Web Analytics
More
    Reklāma

    “IBM” sola līdz 2030. gadam pārstāt radīt siltumnīcefekta gāzu emisijas

    Jaunākie raksti

    Vēl viena lielā tehnoloģiju kompānija nākusi klajā ar mērķi līdz 2030. gadam pilnībā pārstāt radīt oglekļa emisijas. Līdztekus “Apple”, “Microsoft”, “Amazon” un citiem tehnoloģiju gigantiem arī “IBM” plāno līdz jaunajai desmitgadei vairs neradīt siltumnīcefekta gāzu emisijas.

    Līdz 2025. gadam “IBM” paredz samazināt siltumnīcefekta gāzu emisijas par 65%, salīdzinot ar 2010. gadā radīto emisiju apjomu. Turklāt arī līdz 2025. gadam plānots ar atjaunojamo enerģijas resursu palīdzību saražot 65% no biznesā nepieciešamās elektroenerģijas, līdz 2030. gadam tie jau būtu 90%.

    Reklāma

    “IBM” priekšsēdētājs un izpilddirektors Arvinds Krišna (Arvind Krishna) uzsver, ka cīņā pret klimata pārmaiņām vissvarīgākais ir faktiski samazināt emisijas. Viņš norāda, ka apņemšanās līdz 2030. gadam pilnībā pārstāt radīt kaitīgās emisijas esot drosmīgs solis no “IBM” puses, kas stiprina kompānijas ilgtermiņa līderību klimata jomā. Šajā ziņā uzņēmums iet roku rokā ar Parīzes klimata nolīgumā noteiktajiem mērķiem.

    Lai arī Krišna uzsver “IBM” līderību klimata jomā, vairākas lielās tehnoloģiju kompānijas šajā ziņā ir aizsteigušās priekšā. Piemēram, no “Amazon” izpilddirektora amata aizejošais Džefs Bezoss jau 2019. gadā paziņoja par kompānijas mērķi līdz 2040. gadam kļūt CO2 neitrālai. Savukārt pērn “Microsoft” un “Apple” pavēstīja, ka desmit gadus ātrāk jeb līdz 2030. gadam plāno sasniegt šo pašu mērķi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma