Web Analytics
More
    Reklāma

    Boston Dynamics ļauj iegādāties savu visurgājēju robotu par 74 500 USD

    Jaunākie raksti

    Jau daudz ir dzirdēts par uzņēmuma Boston Dynamics izstrādāto četrkājaino robotu, kurš spēj pieveikt visdažādākās vietas un šķēršļus, taču līdz šim tas bija vairāk video cienīgs, un ļoti specifisku darbību veicējs iespaidīga tēla veidošanā. Beidzot to ir iespējams vienkārši iegādāties mājaslapā.

    Līdz šim speciālais Spot robots ir ticis izmantots industriālam pielietojumam kā ēku apsekošana, dažādu dabas resursu ieguvju vietās, kā arī to aprīkojot ar kamerām var veicināt sabiedrības drošību vai kļūt par asistentu veselības aprūpē. Tāpat esam rakstījuši par Spot spēju vilkt mazu karieti vai vadīt aitu ganāmpulku, līdz ar to Boston Dynamics ir atradusi visai plašu pielietojumu savam četrkājainajam “robotsunim”. Gribas atzīmēt vēl vienu piemēru, ka šī iekārta var darboties arī mākslā, iezīmējot nākotnes tendences, kur cilvēks savienosies ar digitālajām sistēmām radot izrādes un citas performances.

    Reklāma

    Šīs iespējas tikušas īstenotas pateicoties dažādu nozaru un uzņēmumu interesei izmantot šo robotu, un to nebija iespējams iegādāties tā vienkārši mājaslapā, kas ir mainījies. Spot Explorer modeli, kas ir standarta versija, iespējams iegādāties par 74 500 USD, un šobrīd katrs pircējs varēs nopirkt maksimums 2 robotus. Vajadzēs veikt 1000 USD depozīta maksājumu, un piegādes laiks norādīts aptuveni 6-8 nedēļas. Šajā summā ietilpst vien pats robots, bet to iespējams aprīkot ar 18 450 USD vērtu LiDar sensoru vai speciālu 360 grādu kameru sākot no 21 800 USD. Šeit gan jāpiezīmē, ka Spot bāzes komplektācija ir aprīkots ar kamerām, kuras nodrošina tā redzi un pārvietošanos. Interneta savienojuma LAN ports būs par nieka 1275 USD.

    Spot pielietojumam, protams, nav robežu, jo tas viss atkarīgs no īpašnieka izdomas, tāpēc ka papildus aprīkojums nodrošina plašas izpildes iespējas. Kā norāda Boston Dynamics, tad robotu varēs iegādāties uzņēmumi, izstrādātāji, kā arī zinātnieki un izglītības iestādes, kurām iespējams saņemt atlaides.

    Ja šis brīnums patiešām spēj attēlot to skrejošo kustību uz vietas kā video (16-17 sekunde), tad tā jau ir vismaz puse cenas vērta.

    AvotsWIRED
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    18.06.2020 13:25

    Vai garantijas nosacījumos klientam ir atļauts spārdīt dzelteno četrkājaini? Ja nē, tad tas ir patērētāju tiesību pārkāpums.

    Krotow
    18.06.2020 18:10

    Pieredzei skaties blāķi ar YouTube video, kur testētāji ar šo lopu un viņa radiniekiem visādi nelabi izdarās. Ar ko lietotāji sliktāki?

    staa
    18.06.2020 16:19

    Average runtime (no payload) = 90 mins
    Standby time = 180 mins
    Recharge time = 120 mins

    Meh..

    Reklāma