Web Analytics
More
    Reklāma

    Z paaudzes vidū ir populāri arī vienkārši podziņtelefoni

    Jaunākie raksti

    Kaut arī iPhone ir populārākais viedtālrunis Z paaudzei, tomēr pārdošanas apjomi norāda uz to, ka Nokia tīri veiksmīgi sokas ar savu vienkāršo podziņtelefonu pārdošanu jauniešiem. Lielākoties pateicoties ierobežotajai funkcionalitātei, kas netraucē koncentrēties.

    Z paaudzei šobrīd ir no 10 līdz 28 gadiem, un jau iepriekš esam ziņojuši, ka ASV šajā vecuma grupā jaunieši pārsvarā izvēlas lietot iPhone. Taču tagad atklājies, ka bieži vien viņi kā otro saziņas ierīci izvēlas vienkāršu podziņtelefonu. Galvenokārt tas saistīts ar socializēšanos publiskā vietā, jo šāds parastais telefons neļauj tajā ieslīgt un pazaudēt fizisko kontaktu.

    Līdz ar to jaunieši, kad dodas ārpus mājas, izvēlas ņemt līdz kādu vienkāršu telefona modeli, kas ir lēts un ar kuru var veikt zvanus vai uzrakstīt īsziņu. Tādējādi ārkārtas gadījumā varēs viņu sasniegt, bet nebūs iespēja pavadīt neskaitāmas stundas sociālajos tīklos, internetā un mobilajās spēlēs. Kā arī šobrīd pat vienkāršākie vecā tipa telefoni var būt aprīkoti ar normālu kameru, krāsu displeju un Bluetooth savienojumu, lai klausītos mūziku.

    Protams, podziņtelefoni joprojām ir populāri vecāka gadu gājuma paaudzei, kas jau ir pieraduši pie šādā tipa telefoniem, nevēloties apgrūtināt dzīvi ar skārienjutīgajiem telefoniem. Nedaudz gan gribas piekrist tam, ka arī mūsdienu viedtālruņos ir iespējams uzlikt dažādus laika ierobežojumus, dzēst ārā lietotnes vai izslēgt paziņojumus.

    Līdz ar to šis patiesībā norāda, cik gan ļoti atkarīgi mēs mēdzam būt no savām glāstāmajām ierīcēm, ka tā ir pilnībā jānomaina, lai tikai tajā neskatītos.

    Avots9TO5Mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    08.05.2023 09:15

    Cik redzēti video ar Krievu Z paaudzi Ukrainā, tad viņi tiešām lieto podziņtelefonus!
    Nekas, viņu paliek aizvien mazāk!

    xs1
    08.05.2023 09:42
    Reply to  Skābene

    Cik % Latvijā ar 70plus vecumu lieto viedās ierīces ?

    Krotow
    08.05.2023 09:45

    Nebūs melots. Radu bērns nesen arī par šādu aparātu interesējās. Vēl brīnījos kāpēc.

    trx450
    08.05.2023 10:20
    Reply to  Krotow

    Lai tirgotu narkotikas un nevarētu izsekot menti

    Krotow
    08.05.2023 17:16
    Reply to  trx450

    Konkrētā subjekta gadījumā šaubos. Tur mācību sakarā radusies interese arī par vintage foto un video tehniku.

    Reklāma