Web Analytics
More
    Reklāma

    BMW benzīna modeļu apzīmēšanai vairs nelietos “i”, tas paliek elektroauto

    Foto: BMW Blog

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotāja BMW pārstāvji apstiprinājuši, ka turpmāk burts “i” vairs netiks izmantots, lai apzīmētu viņu mašīnas ar benzīna dzinējiem. Tagad “i” burts atdots BMW elektriskajiem modeļiem, savukārt benzīna automašīnām nekāda sava papildus apzīmējuma nebūs.

    Tradicionāli un daudzus gadus BMW nosaukumi bija nemainīgi un saprotami, ļaujot atšķirt mašīnas sēriju, dzinēja tilpumu un degvielas veidu. Piemēram, “320i” mums pasaka, ka tā ir 3. sērija ar 2.0 litru benzīna dzinēju, savukārt dīzeļiem beigās bija “d” burts. Vienkārši, pierasti, saprotami. Nu jau kādu laiku šī sistēma nestrādā, jo, piemēram, aktuālais “330i” izmanto 2 litru benzīna dzinēju. Tātad, turpmāk benzīna versija šajos konkrētajos piemēros būs “320” vai “330”, savukārt dīzeļiem saglabāsies “d” apzīmējums, piemēram, “320d”.

    BMW vecākais viceprezidents Berndts Kerbers, atbildot uz BMWBlog jautājumiem pauda, ka “i” saglabāsies BMW modeļu nosaukumos, taču turpmāk tas būs saistīts tikai ar elektriskajiem modeļiem, piemēram, i4, i5, iX1 un tā tālāk.

    BMW nav vienīgais autoražotājs, kurš mazliet maldās modeļu nosaukumos, turpinoties elektrifikācijas procesam. Zināma taustīšanās notiek arī viņu konkurentu Mercedes birojos, arī viņiem pamazām atsakoties no “EQ” apzīmējuma, kas tiek izmantots aktuālo elektrisko modeļu apzīmēšanai.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma