Web Analytics
More
    Reklāma

    CEBIT 2018: Viedais apģērbs palīdzēs tā valkātājiem

    Jaunākie raksti

    Šogad no 11. jūnija līdz 15. jūnijam Hanoverē norisināsies ikgadējā datortehnoloģiju izstāde CEBIT un Kursors jau laicīgi informē par šajā izstādē sagaidāmajiem tehnoloģiju jaunumiem.

    Pēdējos gados arvien vairāk uzņēmumu sāk eksperimentēt ar informācijas tehnoloģiju iestrādāšanu apģērbā. Jau esam rakstījuši par Google Jacquard projektu, kura ietvaros interneta reklāmu gigants sadarbībā ar apģērba ražotāju Levi’s ir radījis džinsa jaku, kurā iestrādāts skārienjutīgs audums un ar to var kontrolēt telefonu.

    Reklāma

    CEBIT 2018 ietvaros būs iespējams iepazīties ar “Ministry of Supply” radīto viedo jaku, kurā ir iestrādāti sildelementi, kas jaku var automātiski apsildīt atkarībā no lietotāja vēlmēm. Jakas valkātājs temperatūru var regulēt ar balsi vai arī no telefonā uzstādītās mobilās lietotnes. Tāpat jaka automātiski mēra āra un valkātāja temperatūru un spēj pielāgot jakas temperatūru atkarībā no tām.

    Savukārt, Project inDAgo strādā pie jakām, kas paredzētas senioriem. Viņu produkts “Spirit Guide” palīdz cilvēkiem ar orientācijas problēmām. Jakā ir iebūvēts mazs dators, kas palīdz senioriem pārvietoties nododot signālu vibrējošiem uzplečiem. Ja vajag griezties pa labi, vibrēs labais plecs. Ja pa kreisi – kreisais. Papildus sarežģītākiem maršrutiem jaunuzņēmums plāno veidot arī speciālu senioriem paredzētu viedpulksteni, kas attēlos kustības virzienu.

    CEBIT apmeklētājiem, Kursors.lv lasītājiem, iespējams iegādāties ieejas biļetes ar 50% atlaidi (veicot pirkumu lietot kodu: 41nNrJPVVR).

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma