Web Analytics
More
    Reklāma

    NIO aicina Eiropas Savienību nevērsties pret elektroauto kā politisku mērķi

    Jaunākie raksti

    Viens no šobrīd ietekmīgākajiem un lielākajiem Ķīnas elektroauto ražotājiem NIO aicinājis Eiropas Savienību nevērsties pret elektroauto kā pret politisku mērķi. Šādu aicinājumu izteicis kompānijas vadītājs Viljams Lī laikā, kad ES izskata iespējas būtiski palielināt importa tarifus Ķīnas elektroauto, savukārt pats NIO apstiprinājis plānus paplašināt savu pārstāvniecību Eiropā.

    Pēdējā pusgada laikā daudz esam rakstījuši par Eiropas Komisijas izmeklēšanu pret Ķīnu un tās autoražotājiem par negodīgu priekšrocību gūšanu, proti, Pekina ar dažādām nelegālām subsīdijām atbalsta vietējās kompānijas, kas šiem ražotājiem ļauj tirgot mašīnas par dempinga cenām. Sagaidāms, ka izmeklēšanas rezultāti tiks publiskoti jau šovasar, vienlaikus ziņojot arī par Eiropas atbildi uz ķīniešu centieniem pārpludināt Eiropu un Ziemeļameriku ar saviem ražojumiem.

    “Elektroauto ir svarīga sastāvdaļa, lai mēs pozitīvi ietekmētu vidi un tie nekādā gadījumā nebūtu izmantojami kā politiski mērķi,” saka Li. Kompānijas šefs neizslēdz iespēju izveidot savu rūpnīcu Eiropā, sadarbojoties ar kādu no vietējiem partneriem, taču, lai to darītu, NIO jāspēj pārdot vismaz 100 000 automašīnu gadā. Dati liecina, ka pērn viņiem izdevās pārdot 2404 auto visā Eiropā. Ražotājs nesen atklājis savu jauno “NIO House” salonu Amsterdamā, kas ir lielākais viņu šāda veida objekts Eiropā, ļaujot cilvēkiem iepazīties ar viņu piedāvāto produktu.

    Tāpat apjomu palielināšanā tiek liktas cerības uz jauno Onvo zīmolu, kas ir NIO budžeta klases zīmols. Pirmā modeļa L60 cena Ķīnā sākas no apmēram 30 500 ASV dolāriem, kompānijai to pozicionējot kā lētāku Tesla Model Y alternatīvu. Par cenām un ienākšanu Eiropā informācijas gan pagaidām vēl nav.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Riko
    03.06.2024 09:31

    :D kk dzirdēta frāze tikai elektro auto vietā Sports :) VISS IR POLITIKA.

    Reklāma