Web Analytics
More
    Reklāma

    Lenovo izlaidis savu seškājaino robotsuni, kas atgādina Boston Dynamics radīto Spot

    Jaunākie raksti

    Pirms četriem gadiem Lenovo izziņoja savu robotu Daystar, kas tagad riteņu vietā saņēmis sešas pārvietošanās kājas. Jaunā robotsuņa nosaukums ir Daystar Bot GS.

    Jaunais modelis ļoti līdzinās Boston Dynamics radītajam Spot robotam, bet lielākā atšķirība ir tā, ka Lenovo robots saņēmis vēl vienu kāju pāri. Tas atrodas robotsuņa vidusdaļā un ir vairāk izvērsts uz āru. Tā mērķis ir nodrošināt papildu līdzsvaru. Priekšējā daļā, ko varētu saukt par robota seju, atrodas trīs kameras vai dažādi sensori.

    Reklāma

    Papildu tam virs robota ķermeņa ir novietota kustīga detaļa, kas varētu sniegt papildu vizualizācijas iespējas. Daystar Bot GS saņēmis IP66 ūdensizturības novērtējumu. Papildu tam robotam būs iespējams pievienot speciālu roku, kas ļaus satvert dažādus objektus. Kā jau minēju pašā raksta ievadā, tad lielākā izmaiņa no priekšgājēja ir sešu kāju lietošana.

    Lenovo robotsunis tiks izmantots privātām un publiskā sektora vajadzībām, līdzīgi kā jau tas bijis ar Boston Dynamics Spot. Pagaidām gan nav pieejama precīza tehniskā informācija un iekārtas cena, jo tas ir pavīdējis vien dizaina balvas iF mājaslapā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    17.03.2024 16:07

    Izskatās pēc tipiski ķīniska risinājuma. Ja izolācijas lenta nedarbojas melnā cauruma aizvēršanai, lentas vienkārši ir par maz.

    KaliLinuxUser
    17.03.2024 17:10

    Šitas varētu būt labs mājas sargs – nevankšķ, neplēš un negrauž ko nevajag, nepietaisa paklāju vai zālienu.

    Krotow
    17.03.2024 21:21
    Reply to  KaliLinuxUser

    Pietiekami ambiciozi laupītāji šo lūzni vnk iznīcinās.

    Reklāma