Web Analytics
More
    Reklāma

    Kursors.lv viesojas Dubaijā, kur “POCO” prezentē jaunos telefonus un planšetdatoru

    Raksta attēli: POCO

    Jaunākie raksti

    Žurnālistika ir viena no tām jomām, kur ir gan sava labā, gan ļoti, ļoti labā puse. Runājot par īpaši pozitīvo, man bija iespēja doties nelielā ceļojumā uz Dubaiju, kur šodien, 23. maijā, norisinājās viedtālruņu zīmola “POCO” jauno produktu prezentācija. Tās laikā dienas gaismu ieraudzīja “POCO F6” un “POCO F6 Pro” viedtālruņi, kā arī pārsteigums teju visiem – “POCO Pad” planšetdators, kas ir zīmola pirmā šāda ierīce.

    ReklāmaAdvertisement

    Ar “Xiaomi HyperOS” operētājsistēmu darbinātos “POCO” tālruņus gana cītīgi ir testējis Jurģis, un arī drīzumā varēsiet sagaidīt kādu no šo jauno ierīču apskatiem. Taču tikmēr neliels ieskats no manas puses, ko tad “POCO” nupat prezentējis un ar ko centīsies iekarot pircēju sirdis.

    Kopumā šogad jaunās ierīces vieno vairākas lietas. Pirmkārt, arī šogad tas ir vienkāršais dizains, kas nodrošina ierīces ērtāku izmantošanu. Otrkārt, veiktspēja – iekārtas aprīkotas ar jaudīgajiem “Snapdragon” procesoriem. Treškārt, mākslīgā intelekta iespējas, ko var izmantot gan saziņā, gan satura izveidē un apstrādē. Taču ar visu pēc kārtas.

    “POCO F6” – ātrums no matu galiņiem līdz papēžiem

    Pirmā ierīce, ko “POCO” prezentēja, bija “POCO F6”. Ja vienā vārdā jāpasaka, kas šo telefonu raksturo, tad piemērotākais būtu “ātrums”. Viena no lietām, kas to pierāda, ir integrētais jaunais procesors “Snapdragon 8s Gen 3″. “POCO F6” ir pirmais viedtālrunis, kas saņēmis šo jaunās paaudzes procesoru, kas nodrošina vēl labāku veiktspēju un ātrumu. Reālos skaitļos, tas par 27% uzlabo CPU un par 40% – GPU sniegumu. 

    Tāpat jaunums ir ierīcē integrētā “LiquidCool” tehnoloģija ar “IceLoop” sistēmu, kas nodrošina uzlabotu dzesēšanu un siltuma izkliedi. Salīdzinot ar iepriekšējā gada modeļiem, “POCO” ir 3x uzlabojis tālruņu dzesēšanas sistēmu, kas, savukārt, ļauj tiem uzticamāk strādāt lielas slodzes apstākļos un nodrošina vēl labāku gaming pieredzi.

    Labas kameras un vēl labāks izpildījums

    “POCO F6” ir 6,67 collu “Flow AMOLED”, “Corning Gorilla Glass Victus” ekrāns ar līdz pat 120 Hz lielu atsvaidzi. Ierīcē parādītie attēli ir vēl skaidrāki, vienlaikus nodrošinot mazāku enerģijas patēriņu. Tāpat vēl labākai satura skatīšanas pieredzei “POCO F6” piedāvā 2712 x 1220 izšķirtspēju un vēl izteiksmīgāku un daudzveidīgāku krāsu paleti ar 68 miljardiem toņu.

    Teicamā izšķirtspēja un krāsu dažādība ļauj novērtēt ar kameru uzņemtos attēlus. “POCO F6” saņēmis 50 MP galveno kameru, 8 MP ultra plato kameru un 20 MP priekšējo kameru. Jaunās “Sony” kameras ļauj uzņemt vēl spilgtākas un dzīvīgākas krāsas saturu. Tāpat uzlabots nakts un portreta režīms, kā arī video. Lietotājiem ir iespēja uzņemt video 4K HDR10+ kvalitātē, kas sniegs realitātei krietni pietuvinātu gaismu un ēnas. Interesants šķiet “Burst Shot” režīms, kas ļauj uzņemt vienā piegājienā līdz pat 50 attēliem minūtē. 

    Bez mākslīgā intelekta nekādi

    Mākslīgais intelekts ienāk visur, arī “POCO” jaunajos tālruņos. Gan “POCO F6”, gan “POCO F6 Pro” piedāvā dažādas, bet ne unikālas MI iespējas. Piemēram, subtitru ģenerēšana videoklipiem. Plašas iespējas MI sniegs arī bilžu uzņemšanā un rediģēšanā, piemēram, stilam un vajadzībām pielāgoti portreta foto, fona izmēru mainīšana, lieko objektu aizvākšana, kā arī bilžu meklēšana albumā ar MI palīdzību.

    Baterija, kas iemieso jaudu

    Vēl viena lieta, ko gribēju izcelt, jaunie “POCO” tālruņi aprīkoti ar jaudīgu bateriju un uzlādes iespējām. “POCO F6” piedāvā 90W turbo uzlādi, savukārt baterijas ietilpība sasniedz 5000 mAh. Tikmēr “POCO” pašu izstrādātā “Surge P2” tehnoloģija ļauj ierīci līdz 100% uzlādēt 35 minūšu laikā. Tie, kuri mēdz aizmirst laicīgi uzlādēt telefonu, priecāsies par “Hibernation” režīmu. Pat ja baterija nokritusies līdz 1%, ierīce spēs darboties vēl 2,5h standby režīmā vai arī varēs paspēt veikt 33 minušu ilgus zvanus.
    “POCO F6” sver 179 g, tā izmēri ir 160,5 mm x 74,4 mm x 7,8 mm. “POCO F6” pieejams melnā, bēšā un zaļā krāsā. Tā cena ir sākot no 379 ASV dolāriem par 8GB +256 GB modeli. 

    “POCO F6 Pro” – kaut kas līdzīgs, bet nedaudz jaudīgāks

    Līdztekus “POCO F6” tika prezentēts arī “POCO F6 Pro” tālrunis. Liela daļa tā piedāvāto iespēju, kā arī tehniskā specifikācija ir identiska vai ļoti līdzīga, tāpēc šīs lietas vēlreiz neatkārtošu, bet izcelšu to, kas “Pro” modelim ir atšķirīgs.

    Ja “POCO F6” raksturojošais vārds bija “ātrums”, tad “POCO F6 Pro” modelim tas varētu būt “jauda” jeb kā uzņēmums to dēvē “HyperPower”. Ierīce sniedz 120W uzlādes iespējas, ļaujot pilnu bateriju uzlādēt vien 19 minūtēs. Tas īpaši patiks steidzīgajiem. Vēl pie šī jāpiemin, ka “POCO F6 Pro” akumulatora ietilpība sasniedz 5000 mAh.

    Hiperjauda labi raksturo arī “POCO F6 Pro” ekrānu. Ierīcē iestrādāti flagmaņa līmeņa materiāli ar lielāku gaismas efektivitāti un mazāku enerģijas patēriņu. Tam ir īpaši augsts maksimālais spilgtums, kas sasniedz 4000 nitus, un Pro HDR displejs, kas var sasniegt līdz pat 8 reizēm lielāku spilgtumu. Tas ļauj lietotājam baudīt vēl dzīvīgāku vizuālo saturu ar spilgtām detaļām. Šo efektu pastiprina arī piedāvātā 3200x 1440 izšķirtspēja.

    No “Wet Touch” līdz sirdsdarbības monitoringam

    Vēl viena forša funkcija, ko piedāvā “POCO F6 Pro”, ir “Wet Touch” displeja tehnoloģija. Ar tās palīdzību pirkstu nospiedumu lasītājs darbosies arī tad, ja lietotāja pirksti ir slapji, kā arī, ja ārā līst un vai ir mitrs laiks.

    Jāatzīmē, ka ekrānā iestrādātais pirkstu nospiedumu lasītājs atbalsta arī sirdsdarbības uzraudzību un šādā veidā ir iespējams izmērīt sirds ritmu.

    Vēl viens segments, kur parādās “POCO F6 Pro” jauda, ir veiktspēja. Tālruni darbina “Snapdragon 8s Gen 2″ procesors, kas sniedz uzlabotu veiktspēju, vienlaikus samazinot enerģijas patēriņu. Šis procesors arī par 24% uzlabojis CPU un par 34% GPU sniegumu. 

    Kā nu bez jaudīgām kamerām? “POCO F6 Pro” uzsver, ka “HyperPower” iespējas atrodamas arī kameru segmentā. Proti, ierīce aprīkota ar 50 MP galveno kameru, 8 MP ultra plato kameru, 2 MP makro kameru un 16 MP priekšējo kameru.

    “POCO F6 Pro” pieejams baltā un melnā krāsā, simbolizējot Mēness puslodes. Ierīce sver 209 g, tās ekrāns ir 6,67 collas liels, savukārt izmēri 160,86 mm x 74,95 mm x 8,21 mm. Telefons pieejams ar maksimālo atmiņas ietilpību 16 GB + 1 TB, kas ļauj vienlaicīgi darbināt 46 mobilās lietotnes. Tā cena ir sākot no 499 ASV dolāriem par 12 GB + 256 GB versiju.

    Surprise, surprise – pirmais “POCO” planšetdators

    Manuprāt, lielākais pārsteigums šajā “POCO” produktu prezentācijā bija zīmola pirmais planšetdators “POCO Pad”. Tas bija tik liels noslēpums, ka pat lielākie, aktīvākie un acīgākie baumotāji nebija nojautuši par šo ierīci.

    Raksturojot šo ierīci, “POCO” ļauj saprast, ka tā būs piemērota kā jaudīgām spēlēm, tā arī produktīvam darbam, ko nodrošina gan tehniskais atbalsts, gan integrētās tehnoloģijas un funkcijas. Ierīci darbina “Xiaomi HyperOS” operētājsistēma un “Snapdragon 7s Gen 2” procesors. Savukārt kino cienīgu saturu ļaus izbaudīt “Dolby Vision” un “Dolby Atmos” tehnoloģijas.

    Arī “POCO Pad” saglabāta vienkāršība dizainā un lietošanā, pieturoties lielākoties pie tiem pašiem materiāliem. Ierīce sver 571 gramu, tās izmēri ir 280 mm x 181,85 mm x 7,52 mm. Planšetdators aprīkots ar 12,1 collu LCD ekrānu ar atsvaidzi līdz 120 Hz un 2,5k izšķirtspēju. Tas ļauj krietni izcelt katru detaļu un padara to kristāldzidru. Efektu pastiprina arī ekrāna spilgtums, kas sasniedz 600 nitus.

    Īpaši jāizceļ baterijas segments. Ierīces baterijas ietilpība sasniedz 10000 mAh, kas ļauj, piemēram, 16h no vietas skatīties video internetā vai 18h darboties lasīšanas režīmā. Tāpat baterija atbalsta ātro 33W uzlādi. Gan priekšā, gan aizmugurē iestrādātas 8 MP kameras.

    “POCO Pad” planšetdators pieejams ar dažādām atmiņas ietilpības versijām – sākot no 8 + 256 GB līdz pat 1,5 TB, kas ļauj saglabāt milzīgu apjomu digitālā satura. Ierīces cena būs 329 ASV dolāri.

    Atkarībā no vēlmēm un vajadzībām planšetdatoram var piepirkt klāt dažādus aksesuārus. Piemēram, “POCO Smart Pen” irbuli, kas maksā 59 USD. Tas ar vienu uzlādi darbojas 12h un ļaus ar mākslīgā intelekta palīdzību uzgleznot meistardarbus. Savukārt drukātājiem noderīga varētu būt “POCO” pirmā izstrādātā klaviatūra, kuras cena ir 79 dolāri.

    Kas tev vislabāk patīka no “POCO” jaunumiem? Vai Tavā īpašumā jau ir kāda šī zīmola ierīce?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    15 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Wow
    23.05.2024 23:39

    Ģimenē ir POCO x3 pro, nekādu sūdzību, pirktu vēl. Tas gan ir vienīgais android ģimenē. Padam visai draudzīga cena.

    Biteme
    24.05.2024 09:15

    F6 Pro kameras gan nepārsteidz. Vecais labais useless 8mpix UWA, pat Motorola pirms pāris gadiem izmēģināja 50mpix UWA. Saprotams, ne jau pikseļos tur atšķirība, bet pavisam cita kamera.

    Tāpat jau ir bijuši 144Hz ekrāni….nē, Poco nav nekādas vainas, kārtīgs darba zirdziņš (spriežot pēc M5 kas ir ģimenē).

    Ivis
    24.05.2024 10:19

    “Žurnalistika ir viena no tām jomām” spēcīgi teikts, bet nu lai būtu :)

    Guntars K
    24.05.2024 18:30

    Man ar ģimenē 2gb. X3 Pro. Un 1 gab. F5 Pro. Visi apmierināti. Pats no x3 labprāt pārkāptu uz F6 Pro, bet izskatās ir izravējuši bezvadu uzlādi. Ja tā ir, tad uz ko ražotājs vispār cer? Būs jāņem F5 Pro.

    Profs
    24.05.2024 19:15

    Tiku līdz sadaļai “Xiaomi” un skaidrs, ka kārtējais nederīgais mēsls saražots – jau frāze vien Xiaomi ir tik toksiska un neviens ar galvu domājošs cilvēks nepirks šodien nevienu produktu, kur ir Xiaomi iesaiste.

    Un man liekas uz to norāda arī apraksts – pietiekami garš raksts un beigās nevienas pašas bildes no pasākuma vai bildes ar iekārtu – tikai mārketinga materiāli:) Bet nu jāpiekrīt, ka laikam būt par žurnālistu nav slikti, ja var aizbraukt pa brīvo uz Dubai atpūsties, ups – stradāt:)

    Guntars K
    26.05.2024 00:01
    Reply to  Profs

    Ieraudzīji veikalā un uzreiz mēsls? Cik paredzami, kad mēsls izsaka viedokli. :D Acīmredzami neesi lietojis nevienu no Xiaomi,bet viedoklis ir. :D
    Man ir n-tie Xiaomi un neesmu ne par vienu sūdzējies. Kvalitāte nav augstākā, bet galvas tiesu augstāka par 90% devaisu un bez nepamatoti overpraisotas cenas.

    Profs
    26.05.2024 10:04
    Reply to  Guntars K

    kā reizi esmu lietojis xiaomi – ja par dzelžiem pretenziju nebija, tad tieši softs bija briesmīgs – katrs otrais pieprasījums uz kādu Ķīnas serveri, ar daudz lagiem, kas vienam verķim beigās beidzās, ka pēc kārtējā soft updata ierīce palika par ķieģeli, jo parādījās uzraksts, ka nav paredzēts Eiropas tirgum, lai gan bija pirkts oficiāli.

    Arī Profs
    26.05.2024 18:26
    Reply to  Profs

    Piekrītu! Labāk, lai katrs otrais pieprasījums iet uz ASV, kur drošāk. Ar mierīgu sirdi var dzīvot, zinot, ka NSA parūpēsies par mūsu drošību un pasargās no komunistiem. ASV tomēr ir labākā valsts pasaulē un nekad neizspiego citas valstis un neuzspiež savu ietekmi uz citām valstīm.

    Nexuss
    26.05.2024 10:51

    Cik cena Poco f6 pro max komplektācijā 1 tb/18 gb ?

    KaliLinuxUser
    26.05.2024 11:13

    Pada cena draudzīga, bet mājas lietotājam nevajag pirk Android padus. Vienkārši nevajag un viss. Ipads ir way to go. Profesionāli, ja specifiskas aplikācijas vai organizācijā pierasts pie Android, tad vēl jā. Bet ne home userim.

    Arī Profs
    26.05.2024 18:32
    Reply to  KaliLinuxUser

    Diezgan novecojis uzskats. Home useris pamatā lieto planšeti tikai satura paterēšanai un par bāzes iPad cenu var nopirkt planšeti uz Android ar labāku ekrānu, lielāku iebūvēto atmiņu un labāku audio kvalitāti

    KaliLinuxUser
    27.05.2024 13:34
    Reply to  Arī Profs

    Pats jau iedevi atbildi. Satura patērēšanai lielāka iebūvētā atmiņa ir mazsvarīga. To pamatā patērē no interneta. Arī iebūvētais audio ne, jo,gandrīz visi lieto auztiņas. Apgalvojums par labāku ekrānu ir diskutabls. Toties patērētājs iegūst iekārtu, kura just works un pie tam 2x ilgāk kā Android planšetes.

    Arī Profs
    27.05.2024 15:03
    Reply to  KaliLinuxUser

    Vidēji statistikajam home userim ir arī bērni un tiem patīk spēlēt spēles un iPad bāzes 64gb būs pārāk maz. AuZtiņas uz planšetes lieto tikai tie, kuri pa kluso skatās xxx. Tas, ka iPads kalpo ilgāk par Android planšetēm ir mīts. Vienīgais iPad pluss ir ilgāki atjauninājumi nekā planšetēm uz Android 500€ cenu kategorijā, bet tie nav būtiski home useriem, par tiem, lai uztraucās paranojiķi. Pat 1000€ kategorijā iPads ir meh, kuram vēl aizvien nav aizsardzības pret mitrumu kamēr ar Galaxy Tab s9 ultra vari sēdēt baseinā

    Last edited 20 days ago by Arī Profs
    Vilnis
    27.05.2024 11:23

    Nu pie mums gan tadas cenas neredzet.Saskrūves ne pa jokam.Ar garantiju.

    Reklāma