Web Analytics
More
    Reklāma

    Aktrise Skārleta Johansone apsūdzējusi “OpenAI” par viņas balss neatļautu izmantošanu

    Jaunākie raksti

    Nedēļas sākumā skandāls izveidojies starp uzņēmumu “OpenAI” un Skārletu Johansoni. Aktrise apsūdzējusi uzņēmumu viņas balss kopēšanā un izmantošanā vienā no “ChatGPT” balss asistentiem “Sky”. Tas noticis, neskatoties uz to, ka Johansone nebija atļāvusi savas balss izmantošanu “OpenAI” produktos. Aktrises paziņojums nācis dažas stundas pēc tam, kad “OpenAI” informēja, ka vairs neizmantos šo balsi “ChatGPT”, taču neatklāja iemeslu, kāpēc. 

    Aktrise savā paziņojumā atklājusi, ka pērn septembrī saņēmusi piedāvājumu no “OpenAI” vadītāja Sema Altmena ierunāt nupat izlaisto jaunāko “ChatGPT 4.o” sistēmu. Altmens esot uzskatījis, ka Johansones balss varētu palīdzēt pārvarēt plaisu starp tehnoloģiju uzņēmumiem un radošajiem profesionāļiem, kā arī norādījis, ka viņas balss esot nomierinoša. Taču Johansone pēc ilgām pārdomām personīgu iemeslu no šī piedāvājuma atteikusies. Tiesa, kad tika izlaists “ChatGPT 4.o”, aktrises draugi, ģimene un sabiedrība pamanījuši līdzību abās balsīs.

    ReklāmaAdvertisement

    Kad Johansone redzēja “OpenAI” jaunāko demonstrāciju, viņa esot bijusi šokēta, dusmīga un neesot ticējusi tam, ka Altmens savam balss asistentam izvēlējies tik līdzīgu balsi, kāda ir viņai. Johansone arī atklājusi, ka Altmens divas dienas pirms “ChatGPT 4.o” prezentācijas sazinājies ar viņas aģentu un lūdza aktrisei pārdomāt. Taču beigu beigās tāpat izlaida jauno modeli ar šo ļoti līdzīgo balsi.

    Tikmēr “OpenAI” savā paziņojumā uzsvēris, ka asistenta “Sky” balss nekad nav bijusi veidota, lai līdzinātos Skārletas Johansones balsij. Uzņēmums skaidro, ka vēl pirms jebkāda kontakta ar Johansoni nolīdzis balss aktieri. Taču, cienot aktrisi, “OpenAI” apturējis “Sky” balss izmantošanu savos produktos un atvainojies Johansonei par slikto komunikāciju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    azad
    22.05.2024 13:19

    Pret šo ir jācīnās un ar steigu! Parādās daudz video, kur itka slavenības reklamē kaut kādu appu kur var nopelnīt. Tik nopelnīt var ne cilvēks😄

    azad
    22.05.2024 13:20
    Reply to  azad

    Ātrāk sāks spiest šo un samaksās pārsimts citronus, miljadu kādu par šo, ātrāk beigsies šis.

    Profs
    22.05.2024 21:38
    Reply to  azad

    precizēsim – tā draza parādās facebook – citur nekur to neesmu redzējis. Un FB tas parādās, jo Meta no tā gūst ienākumus un ne mazus – izķert tos blēžus būtu ļoti viegli, bt negrib… Bet Skārletai Johansonei nu gan tā balss nav tik episka – mazliet izskatās pēc apzinātas PR kampaņas, lai nu visi ietu un skatītos to 4 versiju

    Skābene
    23.05.2024 08:42

    Vai tad uz balsi ir autortiesības? :)

    nedarata
    23.05.2024 16:28

    Viņa bija lieliska Titānikā!

    Biteme
    23.05.2024 17:07
    Reply to  nedarata

    Tā bija cita aktrise. Vinsleta.

    Reklāma