Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla iesūdz tiesā bijušo sadarbības partneri par tehnoloģisko noslēpumu zagšanu

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotājs Tesla iesūdzējis tiesā bijušo sadarbības partneri “Matthews International”, to apsūdzot tehnoloģisko noslēpumu zagšanā, proti, Tesla uzskata, ka nozagta informācija, kas saistīta ar akumulatoru ražošanu. Nu jau bijušais sadarbības partneris nodarbojas ar dažāda aprīkojuma un iekārtu piegādi.

    Gadu gaitā Tesla ir izveidojusies reputācija kā kompānijai, kas tiesā iesūdz savus bijušos sadarbības partnerus un šis nav pirmais tāda veida gadījums. Tesla iesniegusi savu prasību tiesā Kalifornijā, apsūdzot to tehnoloģisko noslēpumu zagšanā un nopludināšanā. “Matthews International” savā paziņojumā gan atbildējuši, ka tieši Tesla ir tā, kas cenšas zagt informāciju.

    Sadarbība sākās 2019. gadā, lai attīstītu un masveida ražošanā nogādātu Tesla izstrādāto akumulatoru ražošanas tehnoloģiju. Abi uzņēmumi arī noslēguši vienošanos par konfidencionalitāti, proti, “Matthews International” apņēmās neizpaust informāciju tālāk. Tesla tagad apgalvo, ka viņu sadarbības partneris pieteicis patentus, kas satur no Tesla aizgūtas tehnoloģijas, bet tālāk tas jau pārdots citiem klientiem, tostarp tiešajiem konkurentiem.

    Autoražotājs vēlas piedzīt zaudējumus un tie aplēsti 1 miljarda ASV dolaru apmērā. Apsūdzētā puse, protams, solījusies sevi aizstāvēt, norādot, ka Tesla prasība ir ļoti vispārīga un tajā trūkst konkrētības. Viņi uzskata, ka Tesla šo izmanto kā taktiku, lai ietekmētu “Matthews International” un negodīgi piekļūtu viņu intelektuālajam īpašumam.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    n0@$$
    19.06.2024 12:05

    Heiteris žurnaļuga nevar nomierināties :D Nesaprotu kāpēc tas vajadzīgs ,lai es komentētu ? Vairāk to nedarīšos ,jo tas Skuteļa uzstādījums apdirst Teslu , Masku un SpaceX. Nesaprotu tam jēgu Īslaicīgā popularitāte ? Atceraties, ka naids rada tikai naidu.

    Kursors.lv
    19.06.2024 12:37
    Reply to  n0@$$

    Čalīt, kur ir tava problēma? Vienmēr ar kaut ko esi neapmierināts. Taisi augšā pats savu blogu un raksti tur tikai pozitīvus rakstus par Masku.

    Reklāma