Web Analytics
More
    Reklāma

    Pēc 11 gadiem “Boston Dynamics” aizsūta pensijā savu cilvēkveidīgo robotu “Atlas” (video)

    Jaunākie raksti

    Teju 11 gadus pēc demonstrācijas robotikas kompānija “Boston Dynamics” sūta pensijā savu ikonisko cilvēkveidīgo robotu “Atlas”. Sākotnēji šis robots tika izstrādāts, lai piedalītos meklēšanas un glābšanas misijās ar domu, ka tas spētu iekļūt vietās, kas cilvēkiem nav drošas, lai veiktu virkni uzdevumu. Tomēr “Atlas” kļuva populārs pavisam citu iemeslu dēļ – ar savām vienreizējām dejošanas prasmēm un iespaidīgajiem spēka, veiklības un līdzsvara trikiem.

    “Boston Dynamics” norāda, ka visus šos gadus “Atlas” ir rosinājis iztēli, iedvesmojis nākamās robotiķu paaudzes un pārspējis tehniskās barjeras robotikas jomā. Tagad šim robotam ir pienācis laiks doties pelnītā atpūtā.

    Reklāma

    Uzņēmums arī dalījies ar “Atlas” atvadu video, kurā vēlreiz parādītas šī cilvēkveidīgā robota spējas un triki, kā arī mazliet neveikli gājieni, kas parāda, ka reizēm šis robots var pat ļoti līdzināties cilvēkam.

    Jāpiezīmē, ka “Boston Dynamics” izveidoja “Atlas” 2013. gadā Aizsardzības departamenta konkursa ietvaros. Sākotnējais variants bija 1,8 metrus garš un teju 150 kg smags, taču robota dizains laika gaitā tika uzlabots. Tiesa, nav pārsteidzoši, ka uzņēmums izvēlējies atteikties no šī robota. Atšķirība no citiem “Boston Dynamics” robotiem, kā “Spot” vai “Stretch”, “Atlas” netika pārdots komerciāliem klientiem.

    Tāpat “Boston Dynamics” prezentējuši savu jauno “Atlas” versiju un robots izskatās ļoti… daudzsološi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Uldis
    18.04.2024 13:47

    Man vecais patika labāk, tāds cilvēcīgs bija. No tāda pat nebūtu bail kā kolēģa… jaunais ar savu necilvēcīgo rotēšanu jau ir nedaudz biedējošs… rotē ap savu asi kā IG-11 😅

    digitalk
    18.04.2024 21:34

    I, for one, welcome our new Atlas overlords.

    Reklāma