Web Analytics
More
    Reklāma

    iFixit kārtīgi izpētījis Apple Vision Pro un secina, ka ierīci būs grūti salabot

    Jaunākie raksti

    Ierīču izjaucēji iFixit publiskojuši otro video, kurā krietni nopietnāk izpētīta jauno Apple Vision Pro briļļu uzbūve, kā arī sniegts gala novērtējums remontēšanas iespējām.

    Protams, šāda veida produktu nav tik daudz, lai ļoti konkrēti salīdzinātu ar citām paplašinātās realitātes brillēm. iFixit pārbaudīja Vision Pro micro-OLED displeja paneļus. Lai gan tehniski tiem nav 4K izšķirtspējas, displejiem ir neticams pikseļu blīvums. Vairāk nekā 50 Vision Pro pikseļu iekļaujas viena iPhone 15 Pro pikseļa telpā. Šis blīvums ir aptuveni 3386 pikseļi uz vienu collu, piedāvājot bagātīgu vizuālo pieredzi. Tā gan nav 4K izšķirtspēja pēc klasiskajiem standartiem, tomēr pārsniedz 4K televizora pikseļu skaitu.

    Kā jau zināms, tad brilles darbina M2 procesors, bet par visu sensoru apstrādi atbild jaunizveidotā R1 mikroshēma. Vision Pro brilles ir aprīkotas ar ļoti dažādiem sensoriem un kamerām. To uzbūve gan ir ļoti trausla, salīdzinot ar citiem nozares produktiem. Līdz ar to, ja tomēr gadās sasist priekšējo stiklu, tad principā tiek apturēta sensoru darbība.

    Kas saistīts ar papildu ārējo bateriju, tad tajā atrodas temperatūras sensori un akselerometrs, kas palielina baterijas izmēru, jo tās ietilpība nav nemaz tik liela pret fiziskajiem izmēriem. Tāpat Apple izmanto platāka Lightning kabeļa risinājumu, kas sniedz iespēju nodrošināt lielāku spriegumu, lai darbinātu prasīgo briļļu apstrādes jaudu.

    Protams, iFixit atklājis, ka šīs brilles pārāk nedraudzēsies ar citām komponentēm, līdz ar to Apple turpina ierasto praksi, kad ierobežo trešo pušu komponenšu izmantošanu, ja tās nepieciešams nomainīt. Pozītīvā lieta ir tā, ka gan lēcu ievietošana, gan papildu balstu elementu pievienošanai tiek izmantoti magnēti, ko ir ļoti ērti nomainīt. Beigu beigās labošanas rezultāts novērtēts ar 4 no 10 ballēm.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma