Web Analytics
More
    Reklāma

    Gigabyte GSmart GX2 apskats

    1080p ekrāns un 2 GB RAM ir neticami labi, ja vien operatīvo atmiņu neaizpilda ar desmit nevienam nevajadzīgām lietotnēm.

    Jaunākie raksti

    Pēdējā laikā esam uzsākuši apskatīt pie mums iegādājamus budžeta klases viedtālruņus, lai nav tikai tā, ka pieķeramies flagmaņu iztirzāšanai. Šoreiz pie manis ir nonācis Gigabyte GSmart GX2 viedtālrunis, kas pats par sevi varbūt nav neko interesants, toties tam ir pāris nianses, kas viedtālruni izceļ no pelēkās masas.

    Manuprāt, Gigabyte GSmart GX2 apvieno sevī visu, kas nepieciešams neprasīgam Android lietotājam, tajā pašā laikā GSmart GX2 paspējis apsteigt daudzas Android viduvējības. Tiesa, šis nav pats jaudīgākais viedtālrunis, tomēr ražotājs spējis GSmart GX2 pielāgot mūsdienu prasībām, lieki nešķiežot naudu uz pašu jaudīgāko procesoru un uzbūves niansēm.

    Gsmart GX2 026

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 4.4.2 KitKat
    • Ekrāns: IPS LCD, 5.0 collas, 1080 x 1920 punkti, ap 441 ppi, Dragontrail aizsargstikls
    • Procesors: Qualcomm MSM8228 Snapdragon 400, četri 1.6 GHz Cortex-A7 kodoli, Adreno 305 video apakšsistēma
    • RAM: 2 GB
    • Atmiņa: 8 GB, microSD līdz 64 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 4.0
    • Kameras: 13 megapikseļi, 4128 x 3096, autofokuss, LED zibspuldze. 2.0 megapikseļu priekšējā kamera
    • FM Radio: ir
    • GPS: ar A-GPS
    • Papildus: 2 SIM kartes (microSIM)
    • Izmēri un svars: 146.5 x 73.4 x 8.7 mm, 135 g
    • Akumulators: lietotāja nomaināms Li-Ion 2200 mAh
    • Krāsas: melna
    • Cena: sākot ar 199 eiro interneta veikalos

    Gsmart GX2 018

    Izskats un uzbūve

    Gigabyte GSmart GX2 izskatās pēc visai ierasta tā saucamo „ķīniešu” pārstāvja. Tam nav gandrīz nekādu dizaina nianšu, tas ir melns, kantains klucis. Tomēr GSmart GX2 aizmugurē gozējas ekrāna bloķēšanas poga, gluži kā LG G2 un G3 viedtālruņos. GSmart GX2 gadījumā ekrāna bloķēšanas pogu kopē otra poga, kas ir ierastākā vietā – kreisajā sānā. Turpat atrodas arī skaļuma regulēšanas pogas.

    Gsmart GX2 012

    Aizmugurē izvietotā ekrāna bloķēšanas poga ir sīka un nedaudz par dziļu korpusā, tāpēc to izmantot ir sarežģīti. Poga nav pavisam norakstāma, bet nekā diži tā lietotāja dzīvi neatvieglos. Iespējams, ka smalkākiem pirkstiem poga derēs itin labi, bet LG izveidotā ideja ir labāk nostrādāta. LG mīnuss gan ir skaļuma regulēšanas pogu atrašanās vieta turpat aizmugurē, par ko nebiju pārāk lielā sajūsmā.

    Izspēlēts mūžsenais triks ar kameras acs izcelšanu lielā, sudrabotā ietvarā. Pati kamera ir maziņa, aplis ap to ir grandiozs. Zem aizmugures vāka slēpjas divu microSIM karšu pieslēgvietas, microSD pieslēgvieta un lietotāja nomaināms akumulators.

    Gsmart GX2 005

    Pārlieku vienkāršs izdevies GSmart GX2 komplekts. Tajā ir paliela izmēra sienas lādētājs, USB vads un čābīgas austiņas, bet neko daudz vairāk no „ķīnieša” gaidīt nevajadzētu. Tiesa, pievienota arī ekrāna aizsargplēve. Šajā ziņā Just5 cenšas izcelt savus viedtālruņus – tiem ir ekrāna plēve, dažādu krāsu papildus aizmugures vāciņi un lietojamas austiņas.

    GSmart GX2 korpusa materiāli ir labāki, nekā varētu sākumā šķist. Aizmugures vāks precīzi piekļaujas „iekšām”, tas ir plāns, bet stingrs. Pārējais GSmart GX2 korpuss (rāmis, sānu malas) veidotas no speciāla magnija – alumīnija sakausējuma. Tādējādi panākts ļoti stingrs, bet viegls viedtālrunis. Kopumā par paša GSmart GX2 uzbūvi nevar teikt neko sliktu. Skārienjūtīgās pogas ekrāna lejas daļā GSmart GX2 padara nevajadzīgi garu, kas varētu būt vienīgā iebilde pret ražotāja izvēlētajiem risinājumiem.

    Gsmart GX2 004

    Ekrāns

    5.0 collu ekrāns uzskatāms par diezgan viduvēju IPS tehnoloģijas pārstāvi, tas ir dzeltenīgs, bet ar pieņemamiem skatu leņķiem. Šeit nonākam līdz vienai no GSmart GX2 interesantajām sadaļām. Viedtālrunis ieguvis FullHD, jeb 1080p izšķirtspējas ekrānu, kas nav biežs viesis piecu collu „ķīniešos”. Pat Samsung savā Galaxy A sērijā neaizraujas ar 1080p ekrāniem, dodot priekšroku 720p.

    Gsmart GX2 014

    GSmart GX2 ekrāns ieguvis Dragontrail ekrāna aizsardzības stiklu. Tas nav ideāls, Dragontrail neatgrūž visus speķainos pirkstu nospiedumus, bet viedtālruņa lietošanas laikā arī neieguva nevienu skrambu.

    Uzskatu, ka Gigabyte ir lieki māžojušies ar skārienpogu izvietošanu zem ekrāna. Ar piecām collām un 1080p ekrāna izšķirtspēju pogas bez problēmām varēja pārcelt uz ekrānu, tām atvēlot nelielu laukumu ekrāna apakšā.

    Saskarne un lietotnes

    GSmart GX2 saskarne ir visai ierasta. Kā jau pēdējā laikā pieņemts, pār Android pārsegta Google Now Launcher saskarnes paveca versija. Tā ir nosaukta citā vārdā, tomēr tā ir un paliek Google Now saskarne.

    Viedtālrunim ir pielāgots augšējās rīkjoslas izvēlnes saturs. Tas nav klasiskais tīra Android vizuālais saturs ar lielām ikonām un lietotāja vārdu. Viss ir aizstāts ar horizontālu, uz sāniem pabīdāmu ikonu joslu. Diez ko ērti tas nav. Tāpat šur tur ražotājs aizstājis KitKat pelēko krāsu ar zilu, kas patapināta no vecākām Android versijām.

    Gsmart GX2 scr 019 Gsmart GX2 scr 020 Gsmart GX2 scr 036 Gsmart GX2 scr 025 Gsmart GX2 scr 026 Gsmart GX2 scr 030

    Nez kāpēc Gigabyte ir iedomājies, ka mums dikti patīk uzspiestu lietotņu patērēšana. GSmart GX2 ir pirmais viedtālrunis kopš Samsung Galaxy S4 Active laikiem, kam uzreiz ķēros pie lietotņu satura revidēšanas. Skumjš ir fakts, ka liekās lietotnes var tikai apturēt, bet tās nav iespējams atinstalēt. Un lietotņu skaits ir apjomīgs.

    Gsmart GX2 scr 016 Gsmart GX2 scr 015 Gsmart GX2 scr 014 Gsmart GX2 scr 013 Gsmart GX2 scr 011 Gsmart GX2 scr 010

    Par liekām var uzskatīt Battery Doctor, CM Security, Reminder Timer, TouchPal X, WPS Office, Photo Grid, Cean Master un varbūt vēl kādu. Gandrīz visas minētās lietotnes ir visu laiku aktīvas, tās lieki tērē akumulatora resursu, bremzē GSmart GX2 darbību un kaitina lietotāju.

    Gsmart GX2 scr 021 Gsmart GX2 scr 022 Gsmart GX2 scr 024 Gsmart GX2 scr 032 Gsmart GX2 scr 053 Gsmart GX2 scr 052

    Manuprāt, saskarnes „izdaiļošana” nu nemaz nav izdevusies. Ērtības aizstātas ar neērtībām, uzstādītas kaitinošas un bezjēdzīgi enerģiju rijošas lietotnes. Pēc to aizvākšanas GSmart GX2 kļuva par normāli darbināmu un pat visai žirgtu viedtālruni.

    Viena no būtiskākajām GSmart GX2 iespējām ir divas aktīvas SIM kartes – vienlaicīgi var runāt pa vienu SIM karti un pieņemt zvanu no otras. Angliski šī funkcija tiek dēvēta par Dual SIM Dual Active. Tāpat viedtālrunis ļauj veikt konferences zvanus ar diviem cilvēkiem vienlaikus, izmantojot abas SIM kartes. Divu SIM karšu vienlaicīga izmantošana balss zvaniem varētu noderēt biznesa cilvēkiem.

    Akumulators un ātrdarbība

    GSmart GX2 darbina novecot sācis Qualcomm MSM8228 Snapdragon 400 procesors ar četriem 1.6 GHz Cortex-A7 kodoliem un neiztrūkstošu Adreno 305 video apakšsistēmu. Patīkami, ka GSmart GX2 ieguvis mūsdienās noderīgus 2 GB RAM, kas ir otrs lielais pārsteigums aiz 1080p ekrāna izšķirtspējas.

    Gsmart GX2 scr 040 Gsmart GX2 scr 039 Gsmart GX2 scr 038 Gsmart GX2 scr 037 Gsmart GX2 scr 041 Gsmart GX2 scr 042 Gsmart GX2 scr 044 Gsmart GX2 scr 045

    2 GB operatīvā atmiņa GSmart GX2 pamatīgi izceļ konkurentu vidū, padarot šo viedtālruni visai iekārojamu. Pāreja no 1 GB RAM uz 2 GB noris pārāk lēnīgi. Protams, flagmaņi jau dzīvojas 3 un 4 GB RAM lauciņā, tomēr 2 GB ir normāla mūsdienu Android viedtālruņa patīkams minimums. Ātrumā nespēju atminēties nevienu citu viedtālruni, kuram Snapdragon 400 procesors tiktu komplektēts ar 2 GB RAM.

    Jau minēju, ka ikdienas ātrdarbība ir katra paša rokās. Aizvācot liekās aplikācijas, GSmart GX2 ieguva pavisam citu ātrumu. Sintētiskie veiktspējas testi uzrāda GSmart GX2 kā viduvējību, kas paspēj piekāpties Moto G, kaut arī Moto G ieguvis vien 1 GB RAM.

    Gsmart GX2 029

    Interesanti, ka GSmart GX2 ir vienīgais man zināmais viedtālrunis, kas Snapdragon 400 procesoram iespējojis kaut kādus mistiskus enerģijas taupīšanas procesus. Enerģijas taupīšanas aktivizēšana GSmart GX2 padara šausmīgi lēnu – tātad kaut kā tiek ierobežots procesors. Bet Snapdragon 400 gadījumā tam īsti neredzu jēgu, Cortex-A7 kodoli jau tāpat ir gana taupīgi.

    Lietotāja nomaināms Li-Ion 2200 mAh akumulators kopā ar taupīgu Snapdragon 400 procesoru piedāvās aptuveni divu dienu lietošanu ar vienu uzlādi, ja vien pārāk aktīvi netiks darbināts ekrāns. 1080p ekrāna komplektācija ar Snapdragon 400 procesoru arī nav bieži manāma, visticamāk, tieši tāpēc, ka procesors nav īsti paredzēts tik daudz ekrāna punktu „kustināšanai”.

    Gsmart GX2 001

    Fotogrāfijas

    Varētu šķist, ka 13 megapikseļi, 4128 x 3096 punktu izšķirtspēja, autofokuss un LED zibspuldze atbilst mūsdienu ierastajam viedtālruņu kameru minimumam, tomēr šoreiz GSmart GX2 mūs nedaudz pieviļ. Protams, GSmart GX2 nav ne flagmanis, ne tā saucamais kamerfons, tomēr tā cena ir pietiekami augsta un konkurenti pārāk spējīgi, lai GSmart GX2 nāktos nedaudz sarkt par savu veikumu.

    Gsmart GX2 foto 008 Gsmart GX2 foto 005 Gsmart GX2 foto 012

    Nesen apskatītais Just5 Blaster ir par aptuveni 10 eiro lētāks, tomēr tas ieguvis augstvērtīgu Sony attēlveidojošu matricu. Just5 Blaster foto kvalitāte varbūt nav ideāla, tomēr viedtālrunis ir uzstādījis ļoti augstu foto latiņu visiem viedtālruņiem zem 200 eiro.

    Nākas atzīt, ka salīdzinoši GSmart GX2 fotogrāfijas ir neizteiksmīgi blāvas, pelēcīgas un ar zemu kontrastu. Arī fotogrāfiju asums ir zemāks, nekā to varam vērot Just5 Blaster veikumā.

    Gsmart GX2 foto 009 Gsmart GX2 foto 010 Gsmart GX2 foto 016

    Kopumā gan jāatzīst, ka GSmart GX2 fotogrāfijas nav kriminālas, tās pat ir visai pieņemamas, tomēr, salīdzinot ar Blaster, ir vieta izaugsmei. GSmart GX2 fotogrāfijas varētu uzskatīt par labām, ja šo viedtālruni salīdzina ar citiem “ķīniešiem”.

    Pilna izmēra fotogrāfijas iekš Dropbox.

    Konkurenti

    Cenu kategorijā līdz 200 eiro Latvijā šobrīd ir tikai pāris saprātīgas izvēles. Manuprāt, viena no labākajām izvēlēm būtu Just5 Blaster, jo tam ir moderns procesors, 2 GB RAM, labs 720p ekrāns un spējīga 13 megapikseļu Sony ražojuma kamera. Blaster ir pasmags, toties tam ir 2700 mAh akumulators. Komplektā ar Blaster nāk arī vēl divi aizmugures vāciņi, padarot viedtālruni nedaudz pielāgojamu.

    Nesacūkota Android gribētāji varētu skatīties otrās paaudzes Moto G virzienā, ko nu jau arī pie mums var bez problēmām iegādāties tiešsaistes veikalos. Moto G gan ir vājāks par GSmart GX2 un Blaster, tomēr arī Motorolas veikumam atradīsies fani. Man ir tāda sajūta, ka ar 1 GB RAM apveltītais Moto G darbojas plūdenāk par GSmart GX2.

    Gsmart GX2 020

    Ap 200 eiro maksā arī LG G3 S (flagmaņa G3 mini modelis), bet tas no visiem minētajiem būs ar visvājāko fotogrāfiju uzņemšanu. Tiesa, Moto G otro paaudzi esmu tikai pārdesmit minūtes paturējis rokās un nespēšu par kameru kompetenti spriest.

    Par aptuveni 200 eiro var iegādāties arī Xiaomi Redmi Note 4G ar 2 GB RAM un tādu pašu procesoru. Iespējams, ka Redmi Note 4G būtu augstvērtīgāks pirkums.

    Gsmart GX2 023

    Noslēgumā

    GSmart GX2 manās acīs ir nedaudz nokavēts modelis. Tam ir novecot sācis Snapdragon 400 procesors, kas nez kāpēc sapārots ar 2 GB RAM un tam visam ir jākustina 1080p izšķirtspējas ekrāns. Viedtālruni daudz interesantāku padarītu modernāks Snapdragon 410 64-bitu procesors, kas lieliski darbojas kopā ar 2 GB RAM.

    Uzbūves un ekrāna ziņā GSmart GX2 ir pārdomāts viedtālrunis. Tas daļēji veidots no alumīnija – magnija sakausējuma, kas padara viedtālruni stingrāku un vieglāku. Ekrānu sedz Dragontrail aizsargstikls.

    Vairāk dotu priekšroku vadības pogu pārcelšanai uz ekrānu, nevis atsevišķu skārienpogu izmantošanai. Tas lieki pagarina viedtālruni, kā arī nevarētu teikt, ka piecu collu 1080p ekrānā nav vietas pogu joslas izvietošanai.

    Biznesa cilvēki varētu novērtēt iespēju veikt balss zvanus no abām SIM kartēm vienlaicīgi, bet man šāda iespēja nešķiet vilinoša. Labprāt redzētu vienu 4G SIM karti ātriem mobilajiem datiem, kamēr otra SIM būtu paredzēta balss zvaniem.

    Gsmart GX2 027

    Gigabyte pāršāvuši pār strīpu ar lieko aplikāciju pievienošanu. Tās ne tikai bojā iespaidu par viedtālruņa ātrdarbību, bet arī nav pilnībā atinstalējamas. Lietotņu darbību var tikai apturēt. Diemžēl tas būs jādara katram GSmart GX2 īpašniekam, pretējā gadījumā viedtālrunis vienkārši bremzēs.

    Izvēlētā un uzstādītā GSmart GX2 kamera ir pieņemama, tomēr tās kvalitāte pamatīgi zaudē lētākā Just5 Blaster spējām. Nebūtu redzējis Blaster fotogrāfijas, teiktu, ka GSmart GX2 ir viens feins “ķīnietis”.

    200 eiro cenu kategorija ir Latvijā samērā iecienīta, tomēr nešķiet, ka tajā būtu pietiekama konkurence. Lielie, mārketinga izmaksu nomāktie ražotāji nespēj 200 eiro robežās piedāvāt sakarīgus viedtālruņus. Manuprāt, saprātīgi modeļi sākas pie 270 eiro atzīmes, tāpēc “ķīniešiem” šis ir plašs spēļu laukums.

    Gigabyte GSmart GX2 cenas Latvijas Interneta veikalos

    1080p ekrāns un 2 GB RAM ir neticami labi, ja vien operatīvo atmiņu neaizpilda ar desmit nevienam nevajadzīgām lietotnēm.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    5
    Displejs
    7
    Kamera
    4
    Veiktspēja
    6
    Programmatūra
    2
    Baterija
    7
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Telefons
    24.02.2015 12:33

    Pārstājiet postēt miljons vienādas bildes “dažādos” rakursos. Drausmīgi kaitina!!!

    24.02.2015 14:52
    Reply to  Telefons

    Īstu daili gribas bildēt no visām pusēm un malām. Jo vairāk, jo labāk :) Bet ja nopietni, tad pārdomāsim šo bilžu veidošanas lietu. Kaitināšanās nodara ļaunu veselībai un to mēs nevēlamies nodarīt saviem lasītājiem :)

    Sapnix
    25.02.2015 13:44

    Padomājiet par bildēm, tiešām. Ja nevarat savādāk, izstrādājiet sev iekšējo standartu, cik bildes, kādos rakursos ir jāuztaisa, lai viss būtu nosegts. Nav jau tā, ka baigi daudz variantu taisnstūra klucim ir.

    Piska
    24.02.2015 12:44

    Tagad katrs pajols postēs 17 nesakarīga bildes par savu tikko nopirkto sūdu?

    Webdirsēji.

    Kristaps Lācis
    24.02.2015 13:16

    Ja neņem vērā skārienjutīgās pogas – neuzkrītošs, bet izskatīgs telefons. Patīkama apmalīte ap ekrānu..

    x
    24.02.2015 14:09

    >IPS LCD, 5.0 collas, 1080 x 1920 punkti, ap 441 ppi

    neka sev tāds budžets.
    kurš tad pirks dārgo galu?

    varis
    25.02.2015 15:22

    Paldies par apskatu.:Ķīnieši kļūst arvien labāki Just5 Blaster ,tagad šis .Drīz vien sākumu cenu kategorijās visi pirks citu Ķīnas telefonus nevis lielo firmu-tie nav tik konkurētspējīgi ar savu cenu un aprīkojumu.Ko var gaidīt kā nākamo apskatāmo modeli?

    25.02.2015 15:32
    Reply to  varis

    “Ķīnieši” jau pāris gadus ik pa laikam rada arī tīri sakarīgus produktus, taču svarīgi, ka tos beidzot var saprātīgā veidā (ar atbalstu un garantijām) iegādāties Latvijā. Par tehnoloģijām pārmaksāt bieži vien nav prāta darbs.

    26.02.2015 10:02

    Ar vērā ņemamiem ķīniešiem vēl ceram turpmāk ik pa laikam pakrāmēties!

    andža
    02.03.2015 13:25

    kāda problēma aizvākt visu lieko? Tak norūtojiet savu telefonu un iztīriet.

    Reklāma
    1080p ekrāns un 2 GB RAM ir neticami labi, ja vien operatīvo atmiņu neaizpilda ar desmit nevienam nevajadzīgām lietotnēm.Gigabyte GSmart GX2 apskats