Web Analytics
More
    Reklāma

    WhatsApp nonāk pie miljoniem KaiOS telefonu lietotāju

    Jaunākie raksti

    WhatsApp iepriekš piedāvāja ļoti ierobežotas iespējas vienkāršajiem telefoniem, bet jau šobrīd WhatsApp iegūstams visiem KaiOS darbinātiem telefoniem, kuriem ir vismaz 256 MB RAM.

    Kas tad ir KaiOS? Latvijā KaiOS var sastapt Nokia 8110 banāntelefonā vai dažos Doro un Alcatel podziņtelefonos. Kāds sakars podziņtelefoniem ar viedtālruņiem? Vistiešākais – tos vada KaiOS, kas bāzēta uz Firefox OS. KaiOS pielāgoja neveiksmīgās Firefox OS saskarni podziņtelefoniem un zelta ādere atrasta. KaiOS atbalsta gan Facebook, gan Whatsapp, gan Google servisus.

    Reklāma

    KaiOS tiek uzstādīta salīdzinoši lētos telefonos, tādēļ tikai 2018. gada laikā tādos tirgos kā Indija KaiOS kļuvusi par otru lielāko operētājsistēmu aiz Android. 2018. gada vidū visā pasaulē bija 40 miljoni aktīvu KaiOS tālruņu, turklāt sistēmas veidotāji plānoja noslēgt 2018. gadu pie 100 miljonu atzīmes.

    Avotskaios
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    itanium
    23.07.2019 10:07

    Vai kāds zina kādu smart-watch/band, kas strādā ar KaiOS?
    Interesē tieši notifikācijas (tekstā), modinātājs.

    Artuurs
    23.07.2019 15:48

    Jau labu laiku bija pieejams, bet ne Latvijā. Vai tagad arī beidzot citās valstīs izņemot Indijā šis būs pieejams? Neizprotu šo ražotāju domu gājienu – dot programmu tikai noteiktam reģionam, lai pārējie ņemās ar root’ošanu.

    Reklāma