Web Analytics
More
    Reklāma

    Profesionālo kameru kompānija RED izziņo 1400 eiro vērtu viedtālruni Hydrogen One

    Jaunākie raksti

    OK, šis ir… interesanti! RED, jeb Red Digital Cinema Camera Company ir noteiktās aprindās pietiekami labi zināma foto un video uzņemšanas aprīkojuma ražotājs. Kompānija tika dibināta 2005. gadā ar galveno mērķi – radīt pieejamas 4K izšķirtspējas digitālās kameras. Nu jau RED piedāvā arī 8K izšķirtspējas kameras, kā arī objektīvus, displejus, citus aksesuārus un bija izziņojusi arī 4K projektoru, kas gan vēl nav ieraudzījis savu dienasgaismu.

    Tagad RED pasauli ir pārsteidzis ar jaunu produktu. Viedtālruni Hydrogen One. Telefons būs aprīkots ar 5.7 collu lielu hologrāfisku displeju, kas spēs automātiski pārslēgties starp tradicionālu 2D saturu, 3D saturu un hologrāfisku (RED Hydrogen 4-View) saturu. Lai vai kas tas arī nebūtu.

    Reklāma

    Ierīci darbinās Android operētājsistēma un RED inženieru veidota programmatūra no parasta stereo audio spēs izveidot telpisku skanējumu.

    Tas vēl nav viss, jo ierīce būs modulāra, kas ļaus tai nākotnē nomainīt detaļas, lai turpinātu uzņemt augstas kvalitātes video un attēlus.

    Jaunais viedtālrunis būs savietojams ar citiem RED produktiem, piemēram, Scarlet, EPIC un Weapon kamerām.

    “RED produkti video profesionāļu jomā kotējas augstu, taču šis telefons atgādina kaut ko ļoti konceptuālu. Tas vairāk izskatās pēc vienkāršas muskuļu izstaipīšanas bez praktiska pielietojuma. Protams, ierīce jāredz dzīvē, lai saprastu kā tā darbojas un vai uz šādas ierīces pielietojamam saturam ir potenciāls. Atklāti sakot, mani pārsteidz šāds RED mēģinājums ienākt mobilo ierīču tirgū”, saka režisors un operators Reinis Traidās.

    RED Hydrogen One cena būs 1195 ASV dolāri par alumīnija versiju un 1595 dolāri par titāna versiju. Komplektā būs iekļauts USB-C kabelis, lādētājs un kāds mazs pateicības nieciņš no RED par atbalsta paušanu. Telefonu var pasūtīt jau tagad, taču RED gan brīdina, ka displeju ražošanas ierobežojumu dēļ ne visi pasūtījumi būs izpildāmi 2018. gada pirmajos mēnešos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    12 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Lapsinieks
    07.07.2017 15:16

    varēja jau savu paziņojumu sākt ar matricas izmēra paušanu. tajā parametrā arī viss sākās. vai beidzās.

    Kristaps Skutelis
    07.07.2017 15:30
    Reply to  Lapsinieks

    Pf, kuru gan interesē tādas nebūtiskas nianses.

    Lapsinieks
    07.07.2017 16:21

    varētu interesēt tos, uz ko šis ir tēmēts. bet skaidrs, ka tik plānā korpusā ielikt 1 collu sensoru nav iespējams – tātad, rezultāts būs tāds pats kā citiem.

    Kristaps Skutelis
    07.07.2017 16:30
    Reply to  Lapsinieks

    Man kaut kā vairāk šobrīd izskatās, ka uzsvars ir uz inovatīvo displeju nevis kameru. Kameras būs vien jāpērk no RED atsevišķi. Toties varēsi visus to safilmētos smukumus apskatīties uz telefona.

    Krotow
    07.07.2017 16:34
    Reply to  Lapsinieks

    Būs jau labi, ja viņi varēs piedāvāt pieklājīgu telefona izmēra sensoru plus ārpusē piekarināmu “lielo” objektīvu, ko var darbināt no telefona aplikācijas caur USB.

    digitalk
    07.07.2017 16:41
    Reply to  Lapsinieks

    varbūt kamera šeit domāta ‘melnrakstiem’, ideju pārbaudei?

    Lapsinieks
    07.07.2017 16:53
    Reply to  digitalk

    menlrakstus jau var veikt arī ar vga kameru

    digitalk
    07.07.2017 17:04
    Reply to  Lapsinieks

    varbūt tur tieši tāda arī ir, kā mūsdienās moderni, ar interpolāciju. uz 4k ;)

    Krotow
    07.07.2017 17:25
    Reply to  Lapsinieks

    Tu ko, moderni un hipsterīgi ir ātri uzskicēt peizāžu bambusa papīra blociņā ar roku.

    07.07.2017 17:13

    Savāds gājiens. Nevar saprast, vai viņi to telefonu bīda kā aksesuāru kamerām specifiski kinematogrāfistu vajadzībām, lai izmantotu kā kameru papildu ekrānu un/vai kontroles rīku, lai operētu ar tām un GSM fīča ir tikai “bonuss”, vai tiešām cer iespraukties mobilajā tirgū. Katrā ziņā “modulārs” telefons jau konceptuāli ir mēģināts, bet nekad īsti nav nonācis līdz tirgum. Arī visi tie AR/VR vēl šķiet diezgan infantilā stadija.

    x
    07.07.2017 18:13

    viņu pašu pēdēefā (sk. kursora saiti) vairāk runā par kontrolpaneli un displeju, apvienojot visu viņu kameru vadību, nekā par telefonu.

    oldschool zerolemon fan
    07.07.2017 18:56

    Baterija? Tipveida sū** vai normāla?

    Reklāma