Web Analytics
More
    Reklāma

    Boston Dynamics robotsuns lieliski parāda savas aitu gana spējas (video)

    Jaunākie raksti

    Robotikas kompānija “Rocos” izrādījusi sava partnera “Boston Dynamics” veikumu, kas nākotnē varētu būt noderīgs palīgs lauksaimniecības darbos. Kurš gan nevēlētos savā lauku sētā nenogurdināmu un ļoti, ļoti izpalīdzīgu četrkājainu robotu?

    Jaunzēlandē bāzētā robotikas kompānija “Rocos” dalījusies ar video, kur darbībā redzams Boston Dynamics radītais robotsuns Spots. Tas sevi centies parādīt no labākās puses, palīdzot ganīt pļavā esošās aitas. Rocos nākotnē plāno izveidot sistēmu, kas spētu attālināti kontrolēt Spot robotu darbības. Citiem vārdiem sakot, lietotāji, iespējams, varēs ganīt aitas Jaunzēlandē no jebkuras vietas pasaulē.

    Reklāma

    Papildus aitu ganīšanai Spotam līdzīgie roboti var arī nākt talkā novākt ražu, regulāri pārbaudīt augšanas apstākļus, ziņot par nevēlamiem kaitēkļiem un citādi palīdzēt lauku darbos. Visas šīs iespējas Spot roboti spēj sniegt jau tagad, pateicoties savai izveicībai, mobilitātei un klāt pievienotajām infrasarkanajām un LiDAR kamerām.

    Robotsuns Spots arī patstāvīgi apgūst jaunus trikus. Nesen Boston Dynamics apmācīja četrkājaino robotu palīdzēt COVID-19 pacientu aprūpē. Arī visādā citādā ziņā Spot roboti ir lieliski palīgi, un lai arī jūtu tiem nav, palīdzēs, kur vien spēs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Agris
    23.05.2020 16:36

    Varētu vēl gliemežus no dārza nolasīt 😄

    23.05.2020 20:53

    video redzamas tās pašas standarta fīčas, kas atrādītas jau desmitiem reižu. vēl operators pablēņojies ar tālvadības pulti. klāt nākuši tikai kadri, kā aitas baidās no ejošā Spota, par ganīšanu pat nav runas — jebkura aita apskries divreiz ap Spotu, kamēr tas pārbridīs pāri pļaviņai. tukšs reklāmas video.

    Atis
    24.05.2020 09:05

    Video nebija redzama aitu ganīša. Viena brīdī robots drusku staigāja aitu tuvumā.

    azad
    24.05.2020 09:32

    Tiek ieguldīta milzu nauda, lai izveidotu to, kas jau ir – suns:D Un šitādam saiet kaut kas uz īso vai kāds sensors noķīlē un meklē savu robotu pa teritoriju, kamēr sunim uzsvilp un Reksis ir klāt. Neesmu pret tehnoloģijām un attīstību, bet šī nav īsti attīstība manuprāt. Rūpnieciskie roboti, kas var darīt cilvēkam grūti izdarāmu darbu vai kaitīgu tas ir kruti, bet šī ir spēļmantiņa, kas maksā gan jau ka padārgi.

    24.05.2020 09:39
    Reply to  azad

    nevajadzētu jaukt kopā Boston Dynamics autonomo robotu, kas ir autonomās robotikas priekšgalā, ar rakstā atreferēto kaut kādu tur kompāniju Rocos, kas uz testiem izsniegtajam Spotam īsti nespēj atrast pielietojumu.

    Reklāma