Web Analytics
More
    Reklāma

    Populārs jūtūberis izmēģina Boston Dynamics robotsuni darbībā (video)

    Jaunākie raksti

    Pirms neilga laika rakstījām par to, ka Boston Dynamics beidzot ļauj iegādāties savu visurgājēju robotu pavisam vienkārši internetā. Viens no populārākajiem YouTube tehnoloģiju kanāliem “Unbox Therapy” ticis pie šī robotsuņa un pārbauda to ikdienas lietošanā.

    Boston Dynamics dibināta jau 1992. gadā, un pēc 28 gadiem līdz patērētājam ir nonācis robots Spot, kuram sagaidāma gaiša nākotne, to lietojot kā palīgu cilvēkiem dažādos bīstamos darbos, bet neaizmirstot arī par laikmetīgo mākslu. Luiss Hilsentegers (Lewis Hilsenteger) kā ierasts ir kanāla seja un runasvīrs, kurš arī šajā reizē pauda savu sajūsmu un vadīja visu procesu, lietojot Spotu.

    Reklāma

    Robots tiek piegādāts melnā kastē, kur tas atrodas starp polsteriem, un tā izņemšanai principā nepieciešami 2 cilvēki (svars bez baterijas 32,5 kg). Šīs brīnums darbojas ar akumulatoru, kura darbības laiks gan ir tikai 90 minūtes (605 Wh). To vada speciāla vadības pults ar iebūvētu ekrānu, kura darbojas ar Android operētājsistēmu. Tā izskatās līdzīga jau piemirstajam PlayStation Portable vai Nintendo Switch spēļu konsolei.

    Uzstādīšana ir pietiekami vienkārša, jo to pietiek ieslēgt, un Spot pēc tam pats iekārtosies savā darba pozīcijā. Izmantojot pulti, to var vadīt pa teritoriju, kā arī ieslēgt dažādus režīmus, kā piemēram, kāpšana pa trepēm, skriešana un iešana. Tā ir kā sava veida videospēle īstajā dzīvē. Robots ir spējīgs atpazīt šķēršļus un no tiem izvairīties, piemēram, veicot kustību sānis.

    Viens no uzsvariem video ir dažādu šķēršļu pārvarēšana, ar kuru visurgājējs tiek galā pietiekami labi, kas sevī iekļauj augstuma maiņas, iešanu pa dažādām virsmām, apaļiem objektiem un šķēršļiem. Protams, neiztika bez kritieniem, kur Spot vienkārši samežģījās kājas, bet sistēma uzreiz to atpazīst un piedāvā automātisko iespēju tikt atpakaļ uz kājām, ko tas veic ļoti labi. Var pat ieraudzīt sava veida principu, kā tas tiek panākts.

    Kaut arī robotu vada ar speciālo pulti, visas kalkulācijas un situācijas izvērtēšana notiek pašā visurgājējā, līdz ar to viens no nākotnes uzsvariem būs uz tā autonomiju. Kustības patiešām ir ļoti plūdenas nevis kokainas, kas atgādina cilvēkam un sunim līdzīgu iešanu. Jā, robots spēj attēlot skriešanu uz vietas, un tas izskatās patiešām forši. Spot cena ir nieka 74 500 USD.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    18 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    29.06.2020 15:59

    Gaidu, kad nānošās suņa versijas, tā vietā, lai klumburētu lejā pa trepēm, ņems pārlēks pāri margām, vēl veiksmīgi piezemējoties. Lūk tas būs nākošaias WOW!

    Reinis Rozitis
    29.06.2020 19:29
    Reply to  KKTK

    Nu jāgaida, kad tirgos Atlas – tas spēj to jau pasen ;) https://www.youtube.com/watch?v=fRj34o4hN4I vai Handle https://www.youtube.com/watch?v=-7xvqQeoA8c

    Last edited 3 years ago by Reinis Rozitis
    igors
    29.06.2020 22:11
    Reply to  Reinis Rozitis

    tiko šo spēs pabarot tā būs uz ielām tāda pilicija 100%

    oppo
    29.06.2020 16:44

    “Spot cena ir nieka 74 500 USD.”
    kursors nevēlas nolocīt, nieka, 75k un paņemt uz apskati?

    Kursors.lv
    29.06.2020 20:53
    Reply to  oppo

    Diemžēl uz šādiem dārgiem gadžetiem vēl nevelkam :(

    29.06.2020 16:50

    jājautā vai Adams Sevidžs (exMythbusters) ir populārs jūtūberis vai nē? viņš šāda līmeņa apskatu izlaida jau vismaz pusgadu atpakaļ, un šajā no Unbox Therapy video nav pievienojies nekas jauns, tāpat kā Kursora aprakstītajā feikajā “aitu ganīšanas” video.

    29.06.2020 21:54

    tevi izbrīna, ka cilvēks sestajā gadu desmitā ir lasījis daudz grāmatas un žurnālus, un ar fidoneta un pēc tam interneta atnākšanu, arī redzējis tik daudz? :-P
    paies 10-20 gadi un arī tu kaut kādā smadzeņu nostūrī piefiksēsi, ka agrāk stāstīja savādāk. atliks tikai pamēģināt jūsu nākotnes izcenzētajā internetā pārbaudīt faktus, kuri varbūt apstiprināsies ;)

    par rakstu — nu rakstiet, cik reizes gribat par līdzīgām lietām. tikai, lūdzu, pievienojiet rakstam vismaz kādu jaunu info. protams, tu varēji neredzēt Adama video, bet tāpēc jau komentāri, lai pakritizētu :)

    29.06.2020 22:22

    uzskatīšu to par komplimentu maniem sirmajiem matiem :) tu, vnk, regulāri raksti par notikumiem, kuri mani interesē ziņās un jūtūbēs.

    Kursors.lv
    29.06.2020 21:58
    Reply to  digitalk

    Lūdzu, ņem vērā, ka galavārds par to, kas tiek publicēts Kursorā tomēr beigu beigās pieder man un arī šoreiz es izlēmu par labu šim video. To vakar arī pa diagonāli noskatījos. Tāpēc nevajag bižot Henriju vai pārējos mūsu autorus :) Jā, es zinu, ka Adams šo robotu testēja jau iepriekš un mums bija raksts par to (ja tu domā to rikšas video). Konkrēti šoreiz video tika palaists uz publikāciju, jo man patīk Lūiss un šajā video tiešām vairāk kaut kāds emocionāla nevis informatīva bagāža.

    29.06.2020 22:14

    es tikai atzīmēju savā kritizēšanas manierē, ka man biki pietrūkst ;)
    “emocionālā pasniegšana” diezko nepārliecināja, sāku pārtīt pēc 2-3 minūtēm. daudz jūtūbera teatrālisma, nu pelna cilvēks naudu…

    igors
    29.06.2020 22:14

    viņš ir dīvāna eksperts :) es arī ja kas. mēs zinam visu :)

    29.06.2020 22:26
    Reply to  igors

    “dīvāna eksperts” un faktu pārzinātājs ir divas dažādas kategorijas. es varētu uzrakstīt arī citas, bet tu esi tikai kritizētājs, nevis izzinātājs, tāpēc netērēšu savu laiku.

    30.06.2020 00:47
    Reply to  digitalk

    neliela humora deva atī pēc 60 it noderīga

    30.06.2020 01:09

    piedod, nepamanīju smalko ironijas noti… kaut kā pārāk nopietni uztvēru :)
    tiešām labi iekļaujos “dīvāna eksperta” kategorijā, jo neesmu izstrādājis nevienu pilnvērtīgu robotu.

    [edit] sestais gadu desmits nozīmē, ka man ir “tikai” 50+

    Last edited 3 years ago by digitalk
    Reklāma