Web Analytics
More
    Reklāma

    Nikon iegādājas nišas kameru ražotāju RED

    Jaunākie raksti

    Šodien kameru jomas milzis Nikon ir paziņojis, ka iegādājas nišas kameru ražotāju RED. Līdz šim RED izstrādāja un ražoja kameru sistēmas, kas bija iecienītas profesionāļu vidū ne tikai Holivudā, bet arī citur pasaulē. Tieši RED digitālās kameras ir izmantotas, lai filmētu tādas labi zināmas filmas un seriālus kā Guardians of the Galaxy Vol. 3, Captain Marvel, Planet Earth II,  Squid Game, Mindhunter, Peaky Blinders un The Queen’s Gambit. Pat daži labi jūtūberi savus video filmē ar RED kamerām.

    Pēc darījuma noslēgšanas RED pilnībā pāries Nikon īpašumā un kļūs par japāņu uzņēmuma struktūrvienību. RED šobrīd strādā ap 220 darbiniekiem un vismaz pagaidām netiek ziņots, ka tie tiks atlaisti.

    Reklāma

    Nikon pēdējos gados centies samazināt savas aktivitātes tādos biznesa segmentos, kas nav pietiekami rentabli. Piemēram, Nikon ir beidzis izstrādāt jaunas spoguļkameras, jo pēc tām vairs nav tik liels pieprasījums. RED iegāde var palīdzēt Nikon pieteikt savu varēšanu un ambīcijas profesionālo video kameru jomā, kurā līdz šim Nikon īsti augstu kotējies.

    Interesanti, ka 2022. gadā RED bija iesūdzējis tiesā Nikon par to, ka japāņu uzņēmums savā Z9 kamerā ir izmantojis RED patentēto datu kompresijas tehnoloģiju. Toreiz abi uzņēmumi izlēma neturpināt tiesu darbus.

    AvotsNikon
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Andrejs
    07.03.2024 16:36

    Ne velti saka, kas ķīvējas, tas mīlējas :D

    capsx
    08.03.2024 04:03

    Kotējies vai Nav kotējies?

    Last edited 1 month ago by capsx
    Riko
    08.03.2024 07:35
    Reply to  capsx

    Šitas man arī samulsināja

    Reklāma