Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijas fiziķu radītais uzņēmums CENOS piesaista investīcijas un iekļūst “500 Startups”

    Jaunākie raksti

    Pasaulē vadošais akcelerators 500 Startups (Amerikas Savienotās Valstis, ASV) uzņēmis latviešu fiziķu radīto jaunuzņēmumu CENOS, kura 3D datorsimulāciju programmatūra CENOS Platform palīdz ražošanas uzņēmumiem visā pasaulē samazināt līdz pat 80% laika tēriņus industriālo produktu izstrādē. Ar šo investīciju, CENOS ir noslēdzis savu pirmssēklas investīciju raundu, piesaistot kopumā 362’000 euro uzņēmuma attīstībai.

    CENOS ir trešais Latvijas jaunuzņēmums, kurš ir iekļuvis pasaules vadošajā akseleratorā 500 Startups, sekojot vienam no veiksmīgākiem Latvijas jaunuzņēmumiem Printify, un jaunuznēmumam Funderful, kura biznesu pagājušajā gadā iegādājās nozares vadošais uzņēmums no ASV. Atšķirībā no priekštečiem, CENOS ir pirmais jaunuzņēmums, kurš, piesaistot investīcijas no ASV fonda, ir saglabājis sava uzņēmuma reģistrāciju Latvijā, radot jaunu precedentu un stiprinot Baltijas jaunuzņēmumu ekosistēmu.

    Reklāma

    Piesaistot investīcijas no ASV akseleratora, CENOS ir noslēdzis pirmssēklas investīciju raundu, kopā iegūstot 362’000 euro uzņēmuma attīstībai. Starp jaunuzņēmuma investoriem ir arī Baltijas un Austrumeiropas vadošais pirmssēklas akselerators un fonds Startup Wise Guys, kā arī eņģeļinvestori no ASV, Norvēģijas un visām trīm Baltijas valstīm. Starp CENOS investoriem ir arī bijušie inženieri, kuri ieņēmuši vadošos amatus tādos starptautiskajos uzņēmumos kā Ford, Gillette, Kongsberg.

    “Mūsu komandā strādā 10 cilvēki – fiziķi, inženieri, programmētāji un pārdevēji. Mūsu klienti ir Vācijā, Polijā, Kanādā, ASV, Meksikā un Brazīlijā. Pagājušajā gadā mūsu apgrozījums pārsniedza 100 tūkstoši euro, izaugot vairāk nekā 5 reizes. Arī šogad mēs plānojam palielināt apgrozījumu vairākas reizes un piesaistīt sēklas investīcijas turpmākai izaugsmei. Iekļūšana akseleratorā ir arī apstiprinājums, ka mūsu darbs interesē agrās fāzes investoriem no ASV, kas atzinuši mūsu tehnoloģiju un komandas augsto kompetences līmeni ,” stāsta par jaunuzņēmumu CENOS līdzdibinātājs un vadītājs Mihails Ščepanskis .

    CENOS 2017. gadā dibināja 3 LU Fizmatfakultātes absolventi – fizikas un matemātikas doktori Mihails Ščepanskis, Raimonds Viļums un Vadims Geža. Tanī pašā gadā komanda izgāja uzņēmuma pirmā investora Startup Wise Guys akseleratora intensīvo apmācības kursu Tallinā.

    “Pasaule šobrīd iet cauri ceturtajai industriālajai revolūcijai, kur datoru darbu un automatizāciju rūpniecībā papildina ar gudrām un autonomām sistēmām, kuras veido lielie dati un mašīnmācīšanās algoritmi. Tas rada problēmu maziem un vidējiem ražošanas uzņēmumiem (MVU), kas nevar atļauties tādus digitālos rīkus, kā inženiermodelēšana vai procesu datorsimulācija, konkurētspējas nodrošināšanai, ” – skaidro CENOS līdzdibinātājs un produkta izstrādes vadītājs Vadims Geža. ASV no 250 000 industriālajiem ražošanas uzņēmumiem, 240 000 ir mazie uzņēmumi līdz 20 darbiniekiem. Globāli MVU veido 90% no uzņēmējdarbības formām.

    CENOS komanda uzvarēja jaunuzņēmumu prezentāciju ( pitch ) konkursā, kurš notika globālā tehnoloģiju, dzīvesstila un jaunuzņēmumu festivāla Digital Freedom Festival , kas ļāva uzņēmuma dibinātajiem iepazīties ar 500 Startups komandu. Pēc tam sekoja vairākas sarunas un intervijas ar pašu akceleratoru, līdz beidzot 2019. gada novembrī CENOS tika uzaicināts uz akselerācijas programmu Sanfrancisko (ASV), kur pašreiz notiek 4 mēnešu intensīvs sēklas stadijas uzņēmumu apmācību kurss.

    “I met the team in Riga over 2 years ago and was interested in the space they were tackling. I was impressed with the progress they had made over the years so the decision to invest was a no brainer ,” norādīja «500 Startups» ex-partneris Marvins Liao (Marvin Liao), kurš uzņēma CENOS akseleratorā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Opis
    13.02.2020 08:30

    Wow, glauns softs. Lai izdodas iekarot pasaules tirgus! Malači.

    milkj
    13.02.2020 23:02

    Mēģināju saprast ko lasu, bet par daudz sēklas tekstā, nekā nesapratu. Kā nav kauns šādu mēslu rakstīt.

    Kursors.lv
    14.02.2020 06:59
    Reply to  milkj

    Lasi, kamēr sapratīsi.

    Reklāma