Web Analytics
More
    Reklāma

    BMW atceļ 2 miljardus eiro vērtu akumulatoru pasūtījumu no Northvolt

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs BMW atcēlis elektroauto akumulatoru pasūtījumu no zviedru ražotāja Northwolt – pasūtījuma vērtība ir iespaidīgi 2 miljardi eiro. Lai arī skeptiķi skries teikt, ka tā ir norāde uz to, ka elektroauto netirgojas nemaz tik labi, šis nav tas gadījums.

    Northwolt nespēja izpildīt savas ilgtermiņa saistības pret BMW, kā to paredz 2020. gadā noslēgtais līgums starp kompānijām, ziņo vācu mediji. Rodoties šim iztrūkumam, vietu aizpildīs Samsung SDI, kas piegādās nepieciešamās elektroauto akumulatoru šūnas.

    BMW savā paziņojumā apstiprina šo informāciju, norādot, ka sadarbība ar Northvolt nav pārtraukta, taču mainīts fokuss – Northvolt fokusēsies uz to, lai izstrādātu jaunās paaudzes akumulatorus BMW vajadzībām.

    Izskan informācija, ka Northvolt ir problēmas ar ražošanas apjomu palielināšanu un kompānija atpaliekot no plānotā grafika vismaz divus gadus, turklāt savas darbības laikā tā saražojot pārāk daudz atkritumu. Northvolt gan uzsācis rūpnīcas būvniecību Vācijā un turpinās citi projekti, lai ražotājs spētu izpildīt savas saistības pret klientiem – līgumi ar Northvolt ir ne tikai BMW, bet daudziem citiem autoražotājiem, un to kopējā vērtība lēšama desmitos miljardu eiro.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma