Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony Xperia XZs apskats

    Ja meklē jauno 19 megapikseļu Sony kameru, Xperia XZs būs ideāls viedtālrunis.

    Jaunākie raksti

    Lai pārdotu savus viedtālruņus, dažreiz der izmantot mazus, nekaitīgus trikus, bet dažreiz atliek vecā modelī iebāzt iekšā jaunu kameru un jauns viedtālrunis ir gatavs! Tur nav ko daudz melot pašiem sev – Sony Xperia XZs ir tas pats 2016. gada Sony Xperia XZ, kas no Sony Xperia XZ Premium dabūjis jauno, fantastisko 19 megapikseļu kameru.

    Nedaudz uzmanīgu dara Sony slinkums – pilnīgi nekas cits nav mainīts. Tas pats ekrāns, līdz milimetra daļai identiski izmēri, akumulatora ietilpība vecā utt. Vai tik uz iepakojuma “s” burtiņš nav klāt pievilkts ar ķīmisko zīmuli…

    Viss gan nebūt nav tiks sērīgi, ja ņem vērā, ka iegūts nedaudz lielāks operatīvās atmiņas apjoms un jau minētā modernā Sony IMX400 kamera. Sony Xperia XZs varētu kļūt par viedtālruni, kas patiks mobilās fotogrāfijas entuziastiem, tomēr tas nebūtu dēvējams par flagmani.

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 7.1 Nougat
    • Ekrāns: IPS LCD, 5.2 collas, 1080 x 1920, ap 424 ppi, skrambu drošs Corning Gorilla Glass, X-Reality dzinis
    • Procesors: Qualcomm Snapdragon 820, 2x 2.15 GHz Kryo & 2x 1.6 GHz Kryo kodoli, Adreno 530 video apakšsistēma
    • RAM: 4.0 GB
    • Atmiņa: 32 vai 64 GB, microSD līdz 256 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac dual-band, Wi-Fi Direct, Bluetooth 4.2 (A2DP, LE, apt-X), 4G, NFC, USB Type-C
    • Kameras: 19 megapikseļi, 1/2.3” matrica, 25 mm f/2.0 objektīvs, elektroniskā attēla stabilizācija, HDR, fāzes nobīdes un lāzera autofokuss, sejas noteikšana. 2160p ar 30 fps, 720p ar 960 fps. 13 megapikseļu priekšējā kamera ar HDR
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO
    • Papildus: IP68 mitruma un putekļu noturība, e-kompass, barometrs, High-Res 24-bit/192kHz audio atbalsts, pirkstu nospiedumu lasītājs, Quick Charge 3.0
    • Izmēri un svars: 146 x 72 x 8.1 mm, 161 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Ion 2900 mAh
    • Krāsas: Black, Warm Silver, Ice Blue
    • Cena: ap 600 – 660 eiro

    Izskats un uzbūve

    Xperia XZs izskata un uzbūves ziņā aplam atgādina Xperia XZ viedtālruni no pagājušā gada. Nedaudz pamainītas pieejamās viedtālruņa krāsas, bet tas arī no ar aci pamanāmajām izmaiņām ir viss. Jā, protams, pavisam nedaudz izmainījies galvenās kameras izskats, bet to var pamanīt tikai novietojot viedtālruņus blakus.

    Sony izmanto visai noapaļotas formas vietās, kur ikdienā rokas skar viedtālruni, bet abi gali ir nošķelti, kas liek daudziem neiemīlēt Xperia pēdējā laika dizainu īsti līdz galam. Man ļoti patika Xperia XZ Premium modeļa kopējais izskats, bet Xperia XZs kaut kā vairāk atgādina ķieģeļa aerodinamikas īpašības. Iespējams, vainīgi izmantotie korpusa materiāli, kas nav tik traki spīdīgi kā Xperia XZ Premium modelim.

    Sony izvēlētais dizains visai jūtami palielina Xperia XZs kopējos izmērus – gali virs un zem ekrāna ir trekni, tādas ir arī apmales ap ekrānu. Konkurentiem līdzīgā cenu kategorijā ir manāmi šaurākas ekrāna apmales. Turklāt Sony nenākas izvietot pirkstu nospiedumu nolasītāju zem ekrāna, kā to dara (vai vismaz darīja) citi ražotāji.

    Xperia XZs aizmugure noformēta minimālistiskā stilā – tur neatradīsi neko lieku. Pēdējā laikā radies iespaids, ka ražotāji cenšas izdaiļot aizmuguri, lai viedtālrunis būtu pēc tās atpazīstams. Šis nav pārmetums, bet fakta konstatācija. Vismaz es neņemtos Xperia viedtālruņus atpazīt no aizmugures. Bet te atkal jāatzīmē, ka Sony ir atgriezies uz visai agresīva viedtālruņu izlaišanas kalendāra, kaut arī iepriekš šāda politika Sony nenesa gaidītos laurus. Tieši pretēji – ražotājs nespēja piedāvāt arvien jaunus risinājumus un svaigu tehnisko specifikāciju, kas liek pircējiem meklēt ko interesantāku.

    Xperia XZs aizmuguri sedz alumīnijs, bet pārējais korpuss veidots no plastmasas (vai kā labpatīk rakstīt reklāmas materiālos – no polikarbonāta). Viedtālrunis saņēmis 3.5 mm standarta austiņu pieslēgvietu un USB Type-C. Tāpat neiztikt bez atsevišķi izdalītas kameras slēdža pogas, kas nu jau ir kļuvusi par tikai Xperia viedtālruņos sastopamu ekstru. Nesaprotu, kāpēc citi ražotāji ir šo fantastisko pogu pametuši novārtā.

    Xperia XZs ekrāna bloķēšanas pogā izvietotais pirkstu nospiedumu nolasītājs vēl arvien ir labs vai ļoti labs, bet rodas sajūta, ka Huawei, Samsung un Apple ir kādu strēķīti priekšā ar pirkstu nospiedumu nolasītāja ātrdarbību un precizitāti. Iespējams, ka Xperia viedtālruņos pirkstu nospiedumu nolasītāja efektivitāti ietekmē tā izmērs – pogā neko daudz dižāku neievietosi. Nav slikti, bet varēja būt labāk.

    Xperia XZs ir viens no retajiem ražotāja viedtālruņiem, kas saglabājis ūdensnoturību. Sony vēl arvien liedz izmantot viedtālruņus zem ūdens, kas bija visai liela jautrība tādiem ļaudīm kā man, kuri par viedtālruni nav maksājuši savu sūri grūti pelnīto naudu.

    Ekrāns

    Viedtālruņa 5.2 collu 1080 x 1920 izšķirtspējas ekrāns ir vienkārši lielisks. Ražotājam izdevusies perfekta izvēle – attēls ir ass, spilgts, kontrastains, krāsas ir dabīgas. Protams, LCD nevar sacensties ar AMOLED iespējām, bet šis ir viens no labākajiem redzētajiem LCD ekrāniem.

    Ja nepietiek ar noklusējuma Xperia XZs ekrāna krāsām, iestatījumos vari aktivizēt X-Reality uzlabojumus. Manuprāt, Xperia XZs ekrāns ļoti labi uzvedas tiešā Saules gaismā – ne tam ir pārlieku lieli atspīdumi, ne arī tas izskatās blāvs.

    Kopumā – Sony gandrīz nekad nepieviļ ar ekrānu izvēli un Xperia XZs nav izņēmums.

    Kristapam gan bija pretenzija pret displeju, jo uz balta vai ļoti gaiša fona viņš teicās redzam kaut kādu restītes zīmējumu. Ar laiku tas sāk tracināt. Iespējams, pie vainas izmantotā displeja tehnoloģija. Pirms šī telefona pirkuma kādā veikalā apskaties vai apmierina displejs un neredzi tajā kaut ko lieku.

    Veiktspēja

    Xperia XZs nedaudz kāpis operatīvās atmiņas apjoms no 3 GB RAM Xperia XZ modelī līdz 4 GB RAM Xperia XZs. Snapdragon 820 procesora izvēle jau pati par sevi paredz visai taupīgu un ātru viedtālruni. Visas prasīgās spēles procesors darbina gandrīz ideāli. Varbūt ne visi būs sajūsmā par iespēju samaksāt tik lielu naudu par 4 GB RAM un 32 GB atmiņu, jo šobrīd par šo pašu vai zemāku cenu tiek piedāvātas 64 vai 128 GB atmiņas kopā ar līdz pat 6 GB RAM.

    Šur tur tīmeklī tiek izteikts viedoklis, ka Sony nevajadzēja slinkot un piedāvāt vismaz Snapdragon 821 procesoru, kas vismaz “uz papīra” izskatītos labāk par pilnīgu ātrdarbības uzlabošanas ignorēšanu.

    Snapdragon 820 procesors vēl arvien ir gana aktuāls, kopā ar Xperia XZs tas darbojas ātri un vēsi, vien 4K video uzņemšana to jūtami uzsilda.

    Sintētiskās veiktspējas testi parāda, ka Xperia XZs tikai pavisam nedaudz piekāpjas OnePlus 3T, Huawei P10 un citiem līdzvērtīgas cenas viedtālruņiem, kas nav nekāds pārsteigums.

    Programmatūra

    Xperia XZs saņēmis svaigāko Android 7.1.1 Nougat operētājsistēmu ar Sony pielāgotu saskarni. Sony pieturas pie pamatvērtībām – ērta un ātra saskarne, kamēr konkurenti ne tikai metušies pārzīmēt visas ikonas, bet pat iestrādājuši dažādas papildus iespējas.

    Jau ilgākus gadus Sony lepojas ar pašu izveidotu iespēju ātru un ērti uzstādīt dažādas vizuālās tēmas. Manai gaumei gan daudzas no tām ir par skarbu, tomēr tās, iespējams, atradušas dzirdīgas ausis pie Google. Tika baumots, ka Sony vizuālo tēmu dzini Google varētu iekļaut Android O operētājsistēmas gala versijā.

    Vēl arvien Sony neliek mūs mierā ar vienkārši necilvēcīgo reklāmas lietotņu klāstu. Iepriekš reklāmas lietotnes, Facebook, antivīrusus, Spotify u.c. ļāva atinstalēt, bet šobrīd tās var tikai apturēt. Nav īsti skaidrs, kāpēc reklāmu lietotnēm būtu jāatrodas ražotāja flagmaņos un vienkārši dārgos viedtālruņos. Kopumā pievienotas 10 bezjēdzīgas lietotnes, kas tur varēja arī neatrasties.

    Galīgi neesmu sajūsmā par uzmācīgajām Sony What’s New un Xperia Lounge lietotnēm, kas arī darbojas fonā un neliek mieru ar dažādiem paziņojumiem. Lietotāji varētu iztikt arī bez Livelog, Movie Creator, Email, Music, Album un Video lietotnēm, kas tikai dublē Google uzspiesto lietotņu piedāvājumu.

    Kamera

    Viens no lielākajiem Xperia XZs plusiem ir no paša dārgākā Sony viedtālruņa Xperia XZ Premium pārmantotā kamera, kas spēj viegli konkurēt ar šī gada Samsung, Huawei un citu konkurentu veikumu. 19 megapikseļu kamera piedāvā perfektu HDR izmantošanu ikdienā, tāpat tai ir elektroniska attēla stabilizācijas sistēma. Xperia XZs kameras ātrdarbību nodrošina fāzes nobīdes un lāzera autofokusu sadarbība.

    Šķiet, kamerai tīri fiziski nav atradusies vieta Xperia XZs korpusā un objektīvs ir jūtami izvirzīts no kopējām viedtālruņa līnijām.

    Sony ir spējis no saviem fotoaparātiem pārvilināt uz Xperia XZs arī filmēšanas iespējas ar 960 kadriem sekundē, kas izveido nekur citur viedtālruņos nepieejamu palēninājumu. Ar 960 kadriem sekundē varēs filmēt vien īsu mirkli, turklāt pieejamā izšķirtspēja ir tikai 720p ar ļoti zemu bitreitu. Vēl visai nepatīkama ir nianse, ka filmēšanai ar 960 kadriem sekundē tiek izmantots tikai matricas centrs un attēls tiek pamatīgi “piezoomots” – ļoti uzkrītoši redzama roku trīcēšana.

    Palēninājuma izmantošanai jāpāriet speciālā filmēšanas režīmā, tad var uzsākt filmēt un, uzspiežot uz palēninājuma pogas, pāris sekundes tiks uzņemts filmas daļa ar 960 kadriem sekundē. Pēc tam atkal Xperia XZs pats turpina uzņemt ar parastu kadru daudzumu. Izklausās fantastiski? Jā, tā arī daļēji ir, bet filmēšana ar 960 kadriem sekundē norit ar visai zemu bitreitu, kas neļauj filmēt ūdeni vai koka lapotni. Visa filma var gadīties vienos digitālos klučos. Ja no ņirboša ūdens filmēšanas vari atturēties, tad 960 kadri sekundē ir perfekta rotaļlieta dzīvnieku un bērnu filmēšanai.

    Konkurenti iPhone 7 (un iPhone 7 Plus) un Samsung Galaxy S8 (un Galaxy S8 Plus) veic video ierakstu ar 240 kadriem sekundē, kas pret Xperia XZs spējām šķiet smieklīga.

    Fotografēšana perfekti darbojas Intelligent Auto režīmā, bet pieejami arī manuāli iestatījumi. Manuprāt, beidzot Sony ir saņēmis un aprīkojis Xperia XZs ar lielisku kameru, kas veido gana spilgtas, bet vienlaikus arī pietiekami dabīgas fotogrāfijas.

    Xperia XZs visai labi sadarbojas fāzes nobīdes autofokuss kopā ar lāzera autofokusu. Ražotājs pat nodēvējis fāzes nobīdes autofokusa spējas par pareģojošām (tiešs tulkojums no “predictive”), bet sausais atlikums ir visai veiksmīgi strādājoša autofokusa sistēma, kas ļauj bez lietotāja iejaukšanās izsekot kustīgus objektus. Tie visu laiku tiek turēti fokusā, lai fotogrāfiju var uzņemt bez liekas aizķeršanās.

    Sony ir saglabājis un jūtami uzlabojis atsevišķi uz korpusa izvietoto kameras slēdža pogu. Tā tagad strādā gandrīz tikpat ideāli kā fotoaparātā. Ļoti patika!

    Akumulators

    Xperia XZs ir saglabājis akumulatoru no pagājušā gada Xperia XZ modeļa, bet īsti ideāla dzīve kopā ar 2900 mAh nebūs. Viedtālrunim ir Quick Charge 3.0, kas ir neliels atvieglojums, tomēr būtu bijis patīkamāk par prasīto cenu saņemt vismaz 3500 mAh akumulatoru. Quick Charge 3.0 ļauj sasniegt 50% akumulatora uzlādi aptuveni 40…45 minūšu laikā.

    Ātrumā nespēju iedomāties pārāk daudz gana aktuālus konkurentus, kas piedāvātu līdzvērtīgu vai mazāku akumulatora ietilpību tādai pašai jaudai, bet tomēr tādi ir (ar 3000 mAh akumulatoriem) – Galaxy S7 un Galaxy S8, Nokia 6, Honor 8, Huawei P10 Lite.

    Nobeigumā

    Sony Xperia XZs ir savi plusi un arī vairāki mīnusi. Kopumā uzskatu viedtālruni par pietiekami sabalansētu jaudas, akumulatora, kameras un varbūt pat cenas ziņā (kad būs noskrējusies sākuma cena…), tomēr nu nemaz neiepriecina fakts, ka vecajā Xperia XZ ir iemānīta jauna kamera, iegūstot it kā svaigu modeli par augstāku cenu.

    Viedtālrunim ir pieklājīga uzbūve un visai spilgts ekrāns, kuram nav kritiski atspīdumi. Varētu filozofēt par ekrāna apmaļu platumu. Daudziem patiks, kā noapaļotās Xperia XZs malas ieguļ rokā.

    Uzskatu, ka Xperia XZs ar Snapdragon 820 procesoru vēl arvien ir konkurētspējīgs, bet būtu bijis acij tīkamāk, ja tehniskās specifikācijas daļā tomēr būtu nedaudz svaigākais Snapdragon 821 procesors. 4 GB operatīvā atmiņa ir vairāk nekā pieņemams apjoms.

    Xperia XZs varētu būt lieliska izvēle, ja gribi vienu no labākajām kamerām tirgū, piezemētu saskarni, plūdenu darbību, bet nevēlies maksāt par liekām iespējām, piemēram, 4K ekrānu un pašu jaunāko Snapdragon 835 procesoru. Tomēr Xperia XZs nav tik labs, lai to ieteiktu izvēlēties nu jau stipri lētākā (ap 440 eiro interneta veikalos, 599 līdz 636 eiro pie operatoriem) Xperia XZ vietā. Jāsagaida tik, kad šis telefons nonāks LMT veikalu plauktos, jo tieši šis operators Latvijā ir ekskluzīvais modeļa izplatītājs.

    Patika

    + uzbūve un materiāli
    + glīta, tīra saskarne
    + ekrāns
    + kamera

    Nepatika

    – pārāk maza atšķirība no vecā Xperia XZ
    – augsta cena

    Ja meklē jauno 19 megapikseļu Sony kameru, Xperia XZs būs ideāls viedtālrunis.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    7
    Ekrāns
    8
    Kamera
    9
    Veiktspēja
    8
    Programmatūra
    7
    Akumulators
    6
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    35 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    geksis
    21.06.2017 16:15

    Izskatās, ka autors jau kādu laiku nav grāmatu plauktam pieskāries, jo vismaz kopš xz apskata viņas pat nav par milimetu izkustinātas. :)

    digitalk
    22.06.2017 07:45
    Reply to  geksis

    ne tikai bibliotēkās mēdz būt vairāk par vienu grāmatu plauktu ;)

    x
    22.06.2017 10:38
    Reply to  geksis

    kurš tad šitos pārlasa reizi mēnesī?

    es jau iepriekš ievēroju….Mihailovs, Tvens un fabulas – jebkura džentlmeņa cienīgs komplekts. Lukjanskis gan vairāk žanra cienītājiem. Minēšu – ārpus kadra ir palicis Rainovs.

    Putnis
    21.06.2017 16:23

    Kopš maniem eksperimentiem ar Android telefoniem, precīzāk Z2, kad man tos divaisus vienu pēc otra mainīja dāžādu defektu dēļ, uzskatu, ka Sony tālruņiem nav nākotnes jebkurā gadījumā.
    Pirmais divaiss servisā pabija 4 reizes (visas reizes pa 2 ned, jo serviss Lietuvā), otrais 3 reizes, kamēr man atgrieza naudu atpakaļ, atgriezos pie snobu trubas pa lielu piķi un mana nervus sistēma netiek vairs traumēta ar eksperimentāliem tālruņiem …diemžēl, bet fakts…

    Apeltofts
    21.06.2017 16:46
    Reply to  Putnis

    Kad Ābolam būs gads riņķī, varēsi izbaudīt futbolu un ilgu remontu 2-3 nedēļas vai pat ilgāk!
    Tādā ziņā, kaut kādu samsungu saskrūvē dienas laikā, pat ja tuvojas jau otrā gada beigas!

    Briedis
    21.06.2017 17:06
    Reply to  Apeltofts

    Tu kaut ko jauc! :)

    geksis
    21.06.2017 17:17
    Reply to  Apeltofts

    kāpēc izvēlēties telefonu, kurš pēc gada ir jāremontē? normālam telefonam ir vismaz divi (garantijas laiks) jāiztur bez remonta.

    Kristaps Skutelis
    21.06.2017 17:24
    Reply to  geksis

    Mūsdienās telefoni tiek veidoti tā, ka gan lētiem, gan dārgiem produktiem var būt tehniskas problēmas. Neviens tiešām speciāli nepērk ierīces, kas būs jāremontē, taču iegādājoties viedtālruni ir jāsaprot, ka tam var atgadīties tehniskas problēmas. Tas kas ir svarīgi, kā tie tiek apkalpoti.

    geksis
    21.06.2017 17:50

    Ta ir skaidrs, ka jebkurai iekārtai var būt tehniskas problēmas (it īpaši, ja to lieto neapdomīgi), bet pēc Apeltforta teiktā var saprast, ka viņš pērk telefonu ar domu, ka pēc gada jau nesīs uz remontu.

    Apeltofts
    22.06.2017 08:43
    Reply to  geksis

    Nevis taisos nest, bet nesu Ābolu uz remontu. Biju vismaz 3 vietās ar lūgumu nomainīt ekrānu, visās trīs vietās man pajautāja cik vecs ir telefons. Kad uzzināja, ka vecāks par gadu, parādīja uz durvīm! Ceturtajā vietā sataisīja, bet savas 3 nedēļas pagāja!
    Pa to laiku kolēģis taisīja savu Samsungu Mūkusalas ielas Trodeksā, ap pusdienas laiku atstāja un jau pēc pusotras stundas zvanīja lai nāk pakaļ!

    x
    22.06.2017 10:35
    Reply to  Apeltofts

    N malas skatoties, izskatās pēc tā, ka ābolam detaļu stoks nosedz līdz gadu vecas iekārtas (domāju, nav noslēpums, ka viena modeļa ietvaros faktiski izmantotās detaļas nav vienādas visu ražošanas periodu – tā ir detaļu ražošanas specifika). Tātad, ja ābols ir vecāks par gadu, tam vienkārši nevar sadabūt vajadzīgo detaļu (ekrānu šajā gadījumā). Likt gandrīz identisku ar citu pēdējo burtu detaļas kodā goda vīri neriskēja, jo pat ja itkā darbotos, tad problēmas varētu uzrasties mazliet vēlāk un viņiem nevajag neapmierinātu klientu, kurš zāģē smadzenes ar “naudu paņēmāt, bet līdz galam nesalabojāt”.

    samsungam ir vai nu lielāks detaļu stoks vai tas vienkārši bojājas ātrāk par ābolu un tāpēc detaļas ir vieglāk pieejamas.

    Ja ābols būtu pirkts LV veikalā, tad vecāku par gadu un jaunāku par diviem, neesot detaļām uz vietas, vienkārši nomainītu ar citu telefonu. Vai atdotu naudu. Vismaz izpaliktu tekalēšana pa servisiem un sajūta par false saving.

    Putnis
    21.06.2017 17:41
    Reply to  Apeltofts

    Nesaprotu īsti, par kādu gadu Tu runā, 5tais ābols nokalpoja sievai 4 gadus, pēc tam puikam 1 gadu (jo salauza virsū uzsēžoties), 6tais ābols sievai iet jau 3šo gadu, man 6s jau 2tro gadu..nevienam serviss nav bijis nepieciešams…iet rūkdami, tie kas nav salaizti mehāniski..

    Apeltofts
    22.06.2017 08:47
    Reply to  Putnis

    Nav runa šoreiz par to cik ilgi kalpo, bet par servisu, ja sanāk šaize!Nomet zemē un sasit ekrānu! Redzēsi cik ātri šādus telefonus remontē!
    Kad noslīcināju savu piekto (izkrita no krūšu kabatas izlietnē, kad mazgāju rokas), man neviens ābolu pat necentās atdzīvināt, mēnesi uz kaut kurieni sūtīja, beigās iedeva jaunu! Visi dati, kas bija trubā padirsti, neviens arī nebrīdināja, ka dos jaunu, nevis remontēs veco!

    anonymous
    21.06.2017 18:52
    Reply to  Apeltofts

    Pedejos 5 gadus ir āboli, 5 nokalpoja 2 gadus un tad pārgāju uz 6, kurš tieši tāpat nokalpoja tos 2gadus līdz nomainīju uz 7. Turklāt 6 bija divi eksemplāri mājās un abiem 0 problēmu visā lietošanas laikā, akumulatori kļuva vākāki uz otru pusi, bet tas arī viss. Nevajag pirkt ļevos ābolus, tad arī problēmu nebūs!

    Briedis
    21.06.2017 19:54
    Reply to  anonymous

    Tev pieci āboli nokalpoja divus gadus un tad Tu pārgāji uz sešiem āboliem? Un tad sāki lietot septiņus ābolus? To visu vienlaicīgi? Gramatika, vecīt!

    anonymous
    21.06.2017 22:47
    Reply to  Briedis

    Nope, ar gramatiku viss ok, Tev ar uztveri tā sūdīgi. Tev kaut kas dikti mainās, ja es aiz 5 un 6 tagad punktus pieliku?

    KKTK
    22.06.2017 15:03
    Reply to  Putnis

    Gandrīz katru reizi, kad esmu bijis kādā no autorizētajiem apple servisiem (dēļ veca MacBook Pro dzīvināšanas un atsauktiem kontaktiņiem) pirms manis ir kāds iegrauztā ābola trubas īpašnieks, kam servisā noliek fakta priekšā, ka neko nevar ar garantiju salabot, būs jāpērk jauns (vismaz ar atlaidīti…) :D

    Kristaps Skutelis
    22.06.2017 15:06
    Reply to  KKTK

    Tas patiesībā ir liels pluss Apple gadījumā. Iedomājies situāciju, kad esi sadauzījis sava aifona displeju un starpība starp remontu un jaunas ierīces saņemšanu ir tik maza, ka labāk izvēlēsies jaunu telefonu.

    KKTK
    22.06.2017 15:29

    Es to dzirdu nedaudz skarbāk – jauna ekrāna cena un uzstādīšana ir tik liela, ka par to naudu gandrīz jau var nopirkt jaunu trubu. Nu vismaz apple gadījumā, labi ka dzelžus jauc ārā un izmanto, nevis tie nogulst atkritumu kaudzēs…

    Kristaps Skutelis
    22.06.2017 15:34
    Reply to  KKTK

    Vai tad nav tā, ka visiem flagmaņiem displeju nomaiņa ir vienlīdz dārga?

    x
    22.06.2017 17:04

    āboltrubām ekrāns ar nomaiņu – us$129, plus modeļiem – us$149
    pret verķa cenu – nav tik traki. un tas bez aboļkēra, kas cenu samazina līdz us$29
    https://support.apple.com/iphone/repair/screen-damage

    nesaprotu, kāpēc šausmu stāsti “labāk pirkt uzreiz jaunu”.

    Uldis M.
    21.06.2017 17:03

    Pēc bildēm neizskatās pēc augstvērtīga produkta par kuru būtu vērts maksāt tādus simtus. Izskatās vārīgs, no sīkām viegli salaužamām detaļām taisīts. nav monolītās sajūtas kas piemīt citiem flagmaņiem.
    Tam nepiemīt arī kāda sava īpašā “fīča”, kas liktu izvēlēties tieši šo, nevis citu aparātu. Līdz ar to tas nogrimst lielajā piedāvājumu jūrā, kur tam nepalīdz brenda lojālo fanu glābšanas riņķis, jo cenas enkurs ir pārāk smags…

    Kristaps Skutelis
    21.06.2017 17:05
    Reply to  Uldis M.

    Kuri būtu tie “citi flagmaņi”, kam ir “monolītā sajūta”? :)

    Uldis M.
    21.06.2017 17:10

    nu kaut vai iPhone 7 plus, jaunais One Plus 5, Samsung s8, arī Nokia 6, u.c.

    Kristaps Skutelis
    21.06.2017 17:12
    Reply to  Uldis M.

    Stikla S8? Nokia 6, kas nemaz nav flagmanis? Par šiem abiem tāds XZs šķiet izturīgāks. Cena gan arī man šķiet pārāk augsta.

    Uldis M.
    21.06.2017 17:25

    Ok, bet domu uztvēri…
    par Nokia 6 grūti spriest, bet savā ziņā tas ir kompānijas šī brīža spēcīgākais aparāts – līdz ar to var saukt par kompānijas flagmani, pat ja tas nav tik dārgs kā konkurentiem… Izturības ziņā iespējams arī XZs nav slikts, vienkārši pēc skata tas izskatās pēc tāda kam ikdienas lietošana nodarīs vairāk pāri kā citiem.

    Kristaps Skutelis
    21.06.2017 17:28
    Reply to  Uldis M.

    Domu, protams, sapratu un pa lielam piekrītu. “Piesienos” tikai atsevišķām detaļām :) Zini, ja man būtu jāizvēlas starp telefonu, kas viegli saplīsīs gabalos pret ierīci, kam plastmasas korpuss var tikai apskrāpēties, es laikam sliektos par labu otrajai. Nebūs gan tik premium sajūta, bet toties sirdsmiera pilnas bikses.

    geksis
    21.06.2017 17:55

    jāizvēlās VEF TA-65-ATC, piemēram, ar to pat pēc riekstu skaldīšanas varēs pazvanīt un kalpos mūžīgi. tikai problēma, ka nav vairs īsti kur pieslēgt (pagrūti atras analogās līnijas, kas vēl darbotos) :)

    22.06.2017 08:46
    Reply to  Uldis M.

    Tīri no izturības viedokļa varētu būt, ka šis modelis ir visai izturīgs. Tur īsti nav kam plīst vai pareizāk sakot nekas nav pārspīlēti trausls – ne aizmugure no stikla, ne plānas apmales ap ekrānu. Kamera gan varētu saskrambāties, jo tā ir pamatīgi izvirzīta no korpusa. Un visi pēdējā laika Sony telefoni šķiet ļoti stingri uz vērpi vai virsū uzsēšanos. Nav jau arī tie telefoni tik lieli un plāni, lai būtu trausli.

    Bet par cenu gan jāpiekrīt – īsti nav skaidrs par ko maksā.

    anonymous
    21.06.2017 18:49

    Ar Sony jau gadiem nekas nemainas..

    pssss
    21.06.2017 22:27

    sony taisa pretīgus, lagainus , trauslus telefonus. Zinu cilvēkus, kam sony ir vai bija, neviens nav apmierināts.

    soņa
    21.06.2017 23:37
    Reply to  pssss

    apmierināšanai jāizvēlas pavisam citas ierīces un aksesuāri :)

    KKTK
    22.06.2017 15:00
    Reply to  pssss

    Es atkal zinu n-tos cilvēus, kas pat pie veca sony turas, jo jaunie ir trausli, lagaini un vēl par lielu cenu.

    x
    22.06.2017 11:02

    don’t fix if it ain’t broke

    kāpēc gan jaunais modelis nevar būt vecais kam nekas nekaiš, bet ražots šogad un dabūjis svaigu bateriju (jūs jau zināt, ka vecā modeļa baterija pēc 2 gadiem noliktavā vairs ne tuvu nepiegādā solīto ietilpību).

    Krotow
    22.06.2017 20:26

    Vienīgais, ko tur redzu interesantu – laba kamera tiem, kam gribas dienas gaišajā laikā nobildēt vietu, kur pabijuši un nav gribuļa nēsāt līdz nopietnāku fototehniku. Citādi – kārtējais dārgais smartfons. Par nenoinstalējamajiem spama servisiem u.c. līdzdodamo bloatu telefonos atbildīgos būtu jāsoda ar tādiem sodiem, lai pēc tam vairs negribētos kaut ko tādu atkārtot.

    Reklāma
    Ja meklē jauno 19 megapikseļu Sony kameru, Xperia XZs būs ideāls viedtālrunis.Sony Xperia XZs apskats