Web Analytics
More
    Reklāma

    Fisker iesniedzis bankrota pieteikumu, klienti satraukti par nākotni

    Jaunākie raksti

    Finansiālu grūtību nomāktais elektroauto ražotājs Fisker iesniedzis bankrota pieteikumu, savukārt arvien biežāk pienāk ziņas par satrauktiem klientiem, kuri tagad īsti nezina, ko domāt – kas notiks ar mašīnām un to apkopi, dažādiem atjauninājumiem un vienkārši remontiem.

    Ja esam pavisam precīzi, Fisker iesniedza “Chapter 11” bankrota pieteikumu, kas ASV drīzāk traktējams kā reorganizācija tiesas pārraudzībā. Kompānijas pārstāvji izteikusies, ka tā turpina pārrunas ar dažādiem iespējamajiem investoriem un interese par Fisker ir, taču pagaidām nav skaidrības, vai tas ļaus noturēties virs ūdens kaut vai īstermiņā, nerunājot par stabilu ilgtermiņa darbību.

    Klienti tikmēr ir satraukti par savām mašīnām, kuru tirgus vērtība krīt straujāk nekā akmens no kraujas, turklāt nav saprotams, kur vērsties problēmu gadījumā. Kādai klientei mašīna vārda vistiešākajā nozīmē uzkārusies – auto pat nav atslēdzams, nemaz nerunājot par iedarbināšanu. Kliente centusies sazvanīt kompānijas pārstāvjus, taču ne līdz kādam jēgpilnam risinājumam nonākt nav izdevies.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Biteme
    23.06.2024 18:05

    medūzā ir raksts par Fisker nedienu vēsturi – pat nezināju, ka Fiskers ir nolaidis uz grunti arī savu iepriekšējo EV startapu. Tīri pamācošs stāsts, cik neveiksmīgs var būt ģimenes uzņēmums – ja inženieris mēģina izdarīt visu pats un paļaujas nevis uz biznesa veiksmīgajiem piemēriem, bet sievas padomiem.

    Name*
    23.06.2024 19:30
    Reply to  Biteme

    Tajā kompānijā bija arī viņu meita par mārketingu atbildīgā.

    P.s. Pirms pāris nedēļām tieši LV redzēju Fisker Karma un bija interesanti redzēt, ka otrā kompānija arī ar lielu varbūtību bankrotēs viņu paspārnē.

    Amber
    24.06.2024 11:50

    Interesanti, cik persona Latvijā, šī ziņa satrauc..

    Kursors.lv
    24.06.2024 20:20
    Reply to  Amber

    Mūsu zinātniskie aprēķini liecina, ka šī tēma Latvijā satrauc 12 cilvēkus.

    xs1
    25.06.2024 11:47
    Reply to  Amber

    Ja vienīgi tos, kas stokā sēž … pirms pašas bankrota procedūras neretums ir tuvu 100% īslaicīgs lēciens un tad čuššš … :)

    Reklāma