Web Analytics
More
    Reklāma

    POCO X5 apskats – budžetnieks iekaro vidējo klasi

    POCO X5 ar budžeta klases piedāvājumu prasa vidējās klases cenu. Ja simpātisks korpuss, lielisks ekrāns un izcils akumulators ir prioritātes, bet buksējošai saskarnei un švakām kamerām var pievērt acis, tad X5 būs labs pirkums. Ja ne, tad gads vēl tikai sācies un no POCO mēs vēl redzēsim citus interesantākus produktus.

    Jaunākie raksti

    Protams, ka laikā, kad dažādas dižķibeles izraisījušas ievērojamu inflāciju, pukstēt par cenu pieaugumu varbūt arī nebūtu korekti. Tomēr fakta konstatācija ir šāda – to, ko pagājušajā gadā varējām nopirkt budžeta klasē, šogad piedāvā vidējā klasē. Šāds piemērs ir arī POCO X5. Proti, POCO X5 ir rebrendots Redmi Note 12. Vienīgā atšķirība ir cits, bet līdzvērtīgs procesors. Tātad X5 būtu jābūt turpinātājam Redmi Note 11, kas pagājušajā gadā sevi pieteica, kā dzelžu džekpotu budžeta klasē. Pie vainas ir cena, kas šogad ir 289 eiro 6/128 GB versijai un 329 eiro 8/256 GB versijai. Tā ir tikai 20 eiro atšķirība no POCO X5 Pro modeļa lētākās versijas, kas X5 nedod pārlieku konkurētspējīgu startu. Ar ko tie atšķiras? Pro versija tikusi pie smalkāka dizaina, labākiem skaļruņiem, ātrākas uzlādes, krietni jaudīgākas veiktspējas, jaunākas MIUI versijas un labākām kamerām. X5 atspēlējas vien ar atmiņas ietilpību, kas prasītajā cenā ir ļoti dāsna. Nepārprotiet mani, POCO X5 ir gana daudz kvalitāšu, ko piedāvāt, vienkārši vidējā klasē ir jau citi spēles noteikumi, kā budžeta klasē. Tad nu palūkosim, kā X5 iet starp lielajiem puišiem.

    POCO X5 / POCO X5 Pro

    POCO X5 tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 12, MIUI 13
    • Ekrāns: 6.67 collu Super AMOLED, 1080 x 2400, 20:9 malu attiecība, ap 395 ppi, 107.4 cm2, ap 85.0% ekrāna un korpusa attiecība, 120Hz ātrā atsvaidze, 1200 nitu maksimālais spilgtums, Corning Gorilla Glass 3 aizsargstikls
    • Procesors: Qualcomm Snapdragon 695 5G (6 nm), astoņi kodoli: 2×2.2 GHz Kryo 660 Gold & 6×1.7 GHz Kryo 660 Silver, Adreno 619 video apakšsistēma
    • RAM: 6/8* GB
    • Atmiņa: 128/256* GB, microSDXC atmiņu karšu atbalsts, UFS 2.2
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Bluetooth 5.1 (A2DP, LE), NFC, USB Type-C 2.0, 3.5 mm austiņu ligzda, 3G/4G/5G
    • Pozicionēšana: GPS, GLONASS
    • Papildu: pirkstu nospiedumu lasītājs sānā, žiroskops, kompass, IP53 putekļu un mitruma aizsardzība, infrasarkanais raidītājs, FM radio
    • Kameras: aizmugurē: 48 MP, f/1.8, PDAF galvenā kamera; 8 MP, f/2.2 ultra platleņķa kamera; 2 MP, f/2.4 makro kamera; HDR; 2x LED zibspuldze; 1080p@30fps video. Priekšā 13 MP, f/2.5 pašiņu kamera, HDR, 1080p@30fps video
    • Izmēri un svars: 165.9 x 76.2 x 8 mm, 188 g
    • Akumulators: Li-Po 5000 mAh, 33W ātrā vada uzlāde, lādētājs komplektā
    • Cena: 289 eiro (6/128 GB), 329* eiro (8/256 GB)

    *testa ierīcei

    Reklāma

    Skatam un taustei tīkams dizains

    Man vienmēr paticis, ka POCO nekautrējas izmantot spilgtas krāsas un visai pamanāmus dizaina elementus. POCO X5 nav izņēmums. Tikai krāsas vairs nav tik kliedzošas, kā agrāk. Testa ierīci saņēmām zilajā noformējumā, kas cenšas imitēt matētu stiklu. Tauste uzreiz šo noziegumu atmasko un vienīgais korpusā izmantotais premium materiāls ir priekšas Corning Gorilla Glass 3 aizsargstikls, ko ražotājs pārvilcis ar aizsargplēvi. Prasītajā cenā arī neko vairāk negaidīju, turklāt plastmasa ir krietni izturīgāka par stiklu. Labā ziņa, ka aizmugure nav slidena, sliktā ziņa, ka par spīti matējumam, tā vāc pirkstu nospiedumus. Tomēr estētiski aizmugure kļuvusi elegantāka, par priekšgājējiem. Kameru sala ir visai izbīdīta, bet tā turpina POCO X5 Pro eleganto dizaina valodu. Aizmugurē izvietots pamatīgs POCO logo, lai visi redz, kas ir jaunais budžeta un vidējās klases karalis.

    Neskatoties uz to, ka 6.67 collu ekrānu par kompaktu nenosauksi, X5 ir labi līdzsvarots svars, tādēļ to rokā noturēt ir ērti. Tālruņa rāmis veidots no matētas plastmasas, ar aizmuguri tas saplūst nemanāmi, bet priekšu gan šķir jūtama grope. Ja lieto komplektā iekļauto silikona maciņu, gropi nejūt. Rāmja labā puse tikusi pie ērtiem taustiņiem, bet kreisā puse pie karšu atvilktnēm. Apakšā ir skaļrunis, USB ligzda un mikrofons, bet augšā izvietots otrs mikrofons, infrasarkanais raidītājs un 3.5 mm austiņu ligzda.

    Kopumā dizains ir gan taustei, gan skatam ļoti tīkams. Vēl patīkamāku to padara IP53 šļakstu aizsardzība, ko ražotājs godprātīgi piešķir pat budžeta klasē.

    Ekrānam nav ne vainas

    Vai jūs cerējāt vidējās klases apakšgalā redzēt kaut kādu IPS ekrānu? POCO šajā departamentā nav pieļāvis nevienu kompromisu, piedāvājot vienu no cenā labākajiem AMOLED ekrāniem. Tā izšķirtspēja ir pietiekama un 395 pikseļi uz kvadrātcollu nodrošinās pietiekami asu attēlu, lai pikseļi ar neapbruņotu aci nebūtu redzami. Pati matrica nodrošina kontrastainu attēlu, kas var sasniegt cienījamu 1200 nitu maksimālo spilgtumu. Cilvēku valodā runājot, to varēs saskatīt arī spilgtā saulē. Skata leņķi ir labi un krāsas korekti kalibrētas. Tomēr, ja salīdzina ar POCO X5 Pro, var redzēt, ka baltie toņi ir nedaudz pelēcīgāki. 120Hz atsvaidze ir ātrāka par iepriekšējām paaudzēm, tomēr ne vienmēr tā savu darbu padara korekti. Tiesa gan, tas adresējams programmatūras virzienā.

    Pati programmatūra ir pilna ar pielāgojumiem. Var kontrolēt krāsas, atsvaidzi un niansēti pielāgot vienmēr ieslēgto ekrānu. Kopumā ekrāns ir POCO X5 viena no kvalitatīvākajām rotām, tomēr jāatgādina, ka vidējā klasē nākas konkurēt ar vēl spilgtākiem, ātrākiem un smalkākas izšķirtspējas ekrāniem, tādēļ šoreiz nedaudz zemāks vērtējums, kā, ja X5 ietilptu budžeta klasē, kur tam pienāktos teju izcils vērtējums.

    Ierasti uzticama atbloķēšana

    Šeit viss, kā vienmēr garlaicīgi (labā nozīmē). Ir gan zibenīga atbloķēšana ar seju, gan uzticams pirkstu nospiedumu lasītājs. Atbloķēšana ar seju uzticēta pašiņu kamerai, tādēļ nav biometriski droša, ir atkarīga no apkārtējā apgaismojuma un nestrādās ar banku aplikācijām. Toties pirkstu nospiedumu lasītājs ir ātrs, ērts un drošs. Šis ir tas gadījums, kad vecāka tehnoloģija izgriež pogas smalkajiem, zem ekrāna novietotajiem lasītājiem. Jā, esmu dzirdējis par šādu novietojumu sūdzības no kreiļiem, tomēr labroči būs ļoti apmierināti.

    Ir vai nav stereo skaļruņi?

    Jau pierasts, ka POCO/Redmi viedtālruņos neskopojas ar labiem stereo skaļruņiem pat budžeta klasē. Stereo skaļruņu klātbūtni nodod viena skaļruņu reste rāmja apakšā un otra rāmja augšā. Šoreiz POCO X5 rāmja augšā skaļruni nav saņēmis. Toties tur nonākusi 3.5 mm austiņu ligzda. Tehniskā specifikācija par stereo skaļruņiem arī klusē. Uz ausi likās, ka apskaņošanā piedalās arī auss skaļrunis, bet tā izdvestā čiepstēšana ir tik, klusa, ka to par stereo nenosauksi. Katrā gadījumā, tā ir vilšanās, jo pie šīs ērtības bija jau pierasts pat lētākos viedtālruņos. Apakšas skaļrunis ir pietiekami skaļš, lai nepalaistu garām paziņojumus un zvana signālu, bet multimediju baudīšana nebūs X5 stiprā puse.

    Spīdošs akumulators

    POCO X5 aprīkots ar 5000 mAh akumulatoru, kam velkas līdzi budžeta klases paradokss – ja nav, kas noslogo akumulatoru, tad darbība ir lieliska. POCO X5 mierīgi spēj darboties divas dienas. Ne dienu man neizdevās akumulatoru nosēdināt zemāk par 50%, kas ir izcils rezultāts. Pa nakti POCO X5 akumulators iztērēja vien 4%. Jāuzteic arī dāsnā komplektācija, kur bez paša tālruņa būs arī silikona maciņš un 33W lādētājs. Konkrētais rekordus neuzstāda, bet vienalga izgriež pogas dārgākajiem Samsung Galaxy A53 5G, Google Pixel 6a un Sony Xperia 10 IV. Te gan jāatceras, ka tikai 20 eiro dārgākajam POCO X5 Pro komplektā iekļauts uz pusi ātrāks 67W lādētājs. Katrā gadījumā, teicams rezultāts.

    Pagājušā gada vidējās klases veiktspēja

    POCO X5 darbina Qualcomm Snapdragon 695, kas ieviesis arī 5G atbalstu. Man gan tas nešķiet nozīmīgs parametrs, bet, lai nu būtu. Patiesībā, šis ir tas pats procesors, ko izmanto tādi pagājušā gada veikumi, kā POCO X4 Pro 5G un Sony Xperia 10 IV. lai gan tas izklausās labi, ikdienā gan vērojamas aiztures. Buksēšana vērojama arī, spēlējot spēles. Te noteikti nepalīdz smagnējā MIUI saskarne, par ko papukstēšu nākamajā sadaļā. Jau atkal jāteic, ka šī procesora sniegums budžeta klasē izskatītos pat ļoti labi, bet, cenai iekāpjot vidējā klasē, var just čipkopas sirmos matus. Katrā gadījumā, šī noteikti nebūs plūstošākā un spēlēm piemērotākā pieredze.

    Papukstēju, pietiek! Tagad par veiktspējas labo pusi. Testa ierīci saņēmu ar 8 GB RAM un 256 GB iekšējo atmiņu. Tas gan ir cenai ļoti dāsns piedāvājums. Protams, pieejama arī 6/128 GB versija, bet tā ļaus ietaupīt vien 40 eiro. Neskopojies, šie iespējams būs visprātīgāk ieguldītie 40 eiro, kas dubulto atmiņu un palielina RAM. Par to runājot, arī šoreiz POCO piemet klāt virtuālus 3 GB no iekšējās atmiņas. Es gan neatradu, kā šo iespēju atslēgt, bet 256 GB versijai tas arī nebūs vajadzīgs.

    MIUI 13 uz Android 12

    Žēl protams redzēt šī gada ierīcē pagājušā gada Android un MIUI versijas. No otras puses, MIUI 13 jau gana ilgi pabijis šajā saulē, lai izgludinātu negludumus. Diemžēl, arī šoreiz jāķeras klāt manis izvirzītajai konspirācijai – jo dārgāks viedtālrunis, jo jaudīgāka veiktspēja, jo sakarīgāk MIUI uzvedas. POCO X5 gadījumā manāmas dažādas aiztures, kas norāda, ka smagā saskarne veiktspējai nav viegli sagremojams kumoss. Saskarne ir apjomīga, pilna ar liekprogrammām un dažiem kaitinošiem sīkumiem, ko MIUI spītīgi nerisina jau gadiem.

    Sākšu ar kaitinošo. Ja agrāk reklāmas MIUI uzglūnēja teju katrai darbībai, tad tagad tās vairs nav tik uzkrītošas. Tas protams priecē. Tomēr tās kompensētas ar milzīgu reklāmu lietotņu varzu. Sešas instalētas spēles, lērums ar sociālajiem tīkliem un citas lietotnes būs jāierindo dzēšanas listē. Labā ziņa, ka dzēšanu pavada interesanta animācija. Vecā kaite ar paziņojumu neparādīšanos it kā ir apārstēta, bet ne līdz galam. RAM menedžments vēl aizvien retāk lietoto lietotņu paziņojumus nerāda. Toties rādās dažādi reklāmu paziņojumi ķīniešu valodā. Paziņojumu joslā mēdz nerādīties ikonas vai vecās nepazust. Nu baigais bardaks, ar ko citas saskarnes uzreiz jau tiek galā. Starp citu, MIUI lietotāji, lūdzu padalieties komentāros, vai es esmu vienīgais, kas uz MIUI nevar palaist Rīgas Satiksmes lietotni?

    Pēc noklusējuma paziņojumu bloks ir atdalīts no kontroles centra, bet ir iespējams izvēlēties arī apvienoto versiju. Te arī parādās MIUI spožums un posts – mikroskopiska līmeņa pielāgojumi. Tie ļauj personificēt saskarni katra vēlmēm, bet ir tālu no lakoniskas tīrības, kas atslogotu veiktspēju un lietotāju pieredzi.

    Man vēl aizvien šķiet, ka MIUI piedāvā vienu no funkcionālākajiem atvērto lietotņu logiem, kas uzreiz ļauj pārslēgties starp četrām lietotnēm. MIUI 13 ir pieejams noderīgs spēļu režīms. Pačukstēšu, ka MIUI 14 versijā tas ir vai nu pazudis, vai noslēpies tā, ka to nevarēju atrast X5 Pro modelī.

    Kad izpētīti niansētie iestatījumi un dotas vajadzīgās atļaujas, ir iespējams tikt arī pie video logrīka, kas ļauj, piemēram, YouTube atskaņot fonā ar izslēgtu ekrānu. Interesanti, ko Google par šo saka, jo YouTube tā ir maksas funkcija, ko MIUI apgājis un piedāvā par brīvu. Katrā gadījumā, šī pat varētu būt noderīga lieta lietotājiem.

    Labā ziņa, ka ar laiku MIUI apgūst lietotāja paradumus un sāk uzvesties prātīgāk. Nostrādā arī lietotāja pieradums. Tomēr, lai attaisnotu savu piekasību MIUI, gribu atgādināt par ražotāja mērķauditoriju – gados un sirdī jauni cilvēki. Būsiet pārsteigti, cik ātri pusaudži adaptējas arī pieaugušajiem šķietami neloģiskām saskarnēm. Tas nemaina faktu, ka labprāt redzētu uzlabojumus, ko MIUI spītīgi jau gadiem atsakās no lietotājiem uzklausīt.

    Kameras – jācer uz saulainām dienām

    No vienas puses, prieks, ka šoreiz nav iekļauts nejēdzīgais dziļuma sensoru apendicīts. No otras puses, es būtu priecīgs, ja ražotāji beigtu māžoties arī ar nelietojamām makro kamerām, bet tā vietā uzlabotu ultra platleņķa kameras sniegumu. Šoreiz kameru sniegums atbilst budžeta klasei. Jau atkal, jāatgādina par POCO X5 cenu, kas šoreiz ir stabili iekāpusi vidējā klasē.

    POCO X5 saņēmis:

    • 48 MP, f/1.8, PDAF galveno kameru
    • 8 MP, f/2.2 ultra platleņķa kameru
    • 2 MP, f/2.4 makro kameru
    • 13 MP, f/2.5 pašiņu kameru

    Aplikācija ir ātra un atsaucīga. Pārslēgšanās starp režīmiem ir plūstoša. Uzreiz gan var manīt, ka tā nepiedāvā kaudzi ar jautrajiem režīmiem, kā citi POCO viedtālruņi, bet te pie vainas varētu būt procesors. Kameras operē ar vidējās klases ierastajiem lielumiem – 0.6x, 1x optisko un līdz 10x digitālo palielinājumu.

    Visdrošāk tomēr paļauties uz 0.6x, 1x un saulainās dienās arī 2x lielumiem. Šoreiz jūtami atšķirīgs sniegums ir ultra platleņķa kamerai no galvenās kameras. Ultra platleņķim vērojama gan perspektīvas stiepšana, gan visai maz detaļu, gan švaks HDR un pat hromātiskā aberācija (violetīgi artefakti ap kontrastainām vietām). Galvenā kamera ar šo tiek veiksmīgāk galā. Ir krietni vairāk detaļu un dabiskāks baltā balanss, kas neliek baltajiem toņiem izskatīties pelēcīgi vai violetīgi, kā ultra platleņķa kamerā. Šo kameru verdikts ir šāds – jāgaida saulainas dienas, lai iegūtu, kaut cik ciešamu rezultātu.

    Par sniegumu sliktā gaismā vispār negribas runāt. Bildes ir gandrīz neizmantojamas. Jāņem arī vērā, ka ultra platleņķa kamerai nav pieejams nakts režīms, kas vismaz atgūtu pāris detaļu. Bez tā fokuss nespēj pieslēgties un neviens kadrs nesanāca ass. Domāju, ka esmu nospeķojis kameras, bet, pat notīrot, nekas nemainījās. Bēdīgi!

    Nakts režīms pieejams vien galvenajai kamerai un tās 2x digitālajam palielinājumam. Iesaku gan turēties pie 1x lieluma, jo palielinājumam jau atkal ir problēma ar asumu. 1x lielumam režīms palīdz atgūt detaļas un sakārto pārgaismotās vietas.

    Līdzīgā manierē strādā arī pašiņu kamera. Detaļu maz, ādas toņi dīvaini. Reizēm ar portreta režīmu var iegūt pat labākas pašbildes. Patīkami, ka izpludinājums ir maināms arī pēc attēla uzņemšanas. Tikai jārēķinās, ka objekts ne vienmēr tiks korekti izrēķināts.

    Un protams makro kamera. Ja gribat ciešamu rezultātu, izvēlieties ļoti labi apgaismotas telpas un mēģiniet precīzi notēmēt, jo auto fokusa nav. Nu grūti man attaisnot šādas kameras eksistenci, ja iznākums ir šāds.

    Kopumā, ja šis būtu budžeta klases piedāvājums, es sakostu zobus un pieņemtu kameru sniegumu cenas dēļ. Tomēr vidējā klasē šāds sniegums šķiet neiepriecinošs. Jācer uz saulainākām dienām un labāku rezultātu.

    Konkurence

    • Redmi Note 11 – ir pagājušā gada modelis, kam ir krietni zemāka cena, gandrīz tādi paši dzelži un pilnvērtīgi stereo skaļruņi. POCO X5 uzlabojumi ir labāks procesors ar 5G atbalstu un ātrākas atsvaidzes ekrāns. Spriediet paši, vai tie ir cenas lēcienu attaisnojoši ieguvumi.
    • Realme 9i – arī var atrast par zemāku cenu. Realme piedāvā prātīgāku saskarni, kas labāk salāgota ar veiktspēju, stereo skaļruņus un labāku kameru sniegumu. POCO atspēlējas ar AMOLED ekrānu un jaunāku procesoru ar 5G atbalstu.
    • POCO X4 Pro 5G – cena šur tur noslīdējusi jau līdz POCO 5X līmenim. Tos darbina vienādi procesori, bet X4 Pro ticis pie stereo skaļruņiem, labākām kamerām un krietni ātrākas uzlādes.
    • Samsung Galaxy A33 5G – nav pabijis pie mums uz testu, bet esmu ļoti labas atsauksmes dzirdējis. Tas piedāvā labāku kameru sniegumu ar optisko stabilizāciju un pilnvērtīgu IP67 ūdens noturību. POCO atspēlējas ar ātrāku ekrāna atsvaidzi un krietni dāsnāku komplektāciju.

    Nobeigumā – vai budžetnieks var iekarot vidējo klasi?

    Lai gan apskata laikā veltīju pāris neglaimojošus epitetus, POCO X5 ir arī labas kvalitātes, ko piedāvāt. Vienkārši šoreiz tam iegriež pozicionētā cena. Apskats būtu daudz pozitīvāks, ja X5 tiktu piedāvāts budžeta klasē. Tad es to pat varētu kronēt par šī gada iespējamo budžeta karali. Labā ziņa, ka POCO cenas mēdz visai ātri sarukt, tādēļ, ja POCO X5 pamanāt zem 250 eiro, tad ķeriet to, kā karstu pīrādziņu. Tomēr vidējā klasē tam neklājas viegli, galvenokārt, konkurences dēļ. Pagājušā gada modeļi jau sasnieguši tādu pašu cenu un piedāvā tādus pašus un pat pārākus labumus.

    POCO X5 piedāvā glītu, šļakstu drošu korpusu, lielisku ekrānu, dāsnu komplektāciju, izcilu akumulatoru un ļoti lielu iebūvētās atmiņas apjomu. Uz leju to pavelk stereo skaļruņu trūkums, vājais kameru sniegums un saskarne, kas jāpiejaucē. vai ar to pietiek, lai konkurētu vidējā klasē? Nu, palasiet konkurences sadaļu un padomājiet paši!

    Iepriecināja

    • Simpātisks, IP53 šļakstu drošs korpuss
    • Lielisks, spilgts, 120Hz ekrāns
    • Izcils akumulators
    • Dāsna komplektācija

    Neiepriecināja

    • MIUI vēl ir kur augt
    • Buksējoša ikdienas lietošana
    • Švaks kameru sniegums
    • Atdodiet atpakaļ stereo skaļruņus!
    POCO X5 ar budžeta klases piedāvājumu prasa vidējās klases cenu. Ja simpātisks korpuss, lielisks ekrāns un izcils akumulators ir prioritātes, bet buksējošai saskarnei un švakām kamerām var pievērt acis, tad X5 būs labs pirkums. Ja ne, tad gads vēl tikai sācies un no POCO mēs vēl redzēsim citus interesantākus produktus.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un uzbūve
    8
    Ekrāns
    8
    Programmatūra
    6
    Veiktspēja
    5
    Akumulators
    9
    Kameras
    5
    Cena
    5
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Guntars K
    08.02.2023 20:00

    Būtu ielikuši bezvadu uzlādi, uzreiz būtu preseilā paņēmis x5 Pro versiju. Cena ļoti smuka. Bet nav skaidrs, kādu auditoriju viņi grib piesaistīt, ja x3 īpašnieki ne uz x4 ne x5 neskatīsies.
    Parastais x5 vispār nav izskatīšanas vērts. 350k pret 500k benchos pret x3 Pro. Jājautā..wtf?

    grh
    09.02.2023 15:50

    Lasu un saprotu, ka šādu pat pensināram laikam nevar dāvināt. Kurš ir vienu lēto android ciklu izgājis un grib kaut ko labāku

    Biteme
    09.02.2023 16:58
    Reply to  grh

    Kas tad pensionāram šeit pietrūks?

    grh
    09.02.2023 17:18
    Reply to  Biteme

    Ja pat ritinot ekrānu, viss raustās un bilžu kvalitāte ir pašvaka, tad labāk piemetu naudu un nopērku mazlietotu Iphone 12 mini, kur viss works. Nu pēc tā vismaz šobrīd tas o’ž.
    Manuprāt jebkuram telefonam vismaz pirmo gadu vajadzētu strādāt bez raustīšanās un aizturēm. Manā gadījumā seniori jau ir apguvuši pamatus fotogrāfijai un telefona lietošanai. Attiecīgi vajag uzlabojumus.
    Un ja nu kādam nav saprotams – otrā līmeņa seniori nelieto vairs viedtālruni ar bailēm un tikai zvaniem. ir jau prasmes fotografēt,dalīties ar saturu, skatīties video, lasīt ziņas un t.t. Bieži vien var redzēt, ka seniors vairāk laika pavada telefonā nekā jaunietis :D

    Last edited 1 year ago by grh
    Biteme
    09.02.2023 18:06
    Reply to  grh

    Attēlu skrollējot, tam pietiek būt atpazīstamam, ne jau perfekti salasāmam. Viss kino uz tā balstās. Protams, ja vairāk pierasts pie mazbudžeta seriāliem, tad varbūt arī prasās ziepju operām raksturīgais plūdenums. Gaumes lieta, protams.

    Kad seniori iemācās fočējot telefonu turēt rāmi un nekustināt, pieskaroties “slēdža” pogai, tur notiek tādi uzlabojumi, kas pārsniedz dārgo telefonu uzlabojumus. Tā ir izplatīta kaite – tur ar vienu roku, ar otru burtiski uzsit, lai fočētu. Telefons lēkā, bildes miglainas pat pieņemamos apgaismojuma apstākļos.

    Vārdu sakot, vienmēr var attaisnot aifona pirkumu. Tas ir dabiski. Var pat kā reklāmā – pirkt, nemeklējot ieganstu.

    grh
    09.02.2023 22:24
    Reply to  Biteme

    Tev ir taisnība, bet piedod atvaino – ja pirms 4 gadiem pirkts 200e aparāts pat saulainā dienā nespēj radīt bildi, kur krāsas +- atbilst realitātei, tad tāds mēsls ir jāmet musarā. Un jau šobrīd tās budžeta trubas raustās pamatīgi.
    Gribas tomēr vecākiem dot nosacīti labāko un uzskatu, ka viņi ir pelnījuši izbaudīt normālu telefona darbību. Tam nav nepieciešams flagmanis, bet nu attiecīgi mocīties un lietot raustošu telefonu arī nav jēga.
    Iedomājies, ka seniore grib nofočēt uz palodzes esošos puķpodus un nosūtīt draudzenēm. Tagadējais Huawei ne tikai nemāk HDR, bet arī nemāk eksponēt normāli attēlu. Sajūt, ka ir pārākais kontrasts puķes istabas pusei pret logu (loģiski) un nemāk vairs ne nofokusēt, ne kaut kādu vidējo aritmētisko balansu izvilkt. Tur nekādas netrīcošas rokas nepalīdz. Tur vienkārši viss ir slikti kamerai.
    Es visticamāk skatīšos drīzāk kāda 2 gadus veca vidējās klases telefona virzienā. Lai gan tagad Iphone 11 var nopirkt pa 200e no labām rokām un priekš seniora – ”siem poco nav ko pretī likt.
    P.S. nav domāts kā aizvainojums.

    Biteme
    09.02.2023 22:54
    Reply to  grh

    Bilde pret logu ir klasika) Vislabāk tur strādā aizpildošais zibens, bet vairumam cilvēku (un automātisko kameru) loģika ir “o, daudz gaismas, tad jau zibspuldzi nevajag un to jau lieto tikai tumsā”. Var palielināt ekspozīciju – bet tam vairums cilvēku arī nebūs gatavi. Droši vien ir kādi preseti, kas palīdz automātikai pieņemt lēmumu un neapjukt.
    Lai veicās atrast labu risinājumu par saprātīgu cenu!

    esunes
    10.02.2023 12:10
    Reply to  grh

    Šis ir incanti.
    Vairākkārt esmu dzirdējis/ lasījis par iFōna lielisko bildēšanas prasmi.
    Uz ZSv trāpijos vienlaicīgi pabildēt ar personu, kurai ir jaunākais iFōns (nezinu, kurš, bet liela lāpsta). Man ir Pixelis 6. Abu aparātu bildes trāpījās vienā whatsupp chatā.
    Un secinājums:
    tās iFōna bildes patumšā vidē ir vienkārši DRAUSMĪGAS!!!!!! Egle neganti pāgaismota, spīdošās lietas diezgan izplūdušas, bērni stingri noēnoti…. Kas tas par sviestu!!!! Tik draņķīgas fotogrāfijas bija aizaizaizaizpērnajiem Samsungiem.
    Turpretī Pixelim viss precīzi, asi, nepārgaismots, nesaēnots. Man arvien vairāk liekas, ka iFōna fotojūsmiņi ir kautkādi āboļkompānijas apmaksāti jšumiņi, ne godīgi apskatnieki

    Reklāma
    POCO X5 ar budžeta klases piedāvājumu prasa vidējās klases cenu. Ja simpātisks korpuss, lielisks ekrāns un izcils akumulators ir prioritātes, bet buksējošai saskarnei un švakām kamerām var pievērt acis, tad X5 būs labs pirkums. Ja ne, tad gads vēl tikai sācies un no POCO mēs vēl redzēsim citus interesantākus produktus. POCO X5 apskats - budžetnieks iekaro vidējo klasi