Web Analytics
More
    Reklāma

    AMD sasniedzis lielāko procesoru tirgus daļu pastāvēšanas vēsturē

    Jaunākie raksti

    Šī gada pirmais ceturksnis AMD nometnē iezīmējis pamatīgu sasniegumu – AMD galddatoru un serveru procesori sasnieguši augstākās tirgus daļas uzņēmuma vēsturē. Mercury Research pētījumā AMD x86 procesoru pārdošanas apjomi sasnieguši 23.9% no tirgus, iepriekšējā ceturksnī AMD bija 19.8% tirgus daļa.

    Vēl 2020. gadā AMD tirgus daļa bija knapi virs 10%, pēcāk gan Intel nedaudz atguva tirgu ar Meteor Lake procesoriem, bet pēc tam Intel nav labi veicies.

    Reklāma

    Protams, Intel pārākumu vēl arvien nevar noliegt, bet pēdējā laikā Intel pieļauj arvien vairāk kļūdu. Tiek pieļauts, ka Intel i9 stabilitātes problēmas Intel i9 stabilitātes problēmas radušās no sacensībām ar AMD. Intel pārvērtējuši savu procesoru spējas, nepalīdz arī sistēmplašu ražotāju optimistisms attiecībā uz Intel procesoru iespējām.

    Visai skaidri redzams, ka mūžīgās Intel problēmas varētu būt viens no lielākajiem AMD sabiedrotajiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    13.05.2024 11:41

    Bija laiks kad Intel x86 problēmas atklāja un atrisināja Compaq. Tā ka konkurence kā tāda ir laba. AMD vēl labākajās tradīcijās varētu uztaisīt ARM/RISC procesoru ar caurspīdīgu x86_64 instrukciju atbalstu lai iet viss.

    Last edited 1 month ago by Krotow
    Ervīns Ābele
    13.05.2024 19:28

    Pirms 2 gadiem savācu jaunu datoru uz i3 12000f,toreiz jau domāju par amd bet kaut ka samīzos jeb notupīju,vajadzēja Ryzen 5 5600g,noteikti būtu labāks bet par i3 arī neko sliktu nevaru pateikt.

    Profs
    13.05.2024 19:49

    ja gadā beigās Intel neizdos pročus uz 2nm plates bāzes, tad kritiens būs straujš un ātrs:) Jau šodien ARM būtiski iekabina Intel – ja pirms 7-10 gadiem ARM bija problēmas ar veiktspēju, tad nu jau sen ARM proči ir pietiekami jaudīgi, ka parasts cilvis vairs to nespēj noslogot.

    Reklāma