  Lapsinieks

    > spiedienu

    noliedz ‘turku kafiju’, vai? laba kafija var būt ļoti dažāda, pat ar pienu vai citronu vai sāli un bez spiediena mūsdienu automātos.

    as
    07.12.2016 10:51

    Jāteic, ka diezvai mūsdienās ir tik daudz zirgu, cik agrāk, tāpēc pielauju, ka daļa zirgkkopju izputēja!

    Pašapkalpošanās kases mani besī, jo tomēr nesanāk tik ātri pīkstināties, cik profesionālam kasierim, bet nākas tās kases pieņemt un mazāku pirkumu gadījumā arī izmantot.
    P.s.vislabākā pašapkalpošanās kase ir lukoilos – šķiet, ka 80% gadījumu tas koplietošanas aparāts nestrādā un pārējos 20% laika to neviens neizmanto, jo tas nav lietotājam draudzīgs, atšķirībā no Nestes.

    Ivars Šaudinis
    07.12.2016 10:56
    digitalk
    07.12.2016 11:28

    pie kam IBM vīzijai ir ap 10 gadu. sagaidījām :)

    Lapsinieks
    07.12.2016 11:30
    Reply to  digitalk

    čipu ērtāk iešūt rokā, tad i telefons nebūs jāvicina un no somas jāvelk ārā. bļin, kaut kur jau es šo visu esmu lasījis.

    KKTK
    07.12.2016 11:16

    Īsta pašapkalpošanās, ir tad kad tu aizbrauc ar visu ģimeni pie saimnieka un pats salasti tās zemenes, upenes vai norociet kartupeļus paši. Darbs svaigā gaisā, team buildings ar ģimeni un bērni bērnudārzā vairs nestāsta, ka frī kartupeļi augot plastmasa maisos ledusskapī :D

    Pumba
    07.12.2016 23:50
    Reply to  KKTK

    Nu redzi. Te nu ir jauns biznesa plāns. Es par. Bet VID būs pret. Noteikti kaut ko izdomās, lai šis neizdotos.

    digitalk
    08.12.2016 01:14
    Reply to  Pumba

    pilsētnieks… šāds businesis pastāv jau kādu laiku – fiksēta maksa, salasi apmaksāto daudzumu, zemnieks nomaksā nodokli no saņemtās naudas.

    Reklāma