Web Analytics
More
    Reklāma

    Singapūra katram pilsonim izsniegs vīrusa izsekošanas ierīci

    Jaunākie raksti

    Kamēr liela daļa valstu joprojām nezina, kā vislabāk izmantot kontaktu izsekošanas tehnoloģiju koronavīrusa izplatības ierobežošanā, tikmēr mazā Singapūra nolēmusi ar pilnu jaudu ķerties pie lietas. Valsts vadība plāno izsniegt Covid-19 izsekošanas ierīces katram no saviem 5.7 miljoniem iedzīvotāju.

    Savā uzbūvē ierīce nelīdzinās ne ierastajām fitnesa aprocēm, ne viedpulksteņiem, tomēr, kā norādīts – ērti glabājama kā kabatā, tā rokassomiņā. Iniciatīvas par to, lai ikvienam Singapūras pilsonim būtu šāds vīrusa izsekošanas rīks, ierosinātājs ir ministrs Vivians Balakrišnans (Vivian Balakrishnan). Viņš norādījis, ka ierīces nēsāšana būs brīvprātīga, kā arī tā darbosies neatkarīgi no viedtālruņa.

    Reklāma

    Šāds Singapūras lēmums ir vērā ņemams vairāku iemeslu dēļ. Piemēram, valstī reģistrēts viens no lielākajiem Covid-19 gadījumiem Dienvidaustrumu Āzijā. Aprīļa beigās saslimušo skaits pēkšņi dubultojās, neskatoties uz to, ka Singapūra jau laikus bija izvēlējusies risinājumus slimības ierobežošanai. Lai arī vīrusa izsekošanas lietotne “TraceTogether” tika palaista jau martā, to izmantojusi vien piektdaļa iedzīvotāju un joprojām nav guvusi ievērību. Taču, ja lielākā daļa no 5.7 miljoniem Singapūras iedzīvotāju lietos valsts izsniegtās vīrusa izsekošanas ierīces, tas varētu būt apjomīgākais Covid-19 izsekošanas darbs pasaulē.

    Tāpat norādīts, ka šāds risinājums varētu iedzīvotājiem vairāk simpatizēt tieši privātuma aspekta dēļ. Ja aplikācija “TraceTogether” no lietotāja pieprasīja gan personas kodu, gan tālruņa numuru, tad jauno ierīču pilnvērtīgai darbībai šāda informācija nebūs nepieciešama. Vienlaikus vēl šobrīd nav līdz galam skaidrs, vai vīrusa izsekošanai tiks izmantotas lietotāja atrašanās koordinātas vai LTE tehnoloģija.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    09.06.2020 22:30

    aizmirsts iztulkot rakstu līdz galam, kā reizi uztraukums par privātumu nekur nav pazudis, jo šādas iekārtas ļautu izsekot visus nēsātājus.

    Reklāma