Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple iPhone 15 Pro Max ir gada pirmā ceturkšņa pārdotākais viedtālrunis

    Jaunākie raksti

    Apkopojot pirmā ceturkšņa viedtālruņu pārdošanas apjomus, zināms, ka tieši dārgākais Apple iPhone 15 Pro Max modelis ticis pārdots visvairāk.

    Lielā iPhone tirgus daļā šī gada pirmajos mēnešos bijuši 4.4%. Salīdzinājumam ar šo pašu periodu iepriekš, tā ir nedaudz samazinājusies, jo 2023. gada pirmajā ceturksnī topā gozējās iPhone 14 modelis ar 4.7%. Jā, gadu iepriekš populārāks tomēr bija klasiskais iPhone, ne Pro sērijas.

    Reklāma


    Izskatās, ka pateicos tehniskās specifikācijas atšķirībām, Apple izdodas pietiekami labi pozicionēt tieši dārgākos modeļus. Tikmēr pārdotākais Android tālrunis ar 1.9% tirgus daļu ir bijis Samsung Galaxy S24 Ultra. Arī Android ekosistēmā vispopulārākais ir tieši premium segmenat modelis, jo ar 1.5% seko viens no budžeta klases modeļiem Galaxy A15 5G.

    Galaxy S24 modelis kopā ar iPhone 14 pārdotāko modeļu sarakstā dala 4. un 5. vietu, jo pirmo trijnieku aizņem Apple iPhone jaunākie modeļi. Šī gada pirmais ceturksnis ir pārsteidzis arī ar to, ka desmit populārākie modeļi aizņem 22.4% no visa viedtālruņu tirgus. Tajā dominē vienīgi Apple un Samsung zīmoli. Tāpat savā ziņā ir pārsteigums, ka globāli lūkojoties cilvēki dod priekšu pietiekami dārgiem premium klases modeļiem.

    Avots: Counterpoint Research
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma