Web Analytics
More
    Reklāma

    Arī Microsoft apņemas līdz 2030. gadam no biznesa pilnībā izslēgt CO2

    Jaunākie raksti

    Drīz pēc tam, kad internetu pāršalca Apple paziņojums  līdz 2030. gadam kļūt par pilnībā neitrālu CO2 biznesu, ar līdzīgu vēsti dalījies vēl viens tehnoloģiju uzņēmums “Microsoft”. Arī šīs kompānijas plāni nākamo desmit gadu laikā attiecībā uz klimatu iezīmējas visai līdzīgi, apņemoties no sava biznesa 100% izskaust tik nevēlamo oglekļa dioksīdu.

    Tāpat kā Apple, arī Microsoft mērķi plāno sasniegt dažādos veidos, paredzot būtiskas izmaiņas sava biznesa segmentos. Jaunākajā Microsoft paziņojumā teikts, ka uzņēmums vēlas atjaunojamo enerģiju līdz 2025. gadam pilnībā ieviest datu centru darbības ikdienā. Tāpat kompānija plāno atteikties no ar dīzeļdegvielu darbināmajiem ģeneratoriem, kas kalpo kā rezerves enerģijas avots datu centros. Tā vietā apsvērts izmantot zema oglekļa satura kurināmo, piemēram, ūdeņradi.

    Kompānija ir sākusi darbu arī pie savu līdz šim radīto oglekļa emisiju aizvākšanas no planētas. Šogad vien Microsoft plāno atbrīvot Zemi no viena miljarda kilogramu CO2. Norādīts, ka šis process tiks veikts ar dabai draudzīgiem un tehnoloģijās balstītiem risinājumiem, kas ir arī zinātniski pārbaudīti.

    Oglekļa dioksīda samazinājumu Microsoft arī cenšas panākt, izveidojot apvienību  “Transform to Net Zero”. Tā apvieno nozares vadītājus ar mērķi radīt norādes un plānus par to, kā uzņēmumiem sasniegt CO2 neitralitāti.

    Jāsaka, ka gan Apple, gan Microsoft sev uzlikuši visai nopietnu mērķi kļūt CO2 neitrāliem. Atliek vien sekot līdzi, vai šodienas solītais un līdz šim paveiktais pēc desmit gadiem tik tiešām aizsniegsies līdz 100% tīram biznesam…vismaz oglekļa dioksīda ziņā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Rūdolfs Putniņš
    23.07.2020 12:49

    Vnk vajag ofisam samazināt O2 piegādi un CO2 problēma atrisināsies pati no sevis!

    23.07.2020 15:46

    Te vairāk ir runa, ka serveri, apkure, dzesēšana, ofisi neizmanto fosilo kurināmo un enerģiju iegūst no saules, ūdens, vēja. Tīri teorijā CO2 neitralitāti var panāk arī sastādot mežu, bet turpinot kurināt ar akmeņoglēm.

    Reklāma