Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijā pirmais startapu akselerators uz Rīgu atvedis startapus no Indijas, Austrālijas un Centrāleiropas valstīm

    Jaunākie raksti

    Darbību uzsākusi Latvijā pirmā akseleratora programma “Startup Wise Guys Riga powered by Lattelecom”, kas trīs mēnešu garumā Rīgā pulcēs startapus, mentorus un investorus no visas pasaules. Latviju akseleratorā pārstāv 2 uzņēmumi “Anatomy next” un “FCI Dogs” (Online.dog). Pirmo reizi “Startup Wise Guys” akseleratora 6 darbības gadu laikā programmā startēs komanda no Bulgārijas, atlasi izturējis uzņēmums “Session Stack”. Pārējās komandas: “NeoSound” (Baltkrievija), “WhatTheBus” (Igaunija), “Soter Analytics” (Austrālija), “Olly” (Indija), “RateMate” (Ungārija). Akseleratora darbību nodrošina Eiropā vadošais B2B (business-to-business) akselerators “Startup Wise Guys” (SWG) sadarbībā ar Latvijā vadošo telekomunikāciju uzņēmumu “Lattelecom”.

    Šajā akseleratora kārtā startē astoņi uzņēmumi, kas izturējuši atlasi no sākotnējiem 137 pieteikumiem, un ir optimāls uzņēmumu skaits, lai nodrošinātu kvalitatīvu un uz katru konkrēto uzņēmumu vērstu apmācību un mentoringa programmu. Atlases procesa laikā notika 300 klātienes tikšanās un 45 Skype zvani, lai izvēlētos tieši tos startapus, kas ir pareizajā “brieduma” pakāpē savā uzņēmējdarbībā, kam ir motivēta un labi “balansēta” komanda, ar pieredzi konkrētajā industrijā un spēju ne tikai radīt produktu, bet arī virzīt to tirgū. Līdzās intensīvajai apmācību programmai, astoņi atlasītie startapi saņems arī 20 000 eiro investīciju (katrs) no akseleratora fonda, kurā ieguldījumus veikuši gan “Startup Wise Guys” un “Lattelecom”, gan privātie investori jeb “biznesa eņģeļi”.

    Reklāma

    “Esam ļoti gandarīti par atlases rezultātu un šīm astoņām komandām. Ar nepacietību gaidām, kādus rezultātus nesīs šo startapu prasmju, zināšanu un kultūras dažādības sinerģija,“ komentē Startup Wise Guys izpilddirektors Kristobals Alonso (Cristobal Alonso).

    “Ir prieks, ka Rīgas programma vienkopus ir pulcējusi komandas no tik dažādām valstīm un nacionalitātēm. Mēs ticam, ka Rīga un Baltijas reģions var kļūt par centrālo tikšanās vietu globālajām tehnoloģijām, startupiem un daudzsološiem talantiem. Nākošie trīs mēneši astoņām komandām dos lielisku un nenovērtējamu pieredzi, palīdzot pārvērst to idejas un produktus pelnošos biznesa uzņēmumos. Un mēs esam šeit, lai palīdzētu viņiem augt, daloties ar savu pieredzei, klientu un tehnoloģisko bāzi,” stāsta Lattelecom Attīstības un mārketinga direktore Kerli Gabriloviča.

    Programmai kopumā bija pieteikušies 137 jaunie uzņēmumi no 20 valstīm. Pēc atlases pirmās kārtas pusfinālā tikās 6 komandas no Latvijas, 3 no Igaunijas, 2 no Baltkrievijas un Ukrainas, kā arī pa vienai no Bulgārijas, Ungārijas, Indijas, ASV, Nīderlandes, Turcijas un Apvienotās karalistes. Šie startapi 3 dienu laikā prezentēja savas idejas un komandu, tikās ar “SWG Riga powered by Lattelecom” mentoriem un investoriem, kā arī iepazina Rīgu un tās startapu ekosistēmu.

    “SWG Riga powered by Lattelecom” akselerācijas programma ilgs līdz gada beigām, 3 mēnešu laikā atlasītājiem 8 startapiem būs pieeja 150 mentoriem un investoriem, pieredzes apmaiņa ar uzņēmumiem, kas jau iepriekš izgājuši SWG programmas, un iespēja strādāt modernās telpās “Lattelecom” birojā, kā arī saņemt sākotnējas investīcijas 20 000 eiro apmērā.

    “SWG Riga powered by Lattelecom” ir pirmā B2B akseleratora programma Latvijā, kura savu darbību sāk 2016. gada rudenī.

    Startup Wise Guys (SWG) ir vadošais B2B akselerators Eiropā, kas līdz šim atbalstījis un finansējis 52 uzņēmumus ar dibinātājiem no vairāk nekā 30 valstīm un ir īstenojis 6 programmas, no kurām pēdējās 3 zem BusinessTech zīmola, pilnībā fokusējoties uz B2B un SaaS biznesa idejām. SWG portfelī ir tādi uzņēmumi kā Sorry as a Service, Leaf.fm un Investly, kas sekmīgi piesaistījuši investīcijas un sasnieguši 2 miljonu eiro vērtējuma slieksni. Papildus pieredzējušam un plašam alumni tīklam, SWG nodrošina pieeju arī vairāk nekā 150 mentoriem, investoriem un partneriem no visas pasaules.

    Startup Wise Guys programma Rīgā tapusi sadarbībā ar Lattelecom, kas pateicoties gudrām investīcijām jaunos pakalpojumos ir kļuvis par lielāko telekomunikāciju un informācijas tehnoloģiju pakalpojumu sniedzēju Latvijā. Lattelecom ir mūsdienīgs IKT risinājumu eksperts, kas veido labāku cilvēku ikdienu, sākot no optiskā interneta ar ātrumu 1Gbit sekundē, modernāko televīziju Baltijā, drošāko datu centru Ziemeļeiropā un datu pārraides tīklu TransBaltic Gateway, kas savieno Frankfurti un Kīnu, kā arī vairāk nekā 70 IT risinājumiem jebkura veida uzņēmumiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma