Web Analytics
More
    Reklāma

    Kursors.lv kronē 2018. gada labākos viedtālruņus

    Jaunākie raksti

    Gads ir pietuvojies savam noslēgumam un ir pienācis laiks atskatīties uz šī gada labākajiem viedtālruņiem. Tomēr tas nav viss, esam sagatavojuši arī vēl kādu labu jaunumu.

    Kursors.lv apskatu sadaļa tagad vēl noderīgāka

    Mēs tehnoloģiju un ierīču apskatus veidojam ar vienu mērķi – objektīvi saviem lasītājiem pastāstīt par to reālo darbību, plusiem un trūkumiem. Ceram, ka mūsu darbs palīdz veikt pārdomātākus tehnoloģiju pirkumus. Šajā gadā esam sagatavojuši apskatus gandrīz 80 dažādām ierīcēm un gada nogalē esam sarūpējuši arī pārstrādātu un krietni noderīgāku apskatu sadaļu.

    Reklāma

    Tagad telefonu apskatus dalīsim trīs daļās, pēc ierīces cenas

    Turpmāk mēs mobilos telefonus, kas joprojām veido lielu daļu no visiem apskatītajiem produktiem, dalīsim trīs kategorijās: budžeta klases telefoni (cenā līdz aptuveni 200 eiro), vidējās klases telefoni (cenā no aptuveni 200-500 eiro) un flagmaņu klases telefonus (visi dārgie telefoni virs aptuveni 500 eiro). Katrā telefona apskatā mēs cenšamies ierīci novērtēt pēc dažādiem parametriem 10 baļļu sistēmā (uzzini, kā mēs vērtējam produktus) un turpmāk mūsu jaunajā apskatu sadaļā varēsi redzēt kā ierīces sakārtojas pēc mūsu vērtējuma.

    Tagad ikviens mūsu lasītājs varēs operatīvi saprast, kurš telefons attiecīgajā cenu kategorijā mums šķiet vislabākais. Mūsuprāt, tas ir ļoti noderīgs jaunums! Steidz pavēstīt par šo labo ziņu saviem draugiem un paziņām, kas ir gadžetu meklējumos.

    Esam apskatus sadalījuši atsevišķos blokos, lai ērtāk var atrast sev vēlamo

    Telefoni nav vienīgās ierīces, kuras apskatām un tagad jaunajā apskatu sadaļā var ērtāk uzzināt par mūsu jaunākajiem apskatiem dažādiem noderīgiem viedpalīgiem, datoriem un to komponentēm/aksesuāriem, foto/video tehnikai, audio tehnikai un planšetdatoriem.

    Lai arī cenšamies sagatavot apskatus visiem mūsu pusē aktuālajiem produktiem, tomēr interesanto ierīču ir vairāk nekā mūsu roku, tāpēc tagad no apskatu sadaļas ir krietni ērtāk ieteikt apskatam ierīces. Tālāk jau mēs raudzīsim nomedīt tās uz testu un sagatavot kvalitatīvu apskatu.

    2018. gada vislabākie viedtālruņi

    Tā kā telefonus tagad dalām trīs kategorijās, tad arī izziņosim, mūsuprāt, labākos Latvijā nopērkamos viedtālruņus budžeta, vidējās un flagmaņu klasēs.

    Xiaomi Mi A2 – labākais 2018. gada budžeta klases viedtālrunis

    Šis gads mums uz Latviju ir atnesis autorizēto Xiaomi veikalu un tagad šī ķīniešu tehnoloģiju ražotāja produkti mums ir tik pieejami kā vēl nekad iepriekš. Lai arī šogad mēs neesam notestējuši un aprakstījuši pārlieku daudz budžeta klases (līdz aptuveni 200 eiro) telefonus, tomēr dažas pērles esam izmēģinājuši un par gada labāko budžeta klases telefonu atzīstam Xiaomi Mi A2. Jā, tas nemaksā tik lēti kā smilšu sauja, tomēr ar tiem lētajiem telefoniem ir liels risks ieberzties pilnīgā mēslā. Tāpēc rekomendējam atlikt mazliet vairāk dālderus un iegādāties mazliet dārgāku telefonu, kas darbosies būtiski labāk un ilgāku laiku saglabās mūsu veselo saprātu.

    Vēl citus sakarīgus budžeta klases telefonus vari atrast rakstā, kurā apkopojām informāciju par to kā izvēlēties labāko viedtālruni skolēnam.

    Xiaomi Mi 8 – labākais 2018. gada vidējās klases viedtālrunis

    Interesantā kārtā arī vidējā klasē dominē tieši Xiaomi un Xiaomi Mi 8 ir ierīce, ko rekomendējam iegādāties, ja meklējam labu cenas un veiktspējas attiecību tieši vidējā cenu kategorijā. Xiaomi Mi 8 izskatās labi, tas ir ļoti jaudīgs, aprīkots ar kvalitatīvām kamerām un maksā pievilcīgu naudu. Mazliet gan būs jāpiever acis uz saskarnes tulkojuma kvalitāti, bet gan jau ķīnieši šo salabos laika gaitā. Latviski “nerunājošus” aifonus taču lietojam bez kurnēšanas :)

    Citi lieliski 2018. gada vidējās klases viedtālruņi:

    Samsung Galaxy Note9 – labākais 2018. gada flagmaņu klases viedtālrunis

    Interesantā kārtā šis gads flagmaņu klases telefonu segmentā ir bijis diezgan kluss un principā tikai Huawei Mate20 Pro ir reāli nospridzinājis ar dažiem ļoti interesantiem jaunieviesumiem, kā, piemēram, “pareizu” (kā iPhone izmantotais Face ID) sejas atpazīšanas sistēmu, ekrānā iebūvētu pirkstu nospiedumu nolasītāju, trīs kameru sistēmu un reverso bezvadu uzlādi. Tomēr ne vienmēr skaļa trokšņošana noved pie pirmās vietas un tas ir novērojams arī šoreiz. Par 2018. gada labāko flagmaņtelefonu atzīstam Samsung Galaxy Note9, ko vislabāk varam noraksturot kā patiešām uzticamu un spējīgu darba instrumentu visiem aizņemtajiem cilvēkiem. Hei, Samsung, nākamgad gan, lūdzu, savos Galaxy S10 un Note10 produktos neļaunosimies par kādiem dullākiem (bet notestētiem un noderīgiem) jaunieviesumiem.

    Citi spējīgi 2018. gada flagmaņtelefoni:

    Kas mūs sagaida 2019. gadā?

    Nākamais gads mums uzskatāmi parādīs, kā katrs sevi cienošs telefonu ražotājs mēģinās skriet līdzi jaunajai modes tendencei un savos produktos iestrādās iegrauzumus un kameras saliņas. Mēs par šo viegli smīnam ūsās, jo praktiska ieguvuma tur gandrīz nav nekāda. Bet saprotam arī, ka ražotājiem principā savā starpā ļoti līdzīgie telefoni ir jāmēģina pārdot un tāpēc tie ķeras pie visādām glupībām. Tāpat jācer, ka Samsung sekos Huawei piemēram un savos 2019. gada flagmaņos iekļaus displejā iebūvētu pirkstu nospiedumu lasītāju. Vai mums to vajag? Ne pārāk. Bet vismaz kaut kas jauns un interesants, kamēr Samsung īsti netiek līdzi sejas atpazīšanas tehnoloģijās Apple un nu arī Huawei.

    Ja esam mazliet nopietnāki, tad sagaidām uzlabojumus virtuālo asistentu attīstībā. Tie kļūs arvien gudrāki un noderīgāki. Ja Google šajā ziņā ir visiem priekšā drošā attālumā un aizmugurē raiti jož Amazon, tad būs interesanti pavērot vai Apple spēs pievilkties, vai tomēr turpinās atpalikt. Protams, interesanti vai Samsung turpinās ieguldīt savā Bixby, kura spējas šobrīd ir zīdainīša līmenī. Mīlīgi, protams, bet jēgas pagaidām pamaz.

    Ko tu sagaidi no nākamā gada viedtālruņiem un tehnoloģijām kopumā?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Aivars
    29.12.2018 14:54

    Varbūt kāds beidzot varētu iztulkot svešvārdu “flagmanis”?

    Jurģis Spulenieks
    29.12.2018 15:19
    Reply to  Aivars

    Karognesējs – tikai latviskojot jēdzienam ir cita jēga

    Krist2ps
    29.12.2018 19:55

    Izklausās pēc kāda dārga izrakteņa.

    Yan Jet
    29.12.2018 21:41

    Ieteiktu atbrīvoties no subjektīvā 10 baļļu vērtējuma un ieviest šaurāku vērtējumu skalu, toties objektīvāku.

    Jurģis Spulenieks
    30.12.2018 01:11
    Reply to  Yan Jet

    Kursors.lv piedāvā arī zvaigznes :)

    Roberts Smitins
    31.12.2018 15:51

    Haudī hou!
    Man ir 4 galvenās vēlmes + 1 papildus vēlme par 2019. gadu saistībā ar telefoniem un to piederumiem. Pirmā daļēji piepildīsies, otrā ļoti minimāli piepildīdies, trešā nepiepildīdies, ceturtā piepildīdies. Piektā visdrīzāk nepiepildīdies, jo diez vai tā jaunā OS būs gatava jau nākošgad.
    Tātad. Es gaidu, ka 2019. gadā:
    1. Pazudīs (vai vismaz samazināsies) notch (izgrauzums) – gan iOS, gan Android.
    2. Tiks arī turpmāk ražoti (tagad praktsiki netiek) kvalitatīvi telefoni ar displeja attiecību 16:9 – gan iOS, gan Android.
    3. Tiks kaut kādā veidā ievērojami uzlabota aķa darbība (tur nu kaut kādu jaunu risinājumu vajag);
    4. Bezvadu ierīču uzvaras gājiena turpināšanās.
    Nu, un bonusā 5.vēlme:
    Izmēģināt kādu ierīci ar Fuksiju (jauno OS, kas varbūt arī nekad netiks izlaista vai arī, ja tiks, tad varbūt nemaz nesauksies Fuksija). Baigi sarežģītā tā 5.vēlme! Vispār pamatīgi garš penteris mans komentārs sanāca (bet īsāk nevar!). Jomajo!

    Andrīts
    02.01.2019 15:34

    Vispār tikai gribēju pateikt lielu paldies Kristapam ar komandu par šo lielisko saitu. Tā turpināt! Un audziet lieli.😃

    Jānis
    10.01.2019 13:23

    Samsungs Nr 1??? Lagfons nr1??? Šis vīrelis neko nesaprot no tehnoloģijām… Vairāk šeit nelienu

    Reklāma