Web Analytics
More
    Reklāma

    Jauns MI rīks ļauj pārveidot dusmīgu klientu zvanus uz mierīgākiem

    Jaunākie raksti

    Visai noderīgu un interesantu mākslīgā intelekta risinājumu ir radījis uzņēmums SoftBank, lai uzlabotu darbu saviem zvanu centra darbiniekiem. Tas būs spējīgs padarīt dusmīgu klientu balsi un neapmierinātu toni nedaudz mierīgāku.

    Nav nekāds noslēpums, ka darbs ar klientiem un arī zvanu centros var būt stresa pilns, kur talkā var nākt MI. Balss pārveides risinājuma mērķis ir padarīt ienākošos klientu zvanus mierīgākus. Piemēram, tas būs spējīgs padarīt ļoti augstu sievietes balsi nedaudz zemāku, vai dusmīgu un zemu vīrieša balsi padarīt augstāku.

    Reklāma

    Tādējādi tiek panākts efekts, ka klienti klausules otrā galā izklausās mierīgāki. Tomēr tiek saglabātas bažas, ka mākslīgi pārveidojot balss toni, varētu nenolasīties īstā klienta problēma un emocijas. Uz to SoftBank risinājuma raditāji norāda, ka noteiktu dusmu un neapmierinātības līmenī joprojām varēs dzirdēt un saprast.

    Lai apmācību MI rīku, tika izmantoti desmit aktieri, kas ierakstīja vairāk nekā 100 frāzes, līdz ar to iegūstot vairāk nekā 10 000 vienības ar balss datiem. Šis varētu būt viens no reāliem MI risinājumiem, kas palīdz ikdienā, tomēr diezin vai tas spēs aizstāt dzīvu personu konsultāciju centra pusē. Šādu strīdu un nepatīkamu situāciju gadījumā, klients tieši sagaida saziņu ar cilvēku.

    AvotsAsahi
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Usinss
    17.06.2024 09:57

    Cmon, tiek mainīts mans viedoklis un emocijas? Kā uz šo skatās EU AI Act? Tur bija punkts par emociju monitoringu- AIZLIEGTS. Kur nu vēl mainīšanu.

    Sergejs
    17.06.2024 15:49
    Reply to  Usinss

    Var vienkāŗši šo dziesmu ieslēgt priekš operātora kad klients ar sūdzībām zvana, un viss vienmēr būs štokos. A tas ka klients dēļ kompānijas servisa vai produkta kvalitātes pa gaisu iet tā ir viņa problēma, pats vainīgs ka ir šo preci/pakalpojumu izvēlējies 😁
    https://www.youtube.com/watch?v=GP4yufDlwww

    MrDoc
    18.06.2024 00:34
    Reply to  Usinss

    Es uzskatu, ka izcils rīks, jo daudzi ļaudis vienkārši nespēj savaldīties un normāli nokomunicēt problēmu. Tas ir diezgan nožēlojami, ka nespēj kontrolēt emocijas

    Sergejs
    18.06.2024 11:04
    Reply to  MrDoc

    Ja? Un kā tas palīdzēs neapmierinātam klientam to problēmu nokomunicēt? Ar to ka atbildes un jautājumi no otra gala kļūs vēl stulbāki jo operātors dzird “viss baigi forši un jautri” tipa balsi un nenojauš ka klients jo tālāk jo vairāk uzvelkās uzskatot ka par viņu ņirgājās?

    MrDoc
    18.06.2024 18:14
    Reply to  Sergejs

    Tak ņem un izstāsti problēmu. Ja nesaprot, tad citā veidā. Ja vispār nesanāk, var pārtraukt būt klients. Kur problēma? Es nesaprotu kur ierakstās dusmas. Nevajadzētu jau šādu rīku, ja nebūtu primātu, kas nespēj savaldīties

    Flare
    17.06.2024 23:13

    Atcerējos frāzi no vecā Savādi gan Znaroka joku video par pīkstuļiem – ‘a ko tad mani nedzirdēs vispār?’ :D

    Reklāma