Web Analytics
More
    Reklāma

    LG G3 S apskats

    Ekrāns bez automātiskā izgaismojuma regulēšanas šoreiz ir vājais ķēdes posms, tāpēc arī šāds novērtējums.

    Jaunākie raksti

    Jāatzīst, ka LG G3 S apskata tapšana pamatīgi ievilkās. Tam ceļā nostājās vairāki citi viedtālruņi un pat planšetdatori. Nav arī nekāds brīnums, ka izlēmām LG G3 S pastumt malā – tas ir viens no daudzajiem ražotāju „mini” modeļiem. Atšķirība vien ir tāda, ka LG kaunējies kaut ko ar piecu collu ekrānu lamāt par „mini”. Toties viedtālrunim piešķirts apzīmējums „S”, kas varētu būt „small”, ja salīdzina LG G3 S ar pilna izmēra flagmani LG G3.

    Kā jau tas bija paredzams, LG G3 S ir viduvējība, bet šim viedtālrunim par labu runā cena. Tā ir aptuveni puse no Samsung un HTC „mini” modeļu cenas, kas LG G3 S pat varētu padarīt par iekārojamu ierīci.

    Reklāma

    Iepriekš esam apskatījuši veselu strēķi ar līdzvērtīgiem viedtālruņiem, tāpēc LG ir nācies šo to izveidot nedaudz labāku, lai LG G3 S spētu konkurēt. Bet ne viss ir gājis tik gludi kā plānots.

    LG G3 S telefons 031

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 4.4.2 KitKat
    • Ekrāns: IPS LCD, 5.0 collas, 720 x 1280 punkti, ap 294 ppi, skrambu drošs pārklājums
    • Procesors: Qualcomm MSM8926 Snapdragon 400 četru kodolu 1.2 GHz Cortex-A7, Adreno 305 video apakšsistēma
    • RAM: 1 GB
    • Atmiņa: 8 GB un microSD līdz 64 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot, Bluetooth 4.0 (A2DP, LE), NFC, 4G
    • Kameras: 8 megapikseļi, 3264 x 2448, lāzera autofokuss, optiskā attēla stabilizācija, LED zibspuldze, HDR. 1080p ar 30 fps video. 1.3 megapikseļu priekšējā kamera
    • Radio: Stereo FM ar RDS
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS
    • Papildus: infrasarkano staru raidītājs, Knock Code
    • Izmēri un svars: 137.7 x 69.6 x 10.3 mm, 134 g
    • Akumulators: lietotāja nomaināms Li-Ion 2540 mAh
    • Krāsas: melna, pelēka, balta un zelta
    • Cena: ap 220 eiro interneta veikalos

    LG G3 S telefons 004

    Izskats un uzbūve

    Pilnīgi neticami, ka LG spējis 5.0 collu ekrānu iespiest 137.7 x 69.6 mm korpusā savam [nosacīti] budžeta klases viedtālrunim. Vairums lēto piecu collu viedtālruņu korpusi ir vairākus milimetrus garāki un kādu nieku arī platāki. Ļoti līdzīgs izmēru ziņā ir Nexus 5, tomēr tas ir uzskatāms par daudz augstākas klases viedtālruni. Atbilstoši Nexus 5 pienākas lieko apmaļu samazināšana.

    LG G3 S forma gandrīz sakrīt ar pilnā izmēra flagmanim LG G3. Līdzīgi izvietotas arī pogas un kamera. LG G3 S var lepoties ar patīkamu materiālu izvēli. Šoreiz nekas nekrakšķ, nekas neļogās. Aizmugures vāciņš precīzi pieguļ viedtālrunim.

    LG G3 S telefons 008 LG G3 S telefons 007

    Zem aizmugures vāka ir lietotāja nomaināms akumulators, kā arī microSIM un microSD pieslēgvietas. Nevar nepieminēt no LG G2 un LG G3 aizgūtās aizmugurē esošās ekrāna bloķēšanas un skaļuma regulēšanas pogas. Šobrīd 5.0 collu ekrānu tik mazā korpusā kāds ir LG G3 S neviens neuzskata par milzīgu. Aizmugurē izvietotās pogas nav absolūta nepieciešamība, tomēr tas ik pa laikam ir ērtākas nekā sānos esošās. Aizmugurē izvietotas pogas var radīt problēmas cimdotai rokai, kā arī tās nepavisam nav ērtas, kad viedtālruni vēlies ievietot dokstacijā pie automašīnas stikla.

    LG G3 S aprīkots ar infrasarkano staru raidītāju, kā arī tā kameru papildina lāzera autofokuss, gluži kā pilna izmēra LG G3.

    LG G3 S telefons 021

    Ekrāns

    Nereti izsakos skarbi par viedtālruņu ekrānu krāsu attēlojumu un kopējo iespaidu, bet LG G3 S kaut kādā veidā pamanījies saņemt tiešām patīkamu 5.0 collu IPS ekrānu. Tiesa, tam ir tikai 720 x 1280 punktu izšķirtspēja, kas dod ap 294 ppi pikseļu blīvumu. Tas vēl arvien ir tuvu Apple ieviestajam t.s. Retina standartam, tāpēc par to lieliem uztraukumiem nevajadzētu būt.

    LG izvēlējies G3 S atstāt bez Gorilla Glass, bet kaut kāds skrāpējumu drošs ekrāna pārklājums viedtālrunim ir uzstādīts. Tas pat pietiekami veiksmīgi atgrūž speķaino pirkstu nospiedumus un citu šmuci.

    LG G3 S telefons 025

    Nepiedodama ir LG izvēle visus lētākos viedtālruņus atstāt bez automātiskā ekrāna izgaismojuma. Tieši tas ir piemeklējis LG G3 S un, manuprāt, šī nespēja ir pietiekami būtiska, lai vairums potenciālo pircēju novērstos no LG G3 S. Vismaz es nespēju sajust aicinājumu katru reizi manuāli pārregulēt ekrāna spilgtumu.

    Īsāk sakot – šis ir viens no retajiem teju ideālajiem ekrāniem ar nepārspīlētu punktu blīvumu un bez liekām mārketinga muļķībām, bet to pilnībā sabojā neesošais automātiskais spilgtuma iestatītājs.

    Saskarne un aplikācijas

    LG G3 S saskarnē bez pūlēm atpazīstami flagmaņa LG G3 vaibsti. Interesanti, ka no pilnizmēra LG G3 saskarne un jaunās nianses pārņemtas gandrīz pilnībā. Ārkārtīgi simpātiskā augšējā rīkjosla nav neko zaudējusi – tajā redzam smukās, apaļā Material Design stilā un krāsās ieturētās animētās pogas. Diemžēl turpat ir redzama ekrāna gaišuma pieregulēšanas iespēja, kas būs jādarbina neciešami bieži.

    LG G3 S scr 003 LG G3 S scr 004 LG G3 S scr 005 LG G3 S scr 006 LG G3 S scr 007 LG G3 S scr 008

    LG pilnībā pielāgojis arī viedtālruņa iestatījumu sadaļu. Tā pēc iedalījuma nedaudz atgādina Samsung vīziju un redzējumu par lietu kārtību iestatījumu sagrupēšanā, tomēr LG kaut kā izdevies savus pielāgojumus noturēt saprāta robežās. Manuprāt, šādi pielāgojumi varēja vispār nebūt, bet LG pievienotās papildiespējas bez jebkāda veida iejaukšanās nebūtu pievienojamas iestatījumiem.

    Rūpnīcā uzstādīto aplikāciju daudzveidība ir tuvu minimumam un katrs pats var pēc saviem ieskatiem papildināt LG G3 S funkcijas un iespējas. Šajā ziņā ar LG ļoti reti grēko un neuzspiež savu redzējumu par vēlamajām aplikācijām. Cits stāsts ir par Google – tehnoloģiju gigants vēlas viedtālruņu lietotājiem uzspiest jaunas un jaunas aplikācijas, bet vairums tās izmanto reti vai pat nekad.

    LG G3 S scr 009 LG G3 S scr 010 LG G3 S scr 011 LG G3 S scr 012 LG G3 S scr 013 LG G3 S scr 014 LG G3 S scr 015 LG G3 S scr 016 LG G3 S scr 002

    Kopumā jāatzīst, ka LG G3 S saskarne gandrīz pilnībā atbilst flagmaņa LG G3 saturam. Manuprāt, LG G3 S saskarne ir pat veiklāka par pilnizmēra LG G3 saskarni, kur viedtālrunim nākas „kustināt” daudz lielāku ekrāna pikseļu skaitu. Lieliski pastrādāts!

    Veiktspēja

    Sintētiskās veiktspējas testi LG G3 S noliek nedaudz zem Galaxy SIII un Nexus 4. LG G3 S ik pa laikam pārspēj pirmās paaudzes Moto G, kaut gan abi viedtālruņi ir aplam līdzīgi.

    Qualcomm MSM8926 Snapdragon 400 četru kodolu 1.2 GHz Cortex-A7 procesors ar Adreno 305 video apakšsistēmu ir tieši tas pats, kas redzams daudzos citos „mini” modeļos. Procesors nekādus pārsteigumus nerāda arī ikdienas lietošanā – mazprasīgās aplikācijas darbojas atbilstoši, kamēr, piemēram, liela izmēra fotogrāfiju pilnīga renderēšana apskatei viedtālrunī var aizņemt vairākas sekundes.

    LG G3 S scr 017 LG G3 S scr 022 LG G3 S scr 024 LG G3 S scr 021 LG G3 S scr 020 LG G3 S scr 019

    Spēles paspēlēt ir iespējams, bet Adreno 305 video apakšsistēma nekādus kalnus gāzt nespēs. Vidēji prasīgas spēles nesagādā problēmas, bet Modern Combat 5: Blackout uzskatu par nespēlējamu.

    Uzskatu, ka LG G3 S lielākais veiktspējas izaicinājums bija un ir saskarnes veikla „kustināšana”, un ar to viedtālrunis lieliski tiek galā. Pārējā darbība pilnībā atbilst Snapdragon 400 četru kodolu procesora iespējām.

    Akumulators

    LG G3 S aprīkots ar lietotāja nomaināmu Li-Ion 2540 mAh akumulatoru. Snapdragon 400 četru kodolu 1.2 GHz Cortex-A7 procesors uzskatāms par energoefektīvu, bet problēmas šajā viedtālrunī būs drīzāk ar ekrāna rijību. Problēmas cēlonis ir pats lietotājs komplektā ar neesošu automātisko ekrāna izgaismojumu. Attiecīgi tiks turēts drīzāk gaišāks ekrāns, nekā tumšāks.

    Viedtālruņa gaidīšanas laiks ar ievietotu SIM karti uzskatāms par ilgu, pieļauju, ka LG G3 S ar vienu uzlādi var iztikt četras diennaktis. Bet, tikko sākam lietot ekrānu, ir acīm redzams, kā krīt atlikušie procenti pie akumulatora indikatora. Īpaši izteikti tas ir spēļu un filmu skatīšanās laikā. Aptuveni trīs stundu filma noēd vairāk nekā pusi no LG G3 S akumulatora pilnas uzlādes.

    LG G3 S telefons 027

    Teorētiski pieejams arī enerģijas taupīšanas režīms, kas aprobežojas ar Wi-Fi un Bluetooth izslēgšanu, kā arī ekrāna aptumšošanu. Šādā veidā neko dižu nesataupīsi, vien atņemsi viedtālrunim tā viedumu. Snapdragon 400 četru kodolu 1.2 GHz Cortex-A7 procesors nekādi netiek ierobežots, bet tas arī nebūt nav uzskatāms par lielāko akumulatora tēriņu radītāju.

    Nedrīkst piemirst, ka mēs saņemam viedierīces pilnīgi jaunas vai ļoti maz lietotas. Atbilstoši arī akumulatori vēl nav iestrādājušies un neuzrāda labākos iespējamos rezultātus.

    Fotogrāfijas

    LG G3 S kameras specifikācijā manāmi zināmi vaibsti no pilna izmēra LG G3 viedtālruņa. Abi ir saņēmuši lāzera autofokusu un optiskā attēla stabilizāciju, kas šad tad noder. Ja optiskā attēla stabilizāciju jūtam minimāli vai nemaz, tad lāzera autofokusa darbība ir manāma ik uz soļa. LG G3 S autofokusa darbība nav tik veikla kā LG G3 flagmanim, bet tā vēl arvien ir būtiski labāka par absolūto vairumu viedtālruņu. Īpaši patīkami lāzera autofokusa darbība izjūtama sliktāka apgaismojuma apstākļos, kad kontrasts noteikšanas autofokuss kļūs ļoti lēns un neprecīzs.

    LG G3 S foto 001 LG G3 S foto 010

    Viedtālrunis saņēmis pieņemamus 8 megapikseļus ar 3264 x 2448 maksimālo izšķirtpsēju, LED zibspuldzi, HDR, kā arī video 1080p uzņemšanu ar 30 fps. LG G3 S aprīkots arī ar 1.3 megapikseļu priekšējo kamera.

    Patīkami pārsteidza LG G3 S kameras aplikācija, kas arī atgādina flagmaņa dotības un iespējas. Te tiešām netrūkst nekas, kā arī automātiskās iespējas darbojas teju nevainojami. Kameras aplikācija pilnībā pārņem LG G3 S ekrānu, pazūd pat ierastās ekrāna pogas tā lejasdaļā, tāpēc kameras aplikācija apdāvināta ar atgriešanās pogu.

    LG G3 S foto 015 LG G3 S foto 014

    Manuprāt, LG G3 S kamera rada patīkamas un dabīgas fotogrāfijas vienkāršos gaismas apstākļos. Problēmas rodas ar objektiem, aiz kuriem ir pretgaisma. Pretgaisma kaut kā nepareizi atspīd objektīvā, tādējādi radot nepatīkamus defektus – daļēji aizmiglotu fotogrāfiju. Izskatās, ka pretgaismas gadījumā cieš arī autofokuss, bet par to neesmu pilnībā pārliecināts. Diemžēl pretgaismas maldīšanos objektīvā nekādā veidā nav iespējams labot ar programmatūras jauninājumiem.

    Salīdzinoši uzstājīgi darbojas HDR izmantošana. HDR ik pa laikam tiek lieki aktivizēts. Pēc noklusējuma HDR tiek aktivizēts automātiski, ieteiktu to izslēgt un lietoti tikai pēc paša ieskatiem.

    Ja neskaita pretgaismas problēmas, LG G3 S ir ieguvis vienu no patīkamākajām necilajām kamerām. Uzskatu, ka LG G3 S kameras darbība vienkāršos gaismas apstākļos ir ne sliktāka par Sony veikumu. Protams, te mēs neskaitām pikseļus un izšķirtspēju, bet tieši attēlu un krāsu atveidojumu.

    LG G3 S foto 008 LG G3 S foto 007

    Pilnas izšķirtspējas fotogrāfijas iekš Dropbox.

    Konkurenti

    Lētākie LG G2 mini un LG L90 saņēmuši identiskus procesorus, vājākus ekrānus un kameras. Tiem nebūs lāzera autofokusa, kā arī uzskatu LG G2 mini un LG L90 uzbūvi par vājāku. Toties abu lētāko ražotāja viedtālruņu cena izsaka daudz.

    HTC Desire 510 ar Qualcomm MSM8916 Snapdragon 410 64-bitu procesoru būs veiklāks par LG G3 S, bet Desire 510 ir kritisks ekrāns un kameras darbība.

    Mans šī gada pārsteigums Sony Xperia M2 var lepoties ar Corning Gorilla Glass 3, līdzvērtīgu kameru un veiktspēju. Tas pat saņēmis ANT+ sporta aksesuāru bezvadu savienojumu. Xperia M2 būs nedaudz vājāks ekrāns.

    LG G3 S telefons 010

    Samsung Galaxy S3 Neo izvēlei par labu runā Super AMOLED 4.8 collu ekrāns ar 720 x 1280 izšķirtspēju. Diemžēl Galaxy S3 Neo kamera nav saucama pat par viduvēju, toties viedtālrunim ir 1.5 GB RAM un 16 GB iekšējā atmiņa.

    LG G3 S uzskatāms par vienu no lētākajiem viedtālruņiem, kas iekļaujas „mini” kategorijā. HTC One mini 2 ir gandrīz 100 eiro dārgāks un Galaxy S5 mini cena par aptuveni 50 eiro pārsniedz LG G3 S cenu.

    Klusu pačukstēšu, ka laikam nav jēgas ietaupīt 50 eiro, nepaņemot Galaxy S5 mini. Tas ir ūdensnoturīgs, tam ir automātiskais ekrāna izgaismojums, sirds sitienu mērierīce un 1.5 GB RAM. Bet tas viss ar noteikumu, ka pircējs meklē tieši modeli no „mini” klāsta.

    LG G3 S telefons 018

    Gala vārds

    LG G3 S būtu nekorekti saukt par kārtējo „mini” modeli. Pirmkārt jau tas nav nemaz tik mazs, kā arī šis viedtālrunis darbojas tīri pieņemami. Otrais lielais bonuss varēja būt kameras darbība, ja vien to tik ļoti neietekmētu pretgaisma.

    Saskarne un aplikācijas bez pašpārmetumiem salīdzināmas ar LG G3 flagmaņa saturu. Arī uzbūve un izvēlētie materiāli neliks vilties.

    Nekādi nesaprotu LG vēlmi ietaupīt uz automātiskā ekrāna izgaismojuma rēķina. Tas pieejams tikai ražotāja flagmaņiem, bet viss pārējais LG viedtālruņu klāsts paliek apdalīts. Man šāda LG filozofija šķiet nepieņemama un tikai šīs vienas nespējas dēļ pat uz LG G3 S pusi neskatītos. Pieļauju, ka citi cilvēki nav tik principiāli, bet nākas atzīt, ka man ārkārtīgi nepatīk šāds LG piegājiens. Turklāt tas atkārtojas atkal un atkal. Ļoti žēl!

    LG G3 S telefons 001

    Jā, jā, apzinos, ka visu laiku piesaucu neesošo automātisko ekrāna izgaismojumu, tomēr tas ir vienīgais milzīgais LG G3 S mīnuss, kas šo pieņemamās cenas viedtālruni padara nespējīgu. Turklāt ekrāns rāda smuku attēlu, tur tiešām nav ko slēpt.

    Vairākas nedēļas nostaigāju ar LG G3 S kā otro viedtālruni un jāatzīst, ka tā tam ir piemērota loma. Gaidīšanas laiks ar vienu uzlādi ir perfekts, LG G3 S izskatās neticami labi un tāpat arī darbojas.

    LG G3 S cenas Latvijas Interneta veikalos

    Ekrāns bez automātiskā izgaismojuma regulēšanas šoreiz ir vājais ķēdes posms, tāpēc arī šāds novērtējums.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    8
    Displejs
    2
    Kamera
    6
    Veiktspēja
    7
    Programmatūra
    8
    Baterija
    8
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    16 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Noris
    07.11.2014 10:36

    Jaunie rakstu autori spītīgi atsakās laboties: “LG G3 S forma ir gandrīz sakrīt ar pilnā izmēra flagmanim LG G3”

    07.11.2014 11:08
    Reply to  Noris

    Pateicos par norādi, šādas pārrakstīšanās gadās :( Toties līdz tvnet “līmenim” vēl ir kur augt.

    Skats
    07.11.2014 13:04
    Reply to  Artis Abols

    Raksti par tehniskām tēmām gribot negribot veido precizitāti un domas skaidrību. :)
    Bet to portālu propagandas meistariem fiksi lejot kārtējo paviŗši uzskribelēto ūdeni tas nav aktuāli.

    Dāvis
    07.11.2014 11:07

    Tātad šim nav knock knock funkcija? Ja nav, tad piekrītu, ka braucot aizmugures pogu meklēšana ir apgrūtinoša

    07.11.2014 11:18
    Reply to  Dāvis

    Knock On ir arī šim modelim. Funkcija ir mūžīgi ieslēgta un izslēdzama tikai ieejot slēptajos sistēmas iestatījumos.

    Skats
    07.11.2014 12:59

    Iepriecina ražotāja pacenšanās maksimāli izmantot telefona izmēru priekš ekrāna.
    Jo galu galā viedtālrunis = ekrāns.
    Dizainiski arī simpātisks.

    07.11.2014 14:06
    Reply to  Skats

    Piekrītu, šie ir lieli plusi, kas G3 S atšķir no citiem gandrīz budžeta telefoniem.

    Rihards Linde
    07.11.2014 14:34

    Man gan tieši nevienā tālrunī nepatīk tā automātsikā spilgtimu regulēšana, jo strādā nekorekti. Vienmēr taisa ekrānu nevajadzīgi spilgtu. Un šitādā laikā, vispār nav nepieciešams spilgtumu mainīt, jo saule nav.

    rinzon
    07.11.2014 16:04

    Kur ir fotografēti foto ar dzeloņdrāšu tinumiem uz kāda jumta?

    Gints Goncarovs
    19.11.2014 17:11

    kāpēc joprojām nav apskats par HUAWEI P7

    20.11.2014 10:52

    Jā, šo ierīci lielas aizņemtības dēļ nācās palaist garām. Vēl aktuāla?

    Gints Goncarovs
    20.11.2014 11:01

    Manuprāt, ka jā, jo Huawei P7 ir konkurētspējīgs telefons…..

    20.11.2014 11:05

    OK, tad raudzīsim to vēlreiz dabūt uz testu un izraut cauri apskatu. Tiesa, tas jādara fiksi, jo kaut kur jau manīju pirmās baumas par nākamo telefonu – P8.

    vladimirsb2
    20.11.2014 22:24

    Sveiki ! Vai LG G3 S ir videozvans ?

    21.11.2014 09:01
    Reply to  vladimirsb2

    Telefonam ir priekšējā kamera, tāpēc dažādās aplikācijās būs pieejami arī videozvani.

    JJ
    28.06.2015 17:09

    Nesen iegādājos un atjaunināju uz lollipop. Bieži vien pārstartējas iebūvētais “launcheris”, mūzikas aplikācija regulāri izslēdzas, lietojot citas aplikācijas.

    Reklāma
    Ekrāns bez automātiskā izgaismojuma regulēšanas šoreiz ir vājais ķēdes posms, tāpēc arī šāds novērtējums.LG G3 S apskats