Web Analytics
More
    Reklāma

    “Starliner” saskaras ar kārtējām problēmām, un vairs nav skaidrs, kad notiks pirmā apkalpes misija

    Jaunākie raksti

    Maijā ziņu virsrakstos visai bieži parādījās “Boeing” kosmosa kuģa “Starliner” nosaukums, tiesa, ar ne visai pozitīvu pieskaņu. Maijā sākumā bija paredzēta pirmā “Starliner” apkalpes misija, kas tehnisku iemeslu dēļ tika atcelta. Pēc tam tika noteikti vairāki misijas norises datumi, ieskaitot pagājušo nedēļas nogali, taču arī tajos neizdevās sasniegt šo mērķi. Līdz ar to pagaidām nav noteikts jauns “Starliner” pirmās apkalpes misijas datums.

    “Starliner” primārais mērķis ir nogādāt NASA astronautus uz un no Starptautisko kosmosa staciju (SKS). Pagaidām šo uzdevumu vienīgais uzņemas “SpaceX” ar kosmosa kuģi “Dragon”. Taču, kad “Starliner” pierādīs savas spējas, arī šis kosmosa kuģis varēs pārvadāt NASA astronautus.

    ReklāmaAdvertisement

    “Starliner” galvenais izaicinājums šo vairāku mēnešu laikā ir veiksmīgi nogādāt kosmosa stacijā NASA astronautus Beriju Vilmoru un Sunitu Viljamsu, kur tie veiks dažādus eksperimentus un pēc nedēļas ar “Starliner” nolaidīsies uz Zemes, lai padalītos ar atklāto.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jānis
    27.05.2024 15:38

    Ko domāt par Marsu, ja joprojām līdz SKS netiekam….

    Dainis
    27.05.2024 18:48
    Reply to  Jānis

    Tiekam jau bez problēmām vairākas desmitgades, vnk problēma jaunajam tirgus spēlētājam

    n0@$$
    27.05.2024 18:54
    Reply to  Dainis

    SpaceX mierīgi lido ,kas tiešām ir jaunais spēlētājs. Boeing jaunais spēlētājs :D Tad Fords tikai vakar sāka ražot auto :D

    Reklāma