Web Analytics
More
    Reklāma

    Porsche atsauc visus pasaulē pārdototos Taycan, lai novērstu bremžu defektu

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs Porsche izsludinājis atsaukumu visiem pasaulē pārdotajiem Taycan automobiļiem, lai novērstu iespējamu bremžu defektu. Ražotājs konstatējis, ka viena no priekšējām bremžu caurulēm var saplaisīt un pa to var noplūst bremžu šķidrums, tā rezultātā ietekmējot auto bremzēšanas spējas.

    Porsche visā pasaulē jau pamanījies pārdot apmēram 150 tūkstošus Taycan, bet ražotāja pārstāvji norāda, ka atsaukums paredzēts, lai ievērotu maksimālo iespējamo piesardzību.

    Ražotāja dati liecina, ka globāli šī problēma fiksēta apmēram 1% automašīnu, savukārt ASV šis īpatsvars ir augstāks – tur šis defekts fiksēts 5% gadījumu. Lai to novērstu, Porsche mainīs bremžu caurules, kuru dizains ir pārstrādāts. Ražotājs ziņo, ka tās ieviestas ražošanā no 13. maija, tāpēc, ja mašīna ir ražota pēdējo pāris mēnešu laikā, iespējams, defekts jau ir novērsts un uzstādītas jaunās detaļas.

    Remontdarbi tiek paveikti bez maksas un to izpildei nepieciešamas apmēram divas stundas. Pasaulē ir fiksēts viens negadījums, kas attiecināms tieši uz šo konkrēto defektu, savukārt ilgstošajā testu programmā Porsche nekādas problēmas bremzēm nenovēroja un izmaiņas veiktas piesardzības nolūkos.

    1000km brauciens ar Porsche Taycan 4S Cross Turismo elektroauto (video)

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Biteme
    28.06.2024 16:29

    Tas arī atšķir meistarus no pozerus – bīstamā situācijā nevis paļauties uz bremzēm un asistentiem, bet ja vajag, piebremzēt ar dzinēju, bet kopumā jēdzīgāka stratēģija ir piedot gāzi un izvairīties no potenciāli bīstamas stratēģijas. Ar bremzēšanu jau katrs muļķis var braukt, bet tad jautājums – vai muļķim vajag poršu?

    Alberts Kviesis
    28.06.2024 17:23

    “Ražotājs konstatējis, ka viena no priekšējām bremžu caurulēm var saplaisīt”
    – pēdējam vārdam spied Ctrl+Enter, lai ziņotu par kļūdu

    Elektriķis
    28.06.2024 17:53

    Žigulim bremžu šļūtenes “saplaisīja” visai ātri – atgriežamies pagātnē :)

    Robčiks
    28.06.2024 21:19

    Arī bagātie raud.

    Krotow
    30.06.2024 00:05
    Reply to  Robčiks

    Viņi vairs neraud, bet guļ kapos.

    Reklāma