Web Analytics
More
    Reklāma

    Tramps plāno ieviest 10% muitu iPhone ievešanai no Ķīnas

    Jaunākie raksti

    Apple drīz varētu ciest ASV un Ķīnas tirdzniecības ierobežojumu karā. Nav noslēpums, ka ASV prezidents Donalds Tramps vienmēr vēlējies, lai Apple ražotu savas ierīces ASV teritorijā, bet jaunākā informācija norāda, ka tirdzniecības karš ar Ķīnu Apple varētu nostādīt ļoti nejaukā situācijā.

    Tramps publiski izteicies, ka tirdzniecības karā ar Ķīnu var nākties piemērot 10% ievedmuitu visiem Ķīnā saražotajiem iPhone. Tādējādi jau visai dārgie iPhone viedtālruņi kļūs vēl dārgāki. Tiek pieļauts, ka 10% ievedmuitu varētu piemērot jau Apple iPhone XS sērijas viedtālruņiem. Tas pats varētu attiekties uz klēpjdatoru ievešanu no Ķīnas.

    Reklāma

    Pagaidām Apple ir izdevies izvairīties no augstiem tarifiem gatavās produkcijas ievešanai no Ķīnas. Baumas iepriekš norādīja, ka Apple vadītājs Tims Kuks ticies ar Trampu, pēdējais esot apsolījis iPhone neiekļaut tirdzniecības karā ar Ķīnu. Iespējams, Tramps ir pārdomājis.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    27.11.2018 11:05

    made in china, cleared in usa))

    Juris
    27.11.2018 11:32

    Tad jau jāiepērk kāds pārītis laicīgi rezervē

    KKTK
    27.11.2018 18:00

    Nav jau obligāti jāpalielinās cenai – var jau arī samazināt “jau tā mazo” eipl peļņu. Citā universumā… :D

    Kristaps Skutelis
    27.11.2018 21:50
    Reply to  KKTK

    Apple akcionāri šādai idejai noteikti nepiekritīs.

    Vimba
    28.11.2018 10:15

    Ja ražotu asv, maksātu 2x dārgāk. Un mr trumpis pats arī to grib. Lai liek kvai 20% klāt tāpat lētāk būs un nodokļus arī ieēdīs. Vilks paēdis un kaza dzīva, tie kam patīk, lai maksā :)

    Reklāma