Web Analytics
More
    Reklāma

    BMW 1. sērija nākotnē pārtaps par elektrisko modeli ar mērķi piesaistīt gados jaunākus pircējus

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs BMW pavisam nesen prezentēja jaunās paaudzes 1. sērijas hečbeku, tomēr kompānijai ir tālejošāki plāni šim modelim – 1. sērija pēc dažiem gadiem kļūs par elektrisku modeli, ražotājam to piedāvājot par zemāku cenu un cenšoties piesaistīt gados jaunākus pircējus.

    BMW 1. sērija pārtaps par i1 un būs tā saucamais “entry-level” modelis, tāpat dota zaļā gaisma arī i2 modelim, tiem abiem noformējot BMW elektroauto budžeta klases modeļu līniju. Tie jau ir izstrādes stadijā un nākotnē tiks pārdoti kopā ar parasto 1. un 2. sēriju, kas aprīkotas ar iekšdedzes dzinējiem.

    Šo modeļu mērķis ir piedāvāt lētākas BMW opcijas, kā arī piesaistīt gados jaunākus pircējus. Topošais i1 varētu būt gan hečbeka, gan sedana formā, bet i2 būs krosovers, turklāt tas uzskatāms par “idejisko pēcteci” BMW i3 modelim.

    BMW produktu direktors Bernds Kerbers intervijā Autocar izteicās, ka ražotājs vēlas veidot saikni ar jauno paaudzi. Viņš norāda, ka šie modeļi BMW varbūt ienesīs mazāku peļņu, taču tie pilda citus mērķus, proti, gados jaunaku pircēju piesaiste, kā arī BMW pozīciju stiprināšana atsevišķos tirgus. Ar to, visticamāk, domāti reģioni, kas ir ne tik maksātspējīgi un kur lielāku popularitāti iegūst lētākas mašīnas.

    Ja pašreiz aktuālie, nupat modernizētie 1. un 2. sērijas modeļi ražoti uz modernizētas FAAR platformas, tad elektriskie līdzinieki taps uz jaunās Neue Klasse platformas. Izskan ziņas, ka šai platformai ir divas modifikācijas, kas BMW ļauj ražot dažāda izmēra auto, piedāvājot gan priekšpiedziņu, gan aizmugurējo piedziņu, kā arī pilnpiedziņu. Sagaidāms, ka abi jaunie budžeta klases elektriskie modeļi pie pircējiem varētu nonākt ap 2027. un 2028. gadu.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma