Web Analytics
More
    Reklāma

    Pompejus apsargā Boston Dynamics robotsuns Spot

    Jaunākie raksti

    Visai noderīgu un interesantu pielietojumu ir atradis Boston Dynamics radītais robotsuns Spot, kas tagad apsargā Pompeji pilsētu, kā arī ievāc nozīmīgu informāciju par palikušajām drupām.

    Šis noteikti ir viens no labākajiem piemēriem Boston Dynamics robotu izmantošanai, jo Spot ir radīts, lai piekļūtu vietām, kuras cilvēkam nav tik drošas, kā arī ar dažādu sensoru palīdzību ievākt dažādus datus. Attiecīgajā gadījumā tas tiek izmantots, lai patrulētu Pompeji drupu teritorijā, meklējot dažādus nelegālos ceļus, pa kuriem pārvietojas relikviju mednieki. Tāpat šajā laikā Spot ar 3D sensoru palīdzību spēj noskenēt visu apkārt esošo, tādējādi ļaujot veidot ļoti precīzu Pompejus modeli. Nākotnē tas zinātniekiem ļaus attālināti analizēt šo vēstures relikviju.

    Reklāma

    Spot pārvietojas autonomi, kas nozīmē, ka tam ir ieprogrammēts ceļš, pa kuru kustēties. Vienīgi nav minēts, cik ilgi tas darbojas, jo iepriekš esmu dzirdējis, ka robots ar vienu uzlādi spēj darboties pusotru stundu, kas nav pārāk ilgs laiks. Īpaši ņemot vērā pastaigas naktī, kad tas ir aprīkots ar papildu lukturi. Protams, viens no ieguvumiem ir robotsuņa spēja pārvietoties pa tranšejām vai vietām, kur arheologi nevar droši veikt izpēti, un šis ir liels ieguvums tieši zinātnei. Tāpat jaunie modeļi ļaus novērot vai kādas no esošajām ekām un konstrukcijām laika gaitā nemaina savu struktūru, un varētu pēkšņi sabrukt.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    04.04.2022 14:14

    Kaut ko tādu būtu jāpalaiž arī netālu esošās Herkulanejas drupās (gāja bojā vienlaicīgi ar Pompejām). Tur vietējā municipalitāte un arheologi jau gadiem bļauj par relikviju mednieku sirošanu.

    bobis
    04.04.2022 20:45

    Ka uz tadam kajelem var pastaigat?

    Krotow
    04.04.2022 21:54
    Reply to  bobis

    Kā redzi – smuki staigā :)

    https://www.youtube.com/watch?v=YoxhVXp9cLE

    LAN
    05.04.2022 12:54
    Reply to  bobis

    Pat prototips spēja diezgan veiksmīgi turēties kājās un pārvarēt šķēršļus:
    https://youtu.be/mXI4WWhPn-U

    Reklāma