Web Analytics
More
    Reklāma

    Boston Dynamics roboti sniedz gadu mijas deju (video)

    Jaunākie raksti

    Īpašu sveicienu Ziemassvētkos un jaunajā 2021. gadā radījis uzņēmums Boston Dynamics, kas izveidojis video, kurā tā radītie roboti dejo dziesmas “Do You Love Me” pavadījumā, ko izpilda grupa “The Contours”.

    Lai arī vārdos tas neskan nekas īpašs, tad iesaku vienkārši noskatīties šo gandrīz trīs minūšu video, kurā acīmredzami ir parādītas augsta līmeņa tehniskās iespējas un sasniegumi tieši robotu nozarē. Tie kustās ļoti plūdeni, spēj palēkties, izpildīt dažādas kustības un kustēties sinhroni reizē ar citiem robotiem. Video ir izmantots, iespējams, vispopulārākais Boston Dynamics produkts – robotizētais suns Spot. Galvenos deju soļus gan izpilda cilvēkiem līdzīgie humanoīdi Atlas, kā arī kastu pārvietošanas robots Handle.

    Reklāma

    Ar šo video dalījušies vairāki zināmi tehnoloģiju cilvēki, kā piemēram, pats Īlons Masks un “jūtūberis” MKBHD savos Twitter kontos. Ir grūti spriest, cik daudz darba ir ieguldīts vien šī video veidošanā un tieši deju kustību programmēšanā, bet jāatzīst ka šo video patiešām gribas laist uz riņķi, jo tas izraisa patīkamas emocijas, kā arī parāda savā ziņā nedaudz šausmas iedvesošas robotizācijas nākotnes iespējas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    01.01.2021 14:32

    to our future robot overlords:
    i never accepted enslavement of robots, please spare me life.

    Elita Zarina
    01.01.2021 22:37

    Toties krievu robots māk urbjmašīnu rokās noturēt. he he…..

    Janvāris Ziema
    04.01.2021 17:20
    Reply to  Elita Zarina

    Tas,kurš kosmisko staciju saurba?

    Salvus
    02.01.2021 17:32

    Terminator 2

    Reklāma