Web Analytics
More
    Reklāma

    “Boston Dynamics” iesūdz tiesā konkurentu “Ghost Robotics” par robotsuņa Spot kopēšanu

    Jaunākie raksti

    Konkurence robotu un, konkrētāk, robotsuņu tirgū kļūst arvien sīvāka un sasniegusi jaunu pagrieziena punktu. Ziņots, ka robotikas kompānija “Boston Dynamics” iesūdzējusi tiesā savu konkurentu “Ghost Robotics” par, iespējams, septiņu patentu pārkāpumiem un robotsuņa Spot kopēšanas mēģinājumiem.

    Uzņēmums apgalvo, ka vairākas galvenās tehnoloģijas, kas iestrādātas Spot, parādījušās arī “Ghost Robotics” robotsuņu modeļos “Spirit 40” un “Vision 60”. Piemēram, tajos iekļautas Spot esošās sistēmas kāpšanai pa kāpnēm un citām svarīgām funkcijām. Pats “Ghost Robotics” vēl nav sniedzis atbildi par šo un gaidāmo tiesas prāvu.

    Reklāma

    “Boston Dynamics” arī norāda, ka jau 2020. gada jūlijā, piecus mēnešus pēc “Spirit 40” izlaišanas, lūdzis “Ghost Robotics” pārskatīt ar Spot saistītos patentus. Nesagaidot cerēto atbildi, uzņēmums pieprasījis “Ghost Robotics” pārtraukt savu robotsuņu tirdzniecību.

    Tāpat “Boston Dynamics” uzsver, ka tieši inovācijas ļauj uzņēmumam eksistēt, piebilstot, ka savā pastāvēšanas laikā iesniedzis aptuveni 500 patentus un patentu pieteikumus. Kompānija atzinīgi vērtē konkurenci robotikas tirgū, taču sagaida, ka visi uzņēmumi ievēros intelektuālā īpašuma tiesības, pretējā gadījumā “Boston Dynamics” vērsīsies tiesā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma