Web Analytics
More
    Reklāma

    Steam veiktajā aptaujā geimeri dod priekšroku 32 GB operatīvajai atmiņai savos datoros

    Jaunākie raksti

    Steam jaunākajos datos, kas savākti no datorspēļu entuziastiem, parādās iezīmēs par arvien biežāku 32 GB RAM izmantošanu. Iepriekšējā mēnesī nedaudz palielinājies 32 GB RAM izmantotāju skaits, vienlaikus kritusies 16 GB RAM izmantotāju daļa.

    Protams, vēl arvien vairums (47.08%) Steam lietotāju izmanto 16 GB RAM, bet 16 GB RAM lietotāju skaits nokrities par 1.18% pret aprīli. 32 GB RAM izmanto teju trešā daļa (28.72%) Steam izmantotāju, turklāt šis operatīvās atmiņas apjoms piedzīvojis 0.63% pieaugumu.

    ReklāmaAdvertisement

    Interesanti, ka nedaudz audzis 8 GB RAM izmantotāju skaits, bet te būtu jāvaino MacBook izmantotāji, kuri vēlas uzspēlēt kādu no divām vai trim Mac atbalstītājām spēlēm.

    Avots: Steam, RAM apjoms

    Interesanta ir arī operētājsistēmu statistika – nedaudz augusi Linux popularitāte, te gan, iespējams, talkā nākušas Steam Deck konsoles, kuru pamatā ir Linux.

    Avots: Steam, operētājsistēmas
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Pēča
    05.06.2024 11:13

    Diemzēl ar 16gb nu jau ir tā paknapi un nākamais solis-lēciens priekš geiminga ir lielais 32gb apjoms.

    Bet dažādu ražotāju, ietilpības un latentuma atmiņu jau neliksi, tā vismaz arī māca, ka tā nav labi darīt ja gribi labāko veiktspēju kam ir jāstrādā ‘dual channel’ modē. Viss ir jāliek ir pa pāriem un vienāds.

    Tad atliek tikai 8gb x4 kits vai 16gb x2 kits.

    Reklāma